Alpari Polska
Ja pisałem o transferze Moneybookers (konto brokera) do konto bankowe (brokera).
Co do Moneybookers twoje na konto Moneybookers brokera to tak jest to natychmiastowe.
Ja miałem taką sytuację, że wpłaciłem kilka razy większe sumy przez Moneybookers i broker uznał to za zbyt duże środki i czekałem aż przetransferuje sobie na konto bankowe. Było to 30k USD tyle, że w kilku transzach jednego dnia.
Limity mam pozdejmowane już dawno (konto VIP).
Co do Moneybookers twoje na konto Moneybookers brokera to tak jest to natychmiastowe.
Ja miałem taką sytuację, że wpłaciłem kilka razy większe sumy przez Moneybookers i broker uznał to za zbyt duże środki i czekałem aż przetransferuje sobie na konto bankowe. Było to 30k USD tyle, że w kilku transzach jednego dnia.
- forexpolska
- Pasjonat
Szwajcar pisze:Ja pisałem o transferze Moneybookers (konto brokera) do konto bankowe (brokera).
Jeżeli ja wpłacam kase z Moneybookers to kasa powinna być od zaraz. Wpłacam w FXPRO i tu kasa jest bardzo szybko.
powiem tak kasa jest zawsze szybko jak nie ma zagrożenia utraty pozycji bo wtedy interesu broker nie ma a jak jest utrata czyli szansa, że pozamyka pozycje to brokerowi się nie spieszy i to jest działanie na szkodę
Zawsze możesz samemu zmniejszyć trochę wielkość pozycji lub ją zamrozić hedgem dopóki nie masz jeszcze środków na koncie.
Wiadomo, że broker MM ma w swoim interesie żebyś ty tracił i nie miał pretensji do niego mimo, że broker używa całej palety sztuczek.
Z takim przytrzymywaniem kasy też spotkałem się u kilku brokerów, lecz nie łączyłem tego nigdy z pozycjami na rachunku. Większe cyrki są z wypłatami u brokerów MM jak zarobi się trochę kilka razy więcej niż wpłacony depozyt.
A co do Alpari to na najniższych kontach nie da się grać, bo są requoty i to ciągłe przy aktywnym tradingu, dalej są NDD i jakieś rynkowe egzekucje, ale mnie nie przekonały z powodu poślizgów i spreadów.
Wiadomo, że broker MM ma w swoim interesie żebyś ty tracił i nie miał pretensji do niego mimo, że broker używa całej palety sztuczek.
Z takim przytrzymywaniem kasy też spotkałem się u kilku brokerów, lecz nie łączyłem tego nigdy z pozycjami na rachunku. Większe cyrki są z wypłatami u brokerów MM jak zarobi się trochę kilka razy więcej niż wpłacony depozyt.
A co do Alpari to na najniższych kontach nie da się grać, bo są requoty i to ciągłe przy aktywnym tradingu, dalej są NDD i jakieś rynkowe egzekucje, ale mnie nie przekonały z powodu poślizgów i spreadów.
Szwajcar, a co do statusu VIP to robisz wpłaty do broków co miesiąc na te 5k€? Bo słyszałem, że jak się przestanie wpłacać i się tylko wypłaca to mogą odebrać status VIP.
Ja spieprzyłem, bo na początku założyłem w PLN i przez to tracę sporo na przewalutowaniach. Podobno VIPy mogą mieć w kilku walutach konta.
Chciałem kiedyś zrobić przelew do Admiral Markets przez MB aby uzyskać VIP, ale okazało się że realizują transfery tylko w EUR i USD, tak więc w moim wypadku byłoby to podwójne przewalutowanie. Do tego jakbym miał powtarzać operację co miesiąc aby podtrzymać status VIP, to już w ogóle nie ma to ekonomicznego uzasadnienia.
Mam też kartę MB, ale jej chyba nie przedłużę na kolejny rok, bo jest mało bezpieczna. Ostatnio się zdziwiłem, bo przy płatności na stacji benzynowej autoryzowałem nie przez PIN, ale podpisem. Do tego w żaden sposób nie można w niej deaktywować transakcji internetowych.
Ja spieprzyłem, bo na początku założyłem w PLN i przez to tracę sporo na przewalutowaniach. Podobno VIPy mogą mieć w kilku walutach konta.
Chciałem kiedyś zrobić przelew do Admiral Markets przez MB aby uzyskać VIP, ale okazało się że realizują transfery tylko w EUR i USD, tak więc w moim wypadku byłoby to podwójne przewalutowanie. Do tego jakbym miał powtarzać operację co miesiąc aby podtrzymać status VIP, to już w ogóle nie ma to ekonomicznego uzasadnienia.
Mam też kartę MB, ale jej chyba nie przedłużę na kolejny rok, bo jest mało bezpieczna. Ostatnio się zdziwiłem, bo przy płatności na stacji benzynowej autoryzowałem nie przez PIN, ale podpisem. Do tego w żaden sposób nie można w niej deaktywować transakcji internetowych.
- forexpolska
- Pasjonat
Ja czekając na kasę kilka godzin w końcu postanowiłem zrobić zabezpieczenie pozycji hedgem, a tu zonk nie dało się wyskakiwało mi że za mało środków. Dziwne to bo przy takim zabezpieczeniu nie ma to znaczenia. A powiem wam, że to by stykło w sumie bo mi zabrakło jakieś 100-150$ żeby nie ruszało pozycji wtedy €/$ tylko lekko wybił kilka pipsów ponad szczyt i wrócił, a moje 800 czekało i czekało, aż pozycje pozamyka wtedy dodali na konto.
Dziwny ten broker ja go pytam dlaczego nie dodali mi depozytu żeby zabezpieczyć pozycje to mi przysłali info że pozycje zostały zamknięte zgodnie z regulaminem. Teraz po rynku widać, że mogli wiedzieć o korekcie dlatego nie spieszyli się z tymi pozycjami.
Dziwny ten broker ja go pytam dlaczego nie dodali mi depozytu żeby zabezpieczyć pozycje to mi przysłali info że pozycje zostały zamknięte zgodnie z regulaminem. Teraz po rynku widać, że mogli wiedzieć o korekcie dlatego nie spieszyli się z tymi pozycjami.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy
Oj chłopie. Ty to wiesz jakich brokerów wybrać. Nieprzyjemna przygoda z AVAFX niczego Cię nie nauczyła ? Po co zakładać konta u jakiś dziwnych brokerów skoro można założyć chociażby w Aliorze. Tutaj możesz wpłacić pieniądze w kasie w ostateczności. Fakt, że mają jeszcze sporo błędów w platformie, ale za jakiś czas je usuną. Jesli chcesz koniecznie u zagranicznego brokera mieć konto to wybierz takich, na których ludzie się nie skarżą jak MIB czy Dukascopy.forexpolska pisze:
Ja znam ten portfel internetowy od dawna bo go używam już z 5 lat i księgowanie odbywa się w czasie rzeczywistym. Nawet ta nieszczęsna AVAFX księgowała od razu. Dlaczego Alpari przytrzymało kasę to nie wiem podejrzewam celowe działanie na szkodę klienta. To zawsze się dzieje tak jak jest na ich korzyść jakby było odwrotnie to kasa by była szybciej.
A jeśli już musi to być broker MM to polecam Ci GO4X . Polski, a do tego ma mikroloty. I wpłaty też można dokonywać on-line . Przynajmniej tak twierdzą bo nie sprawdzałem tego. Jeśli już wpłacam to zwykłym przelewem bo nigdy nie mam "noża na gardle".
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
- forexpolska
- Pasjonat
1. Pomyśl zanim coś napiszesz - Alior ledwo 2 tygodnie istnieje w powijakach i ty mi tu gadasz, że to dobry broker pomyśl troche zanim coś chlapniesz.
2. Nie ma żadnego pewnego brokera na świecie i to jest już pewne. Te co wymieniłeś tak samo ludzie narzekają itd.
Broker zawsze będzie nastawiony na oszustwo klienta dopóki będzie stroną w transakcjach i tyle
2. Nie ma żadnego pewnego brokera na świecie i to jest już pewne. Te co wymieniłeś tak samo ludzie narzekają itd.
Broker zawsze będzie nastawiony na oszustwo klienta dopóki będzie stroną w transakcjach i tyle
Hello,
Alpri NZ Ltd incorporated according to low of New Zeland, in New Zeland this tupe of activity not regulated and do not belong to any committee.
Best regards,
The Payment Department Alpari
http://www.alpari-forex.com
Tel. (495) 710-76-76
Fax (495) 727-17-70
To może wybierz takiego, który nie jest stroną transakcji?forexpolska pisze:Broker zawsze będzie nastawiony na oszustwo klienta dopóki będzie stroną w transakcjach i tyle

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
forexpolska
Czy Ty nie uczysz sie na własnych błędach ? Z AVA przechodzisz do Alpari ? To co będzie następne ? 500Plus ?
Wybierz brokera, który ma nieco większa wiarygodność i najlepiej aby był ECN.
MIB jest ECN, a Dukascopy chyba też (choć część forumowiczów mu zarzucała, że nie).
Jasne, że Alior narazie ma sporo błędów i z założeniem konta poczekałbym przynajmniej kilka miesięcy, ale gdybym miał już teraz założyć gdzieś konto to zdecydowanie wybrałbym Aliora niż Alpari.
Nie napisałem, że Alior to dobry broker. Nie testowałem ich platformy więc nic nie mogę powiedzieć w tym temacie. Na pewno jednak Alior jest bardziej wiarygodny niż Alpari.
Przemyśl to sobie na spokojnie . Wszystkie plusy i minusy.
Czy Ty nie uczysz sie na własnych błędach ? Z AVA przechodzisz do Alpari ? To co będzie następne ? 500Plus ?
Wybierz brokera, który ma nieco większa wiarygodność i najlepiej aby był ECN.
MIB jest ECN, a Dukascopy chyba też (choć część forumowiczów mu zarzucała, że nie).
Jasne, że Alior narazie ma sporo błędów i z założeniem konta poczekałbym przynajmniej kilka miesięcy, ale gdybym miał już teraz założyć gdzieś konto to zdecydowanie wybrałbym Aliora niż Alpari.
Nie napisałem, że Alior to dobry broker. Nie testowałem ich platformy więc nic nie mogę powiedzieć w tym temacie. Na pewno jednak Alior jest bardziej wiarygodny niż Alpari.
Przemyśl to sobie na spokojnie . Wszystkie plusy i minusy.
Trust no bit**es.
- Pełnomocnik
- Pasjonat