moze kwestia ze oparte to o swiece 24:00?

bazując na m30 zrobiłeś na audzie ok - ale ja bym tego nie brał bo to te poziomy o mniejszej mocy, ALE rzućmy okiem na m15. Rozumiesz dlaczego tak ?gutek04 pisze:Źle zaznaczyłeś S/D. Reakcja którą widzisz to efekt działania S/D na niższych interwałach.
To co pisywałeś przez autora tego systemu omawiane jest w ten sposób: stało się tak bo poziom był/jest mocny i cena nie miała siły wrócić szybciej do danego poziomu, dlatego też nastąpiła szybsza reakcja.Vanguard pisze:chyba sie nie zrozumielismy - chodzi mi o ten obecny ruch - nie nocne WYBICIE a ODBICIE od tych szarych kresek
Czyli liczymy na ponowny atak... good...Shadi pisze:To co pisywałeś przez autora tego systemu omawiane jest w ten sposób: stało się tak bo poziom był/jest mocny i cena nie miała siły wrócić szybciej do danego poziomu, dlatego też nastąpiła szybsza reakcja.Vanguard pisze:chyba sie nie zrozumielismy - chodzi mi o ten obecny ruch - nie nocne WYBICIE a ODBICIE od tych szarych kresek
Teraz dobrze ?:) (bo chyba o to Ci chodzi)
5 z plusem. Innymi słowy.. szukaj wybicia na m30 było to takie.. hm.. trochę naciągane. Inna sprawa że - nie powinniśmy brać każdego poziomu jaki wleci Ci/mi/Wam pod rękęgutek04 pisze:No prawdopodobnie dlatego... Poprzyglądam się Twojej teorii w najbliższym czasie ;] Dzięki.
Popatrz na to inaczej - wybierając takie poziomy grasz logicznie, bo szukasz czegoś na styl Sell high Buy low. Mało tego - zauważ że w 90% cena ma duży problem z przejściem tego poziomu. To można wykorzystać.Vanguard pisze: Czyli liczymy na ponowny atak... good...
to jeszcze jedna zagwozdka - jak to najlepiej wyjac ?
proponowanie prze ze mnie strefy dla roznych interwalow - jaki najlepiej rozegrac zeby nie wpier. za duzo?