Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

MkubuxK pisze:
Shadi pisze:
Spekulant83 pisze: PS. Nadal boje się, że GRUBASY z instytucji i funduszy jak Goldman zaczną SABOTOWAĆ te poziomy gdy zauważy ich jakiś tam dział analityków, że to się upowszechniło...żeby kosić SL itp. Jestem świadom, że mogę mieć błędne myślenie bo znam także drugą wersję kwestii na którą wy przystajecie...ale mam takie obawy i nie dają mi spać. Nie dają.
:wall: :wall: :wall: Tyle powiem :)

Jak będą sabotować to zostawią tak czy siak ślad na wykresie ;) Metoda ponadczasowa.
No, a poza tym, kto wchodzi w oparciu o samą jedną kreskę czy obszar? Jak dla mnie to liczy się tylko cena, to wszystko. :lol: A tak btw to ostatnio z nudów śledziłem sobie 5minutowe kghm i tpsa, i zgadnijcie co....

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Shadi pisze:
Spekulant83 pisze: PS. Nadal boje się, że GRUBASY z instytucji i funduszy jak Goldman zaczną SABOTOWAĆ te poziomy gdy zauważy ich jakiś tam dział analityków, że to się upowszechniło...żeby kosić SL itp. Jestem świadom, że mogę mieć błędne myślenie bo znam także drugą wersję kwestii na którą wy przystajecie...ale mam takie obawy i nie dają mi spać. Nie dają.
:wall: :wall: :wall: Tyle powiem :)
Ja rozumiem zasady działania rynku. Lubię kwestie zaczepne. Pisałem, że znam dwie wersje...ślady, że zostawią to wiem doskonale. Ale widocznie nikt mnie nie rozumiał. Trudno. Lepiej walić głową w mur. Z resztą offtop zaraz powstaje...sorry.

Żeby nie było...pokazuję w jaki ja prymitywny sposób widzę sytuację na jednej z par (było kilka wejść nie dość, że pokryły się z techniką S/D to jeszcze klasyczne odbicie od linii trendu - skandaliczne zyski przy minimalistycznym SL. Śmiało można łamać w takich wejściach regułę 3% jak dla mnie - oczywiście dla uprecyzowania schodząc na niższe TF (chociaż znów zależy to od tego kto ma jakie depo).

PS. Dzięki ADMKOWAL za ten post. Jeśli dzięki tej metodzie, którą dołączyłem do strategii osiągnę w końcu CEL...nie zapomnę kto to mi pokazał....nie chcę GRAALa za darmo....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Panie Spekulancie chyba źle pan S/D zaznacza... ;]
PS. I kolejny Short na Edku

Zamknięte na +30 przed danymi...
Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 11:23 przez gutek04, łącznie zmieniany 1 raz.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Spekulant83 pisze: Ja rozumiem zasady działania rynku. Lubię kwestie zaczepne. Pisałem, że znam dwie wersje...ślady, że zostawią to wiem doskonale. Ale widocznie nikt mnie nie rozumiał. Trudno. Lepiej walić głową w mur. Z resztą offtop zaraz powstaje...sorry.
Dobra może inaczej do tego się odniosę.

a. nie wierzę w takie teorie spiskowe.
b. patrz pkt a :P

a teraz do rzeczy. rzuć okiem swoim łaskawym na screen.

Przykład 1.

Demand znaleziony na m15 - cholerka - zadziałał co do pipsa.

Przykład 2.

Demand ogarnięty na m15 - jak widać głębiej testowany - ale znowu perfekcyjnie

Przykład 3. (a i b:P)

Jak widać - można było zarobić SL, ale dlaczego nie zrobić reEnter i sl nad górnym pinem ? można było

Teraz przykłady z ejka (patrz > gif w załącznikach)

i jeszcze na koniec moc poziomów.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

i jeszcze szybka analka tego co mi się wydaje + pokazanie poziomów i ich potencjalnej mocy.

Bla bla bla - poziom przedstawiony na rysunku nie jest żadną rekomendacją dla potencjalnych Januszów szukających bonów w postaci sygnałów tak więc wszelakie próby zagrania przez obojętnie kogo - zwalniają mnie z odpowiedzialności czy też szkód/strat poniesionych przez ww osoby :) (takie czasy że trzeba się zabezpieczać :D

macche
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: macche »

Shadi Ten pierwszy poziom z ostatniego screena jest słabszy od tego drugiego niższego, ponieważ cena krócej się w nim konsolidowała ?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

macche pisze:Shadi Ten pierwszy poziom z ostatniego screena jest słabszy od tego drugiego niższego, ponieważ cena krócej się w nim konsolidowała ?
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=60

2gi post.

Dodać od siebie chciał bym - że ważne aby wybierana poziomy były możliwie jak najbliżej ekstremów bo to też powiększa ich moc.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Kolejna sprawa. Dużo osób pyta mnie : a co jak dostanę SL. Przykład przedstawię na audzie - co ja staram się robić:

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Cholera zagapiłem się i nie złapałem już longa na Edku, Shadi siedzisz w tym?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

gutek04 pisze:Cholera zagapiłem się i nie złapałem już longa na Edku, Shadi siedzisz w tym?
Nie - pisałem że odpuszczam ten poziom :)

ODPOWIEDZ