Alpari Polska

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
30
27%
Poza paroma minusami są ok
18
16%
Przeciętny
28
25%
Mają wiele wad
12
11%
Stanowczo odradzam
24
21%

Liczba głosów: 112

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Dear Clients,

Due to legislative changes in New Zealand, Alpari will be suspending trading of all CFDs beginning on December 23, 2011. This includes the following instruments: Share CFDs, ETF CFDs, СFDs on Russian shares, Futures CFDs.

The number of CFD instruments available through the MetaTrader platform to clients of Alpari Financial Services Ltd, licensed by CySEC, however, will be greatly increased in the beginning of 2012.

Best Regards,
Alpari

Trzymać się z daleka od Alpari
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Buho
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Buho »

Witam,
forexpolska, nie rozumiem dlaczego trzymać się z daleka od Alpari?
Wg mnie broker trzyma poziom jakości usługi, niemiałem ani razu u nich rekwotowania pomimo że czasem pogrywam na micro MM,
do tego wygodne transfery np. przez moneybookers.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Olokozak pisze:Witam,
forexpolska, nie rozumiem dlaczego trzymać się z daleka od Alpari?
Wg mnie broker trzyma poziom jakości usługi, niemiałem ani razu u nich rekwotowania pomimo że czasem pogrywam na micro MM,
do tego wygodne transfery np. przez moneybookers.

pozdrawiam

Ja pisałem o tych nie uczciwych CFD już kilka tygodni temu, a info miałem od KNF. Prowadzili oni sprawę przeciwko nim w sprawie nie legalnego oferowania CFD.

Ja z nimi prowadzę też sprawę przed drugim KNF w innej sprawie. Jak mi przysłali pismo 2 dni temu to śmiać się można. Oni wszystko popierają to co ja przedstawiłem ale co oni mogą jak oni mają regulamin i ich regulamin im tak mówi. Tak twierdzi broker odnośnie mojej sprawy. U nich jest 100% regulamin który zwalnia ich ze wszystkiego, a klient dostaje zabezpieczenie w regulaminie na 0%.

Zobaczymy powalczę z nimi przed wyższą instytucją ale tak na prawdę to już mam dosyć walki z brokerami w tych KNF. Bo to jest gówno warte. Trzeba mieć mamonę i zasuwać z każdą sprawą do sądu bo inaczej to nic się nie ugra.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Jak mi przysłali pismo 2 dni temu to śmiać się można. Oni wszystko popierają to co ja przedstawiłem ale co oni mogą jak oni mają regulamin i ich regulamin im tak mówi. Tak twierdzi broker odnośnie mojej sprawy. U nich jest 100% regulamin który zwalnia ich ze wszystkiego, a klient dostaje zabezpieczenie w regulaminie na 0%.
Pisałem parę lat temu by trzymać się z daleka od CFD,a trzymać się prawdziwego ECN oraz transakcji SPOT...!!!.
Miałeś dość kasy aby tego się trzymać...,teraz to za póżno...,.
Zapamiętaj sobie na całe życie e okazja czyni......,no właśnie co ...?.. :P

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

zz pisze:
Jak mi przysłali pismo 2 dni temu to śmiać się można. Oni wszystko popierają to co ja przedstawiłem ale co oni mogą jak oni mają regulamin i ich regulamin im tak mówi. Tak twierdzi broker odnośnie mojej sprawy. U nich jest 100% regulamin który zwalnia ich ze wszystkiego, a klient dostaje zabezpieczenie w regulaminie na 0%.
Pisałem parę lat temu by trzymać się z daleka od CFD,a trzymać się prawdziwego ECN oraz transakcji SPOT...!!!.
Miałeś dość kasy aby tego się trzymać...,teraz to za póżno...,.
Zapamiętaj sobie na całe życie e okazja czyni......,no właśnie co ...?.. :P

Pozdro.

Po części masz racje ale akurat mnie nic złego ze strony CFD nie spotkało. Ale też prawdziwych ECN jak na lekarstwo do tego wielu udaje ECN :)

Machsystem
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Machsystem »

Alpari (PL) przestał istnieć, forexpolska chyba ich wykończył :lol:

http://alpari.pl

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Machsystem pisze:Alpari (PL) przestał istnieć, forexpolska chyba ich wykończył :lol:

http://alpari.pl

Niestety to nie moja zasługa bo oni chyba sami się wykończyli wcześniej. Może i dobrze bo chyba oni oferowali konta do tego oddziału w Nowej Zelandii a tam zakazano brokerowi oferować CFD bez licencji nie wiem jak wyszli ludzie na tym, którzy mieli pozycje otwarte.

Ostatnio w odpowiedzi do KNF prowadzącego moją sprawę zadałem urzędnikowi pytanie czy Alpari miał obowiązek oferować CFD bez pozwolenia i jakoś na razie nie dostałem odpowiedzi.

Ziggy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ziggy »

Czy jest możliwość na Alpari UK otworzenia konta DEMO, które umożliwia scalping (niski spread) ?

Wydaje mi się, że coś źle robię/rozumiem, ale otwierałem już tam konta demo Micro, Classic, Pro i w pierwszych dwóch miałem spread w wys. 16 na parze EURUSD, a na Pro ok 7.

Tak więc moje pytanie - w jaki sposób otworzyć konto demo, na którym będę miał spread w granicach 0-3 pips ?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Ziggy pisze:Czy jest możliwość na Alpari UK otworzenia konta DEMO, które umożliwia scalping (niski spread) ?

Wydaje mi się, że coś źle robię/rozumiem, ale otwierałem już tam konta demo Micro, Classic, Pro i w pierwszych dwóch miałem spread w wys. 16 na parze EURUSD, a na Pro ok 7.

Tak więc moje pytanie - w jaki sposób otworzyć konto demo, na którym będę miał spread w granicach 0-3 pips ?

Pozdrawiam.
Demo pokazuje rzeczywiste spready - także po prostu tak niskiego spreadu nie ma.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ