Alpari Polska

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
30
27%
Poza paroma minusami są ok
18
16%
Przeciętny
28
25%
Mają wiele wad
12
11%
Stanowczo odradzam
24
21%

Liczba głosów: 112

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Witam

Ten regulator, którego znalazłem chętnie zajmie się tą sprawa i zobaczymy jakie będzie działanie Alpari

Moje pozycje przy 1.49 które zostały utracone przez opieszałość Alpari nie tak dawno były poniżej 1.40 gdzie mój zysk pytam Alpari ?

Czy to będzie kolejny broker, który zostanie wpisany na czarną listę?
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Problem jest taki 14 czerwca zniknęły pieniądze z mojego konta za 3 transakcje, które zostały zamknięte. Transakcje były widoczne przez pewien czas w historii zleceń, później już ich nie było. Nie ma również tych 3 transakcji w dzienniku !
(mam screana).

Kolejne problemy się pojawiają od dwóch dni. Broker skubie każde moje zlecenie po rynku.
Wczoraj była taka sytuacja, że broker walnął mnie w rogi:
zlecenie oczekujące zostało zrealizowane z ceną po kilkunastu sekundach wtedy gdy już była inna cena rynkowa bardziej dla mnie korzystna kilkanaście pipsów wyższa.
( zlecenie oczekujące świeciło się na żółto dowiedziałem się że to jest dealing desk).

Napisałem reklamacje z datą 14 czerwca do dzisiaj zero odpowiedzi.

NIE POLECAM TEGO BROKERA , TRZYMAĆ SIĘ Z DALEKA
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

NiceFox pisze:zlecenie oczekujące świeciło się na żółto dowiedziałem się że to jest dealing desk
lol dzisiaj mi się u Admirali oczekujące świeciły na żółto :shock: ale myślałem, że od tego czasu przed kompem kolory mi się pomyliły
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Foregin »

Czasami czytam ten watek i widze ku zdziwieniu, ze czesto czy rzadko ale zjawia sie tu jakies problem.
To tu cos z pieniadzmi, to tam cos z zlecenia, to jeszcze jaki cud itd. itp.
Dzisiaj zachcalem zobaczyc co tam taki, wejsc na strona internetowa tej Alpari Polska, ogladac site, poczytac Regulamin i inne dokumenty, jak i co wyglada ... ide ... ale tam: Domena alpari.pl jest na sprzedaż!

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

Aleksy Burka-Fedorowicz, prezes Alpari Polska

z tym panem sie kontaktujcie, student UW, Bialorusin

http://www.goldenline.pl/aleksy-burka-fedorowicz
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Moja sprawa trafiła do KNF Nowej Zelandi i zobaczymy jak sprawa się potoczy. Dodam fakt, że nie są to proste sprawy.

Z innym brokerem z którym prowadzę sprawę też przed KNF Irlandzkim sprawa też się toczy i to dość długo. Troche optymizmu powiało jak jednemu gościowi pozwany broker oddał 14.000€.

Najważniejsza sprawa to nie opiepszajcie się i skarżcie każdego brokera nawet o małe przewinienia bo wtedy zyskujecie przewagę niech broker wie, że nie może okradać swoich klientów.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

jak na razie bylo fajnie i szybko z początku a teraz standard biurokracja i nic innego

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

Czemy kiedy domyka sie pozycje w Alpari na NDD serwer to zamyka sie cala pozycja z zyskiem a zostaje różnica domknięcia i cena sie zmienia po cenie domykania całej pozycji.
Przesuwa sie cena tam gdzie nie chce i często powoduje to ze zysk jaki miałem wycina mi sie na SL i tracę cześć kasy. O CO TU CHODZI

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Czy Alpari to broker ECN?

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Czy ktoś mógłby im to wyjaśnić o co konkretnie chodzi?

Alpari NZ Limited is not authorised as a futures dealer.

Based on a review of Alpari’s website, it appears that its margin foreign exchange contracts and contracts for difference may be futures contracts. However, we would need further information to reach a conclusion on this point.

FMA is interested in obtaining some evidence that Alpari does in fact offer these products via their online platform. If possible we would appreciate it if you could provide screen shots showing the trading platform that offers these products. This would then enable FMA to establish if Alpari should be authorised to offer access to these financial products via the online platform.

ODPOWIEDZ