Alpari Polska
Oczywiście, że FxSalt. Choć ja porównania aktualnie nie mam, bo opieram się na tym co było jak testowałem Alpari NDD jakiś czas temu. Oni mają jeszcze jakieś konto wyżej nad tym NDD i tam polecam spróbować, chyba to Currenex.
A co twojego pytania PsV to status VIP zrobiłem już dawno wpłacając 10k Euro i utrzymuję na Moneybookers trochę więcej niż ta wpłata. To wystarczyło. Mam konto tylko w PLN, bo w innych nie potrzebuję a i kurs przewalutowania mam ciut korzystniejszy, bo trochę ponad 1% a nie jak na zwykłych kontach w okolicach 2%.
A co twojego pytania PsV to status VIP zrobiłem już dawno wpłacając 10k Euro i utrzymuję na Moneybookers trochę więcej niż ta wpłata. To wystarczyło. Mam konto tylko w PLN, bo w innych nie potrzebuję a i kurs przewalutowania mam ciut korzystniejszy, bo trochę ponad 1% a nie jak na zwykłych kontach w okolicach 2%.
@forexpolska
Czy dobrze rozumiem? Waliłeś szorty pod prąd kiedy EURUSD robiło kolejne maxy i jak się zbliżał margin call to w panice chciałeś uzupełniać depozyt? Abstrahując od brokera, to Twoj trading idzie w złym kierunku
A co do opcji wpłaty - moneybookers nie jest natychmiastowe - jest to opcja immediately (w przeciwienstwie do UCash czy Webmoney, które są instant )co w tym przypadku można tłumaczyć jako bezzwłocznie - w prkatyce ktoś musi ręcznie Twoj rachunek uzupełnić. Z moich obserwacji dzieje się to w godz od 7.oo do 14-15.oo. Wtedy depozyty mb są przelewane w pare minut. Poza tymi godzinami musiałem czekać.
Czy dobrze rozumiem? Waliłeś szorty pod prąd kiedy EURUSD robiło kolejne maxy i jak się zbliżał margin call to w panice chciałeś uzupełniać depozyt? Abstrahując od brokera, to Twoj trading idzie w złym kierunku

A co do opcji wpłaty - moneybookers nie jest natychmiastowe - jest to opcja immediately (w przeciwienstwie do UCash czy Webmoney, które są instant )co w tym przypadku można tłumaczyć jako bezzwłocznie - w prkatyce ktoś musi ręcznie Twoj rachunek uzupełnić. Z moich obserwacji dzieje się to w godz od 7.oo do 14-15.oo. Wtedy depozyty mb są przelewane w pare minut. Poza tymi godzinami musiałem czekać.
A to już trochę zalatuje desperacją, takie przekonanie o wszechwiedzących złych brokerach, którzy wiedzą o przyszłych korektach. Ewidentnie wina była po Twojej stronie, sorry.forexpolska pisze:Teraz po rynku widać, że mogli wiedzieć o korekcie dlatego nie spieszyli się z tymi pozycjami.
To nawet trudno skomentować. Alpari, chociaż nie bez wad, to jeden z najstarszych na rynku i najbardziej uznanych brokerów "dla ludu". Alior to popsuta nakładka na Barclays.MarioDM pisze:Po co zakładać konta u jakiś dziwnych brokerów skoro można założyć chociażby w Aliorze.
Każdy broker FX jest drugą stroną transakcji.raposo pisze:To może wybierz takiego, który nie jest stroną transakcji?
Pomiędzy Currenexem i NDD są konta MT4 ECN, ale minimalny trejd to 3 loty. NDD działa ok, ale ostatnio na szybkim rynku trochę przycina.Szwajcar pisze:Oni mają jeszcze jakieś konto wyżej nad tym NDD i tam polecam spróbować
Nieprawda !!!.Każdy broker FX jest drugą stroną transakcji.
Nie na CME.
Nie na Interbanku.
Nie na PRAWDZIWYM ECN . System (ECN) jest to że ceny bid i ask pochodzą w większości przypadków z różnych banków (bardzo rzadko zdarzy się że ten sam bank zakwotuje najlepszą cenę kupna oraz sprzedaży na danej parze walutowej),czyli każde nasze zlecenie może wylądować w innym banku ...!.. Dodatkową korzyścią jest to że wszystkie zlecenia Klientów ECN (SL,TP Trailing Stop) są dla innych uczestników rynku widoczne jako "Market" czyli widzisz swoje zlecenie,a nie jak u MM jak chce nagonić klientów to naciśnie guzik szybkie zlecenia,jak nagoni już klientów to naciśnie inny guzik z opóżnieniami zleceń, potem się wytłumaczy że miesiąc konserwacja serwerów.....Nie twierdzę że tak robią wszyscy MM,są też solidni MM .
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Spokojnie zz, uważaj na ciśnienie.zz pisze:Nieprawda !!!.

Przyznaje, zabrzmiało to trochę prowokacyjnie, ale taka właśnie jest prawda.
Nawet w przypadku modelu ECN to nie Ty dilujesz bezpośrednio z innymi LP, bo nie masz takich możliwości (jakbyś miał, to nie potrzebowałbyś pośrednika), tylko robi to za Ciebie broker. Z technicznego punktu widzenia, upraszczając, broker ECN po prostu hedguje Twoje trejdy - jest drugą stroną transakcji, ale nie występuje przy tym konflikt interesów.
Szukam takiej fajnej dyskusji na ten temat. Czytałem ją jakiś rok temu na forexfactory, ale nie mogę znaleźć

Folks,
Let me help you out here for clarification. MBTF is technically the counter party to every trade since you (the customer) do not have the relationship, agreements, or credit with the banks or any other counter party on the network such as trader to trader. All the agreements and clearing of funds and trades are with MBTF. We facilitate directing your orders to the best price. That means your order can be directed to any bank, institution, or customer that is posting the best bid or offer and in turn get you the best price.
Dodano po 18 minutach:
znalazłem

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=236380
bardzo dobre posty Jasona (jleblang) o modelu ECN od strony kuchni
Dalej kolega nie wie o czym pisze.MB zgodnie z prawem USA musiało napisać prawdę że mogą być drugą stroną transakcji // chyba do 1 lota/// dla mnie to nie był ECN.El Coyote pisze:Z technicznego punktu widzenia, upraszczając, broker ECN po prostu hedguje Twoje trejdy
Jeszcze raz
Na CME broker nie jest drugą stroną transakcji !!!.
Na Interbanku broker nie jest drugą stroną transakcji jeżeli stosuje Reuterowski RTFX .
Prawdziwy broker ECN nie jest drugą stroną transakcji !!,a że takich w polsce nie było to inna sprawa.
Pozdrawiam.
zz Dzięki, tym razem mnie nie skrzyczałeś
MB jest stroną przeciwną zawsze, dla każdego trejda i jednocześnie jest pełnokrwistym ECN. W linku który podałem jest bardzo prosto wyłożone dlaczego tak to działa.

zz pisze:że mogą być drugą stroną transakcji // chyba do 1 lota/// dla mnie to nie był ECN.
Kolega widzę jednak nie przeczytał, albo nie zrozumiałEl Coyote pisze:MBTF is technically the counter party to every trade

MB jest stroną przeciwną zawsze, dla każdego trejda i jednocześnie jest pełnokrwistym ECN. W linku który podałem jest bardzo prosto wyłożone dlaczego tak to działa.
Nie rozmawiamy o CME ani Interbanku, tylko o brokerach retailowych. W skąd Ci CME przyszło do głowy? Tam się nie handluje spot FX, tylko futki i opcje na waluty. A pozatym to dyskusja nie na ten wątek, bo niewiele ma wspólnego z Alparizz pisze:Na CME broker nie jest drugą stroną transakcji !!!.
Na Interbanku broker nie jest drugą stroną transakcji jeżeli stosuje Reuterowski RTFX .

Zgadzam się co do MB,uważam że jest jednym z najlepszych na świecie.MB jest stroną przeciwną zawsze, dla każdego trejda i jednocześnie jest pełnokrwistym ECN. W linku który podałem jest bardzo prosto wyłożone dlaczego tak to działa.
Jakie wnioski ?.
Takie że KAŻDY broker MM // czy częściowy MM.a częściowy ECN/// może być solidnym i przyjaznym brokerem tylko mósi mieć bata nad sobą w postaci CFTC...
Pozdrawiam.
PS uważam i iż MB jest bardzo inwestorom,ważne śa pewne warości i przesłanie moralne.MB to spełnia.
- forexpolska
- Pasjonat
Witam
Przepraszam, że nie odpisywałem ale wyjechałem na kilka dni.
1. Sprawa z AVAFX to było coś innego proszę poczytać wątki zakładane przez ludzi na forexfactory o co avafx oskarża ludzi i zabiera im zarobioną kasę. ja nadal czekam na rozpoczęcie śledztwa, ale o tym w innym temacie będę pisał.
2. Jeżeli ja składam zlecenia na platformie Alpari to drugą stroną może być Alpari lub ktoś inny ale tego to ja nie wiem mnie to nie interesuje ale jak drugą stroną jest Alpari to chyba w ich interesie jest żeby załatwić klienta i zabrać mu kasę. Czyli jak oni są stroną to muszą wiedzieć i przewidywać jak pójdzie rynek itd. jak Alpari jest stroną to przytrzymanie depozytu jest zagrywką na ich korzyść. Czyli działaniem nie uczciwym.
3. Konto mam te micro.
4. Ja gram bez stopów i wole się dopłacić żeby utrzymywać zlecenia i podkupić się wyżej - to moja metoda inwestowania każdy ma swoje.
5. Nie widziałem jeszcze margin call bo do tego było daleko ale widziałem coś takiego, że może na drugi dzień być uderzenie na 1.50 to się dopłaciłem, żeby na drugi dzień było spokojnie na podkupienie się na ostatnim strzale, jak potem widzimy był strzał ale tylko ten co mnie oskubał z części zleceń i jedziemy praktycznie na 1.40.
6. Proszę już mi nie pisać o tym Aliorze bo staje się to już śmieszne.
7. Dlaczego Alpari bo nie było tu jakiś negatywów na temat tego brokera a po za tym szukałem jakiegoś brokera z micro lotami.
8. Są tu osoby, które podniecają się każdym nowym brokerem, a po pewnym czasie jadą po nim jak po dzikiej świni.
9. Z tym Alpari jest tak że jest tego badziewia tyle, że nie wiadomo do czego podlega. Jak widzieliście odpowiedzieli mi, że broker nie podlega pod żadnego regulatora czyli w każdej chwili może wam kasę zabrać i wywalić was z platformy i wystawić dupsko do pocałunku pożegnalnego.
10. Minus jaki był w tym brokerze to jak tylko robił się jakiś ruch na wykresach to nagle zrywało połączenie z serverem. Jak tu ktoś napisał firma istnieje 10 lat. Czy taką starą firmę obcykaną z tematem nie stać na super servery? nie to nie to to jest robione celowo, żeby przypadkiem komuś nie udało się po zamykać pozycji w dobrej cenie i tyle.
11. Jakby broker był uczciwy to by przywrócił pozycje i by nie było problemu bo ja się nie domagałem żadnego odszkodowania czy coś ale to jest tak jak broker ma zysk z tego to ciebie ma w dupie ale jakbyś chciał cofnąć pozycje dodatnie o to nie było by problemu ale są brokerzy, którzy cofają pozycje i nie robią z tego problemu.
12. Nie wiem dlaczego nie moglem zrobić pozycji przeciwstawnej, która by załatwiła sprawę i nie było by problemu.
13. Broker nie rozmawia tylko dostajesz odpowiedz w stylu regulaminowym ble ble i nie ma żadnego gadania wyjaśnienia itp. Typowy betoniak.
Przepraszam, że nie odpisywałem ale wyjechałem na kilka dni.
1. Sprawa z AVAFX to było coś innego proszę poczytać wątki zakładane przez ludzi na forexfactory o co avafx oskarża ludzi i zabiera im zarobioną kasę. ja nadal czekam na rozpoczęcie śledztwa, ale o tym w innym temacie będę pisał.
2. Jeżeli ja składam zlecenia na platformie Alpari to drugą stroną może być Alpari lub ktoś inny ale tego to ja nie wiem mnie to nie interesuje ale jak drugą stroną jest Alpari to chyba w ich interesie jest żeby załatwić klienta i zabrać mu kasę. Czyli jak oni są stroną to muszą wiedzieć i przewidywać jak pójdzie rynek itd. jak Alpari jest stroną to przytrzymanie depozytu jest zagrywką na ich korzyść. Czyli działaniem nie uczciwym.
3. Konto mam te micro.
4. Ja gram bez stopów i wole się dopłacić żeby utrzymywać zlecenia i podkupić się wyżej - to moja metoda inwestowania każdy ma swoje.
5. Nie widziałem jeszcze margin call bo do tego było daleko ale widziałem coś takiego, że może na drugi dzień być uderzenie na 1.50 to się dopłaciłem, żeby na drugi dzień było spokojnie na podkupienie się na ostatnim strzale, jak potem widzimy był strzał ale tylko ten co mnie oskubał z części zleceń i jedziemy praktycznie na 1.40.
6. Proszę już mi nie pisać o tym Aliorze bo staje się to już śmieszne.
7. Dlaczego Alpari bo nie było tu jakiś negatywów na temat tego brokera a po za tym szukałem jakiegoś brokera z micro lotami.
8. Są tu osoby, które podniecają się każdym nowym brokerem, a po pewnym czasie jadą po nim jak po dzikiej świni.
9. Z tym Alpari jest tak że jest tego badziewia tyle, że nie wiadomo do czego podlega. Jak widzieliście odpowiedzieli mi, że broker nie podlega pod żadnego regulatora czyli w każdej chwili może wam kasę zabrać i wywalić was z platformy i wystawić dupsko do pocałunku pożegnalnego.
10. Minus jaki był w tym brokerze to jak tylko robił się jakiś ruch na wykresach to nagle zrywało połączenie z serverem. Jak tu ktoś napisał firma istnieje 10 lat. Czy taką starą firmę obcykaną z tematem nie stać na super servery? nie to nie to to jest robione celowo, żeby przypadkiem komuś nie udało się po zamykać pozycji w dobrej cenie i tyle.
11. Jakby broker był uczciwy to by przywrócił pozycje i by nie było problemu bo ja się nie domagałem żadnego odszkodowania czy coś ale to jest tak jak broker ma zysk z tego to ciebie ma w dupie ale jakbyś chciał cofnąć pozycje dodatnie o to nie było by problemu ale są brokerzy, którzy cofają pozycje i nie robią z tego problemu.
12. Nie wiem dlaczego nie moglem zrobić pozycji przeciwstawnej, która by załatwiła sprawę i nie było by problemu.
13. Broker nie rozmawia tylko dostajesz odpowiedz w stylu regulaminowym ble ble i nie ma żadnego gadania wyjaśnienia itp. Typowy betoniak.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy
- forexpolska
- Pasjonat
forexpolska pisze:Alpari Poland pisze:forexpolska jeśli chodzi o Alpari NZ to będzie tu http://www.kroufr.ru/
jeśli skarga była składana do alpari uk to brytyjski FSA (http://www.fsa.gov.uk/)
jeśli skarga była składana do alpari us to amerykański NFA (http://www.nfa.futures.org/)
Skarga będzie składana do wszystkich regulatorów
podlegają pod Nową Zelandię, a skargę składać na leży na jakiejś ruskiej stronie, która nie ma tłumaczenia na angielski
Dodano po 12 godzinach 38 minutach:
Już sobie znalazłem regulatora odnośnie Nowej Zelandi zobaczymy jak sprawa będzie wyglądała w praniu.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy