2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Pora podsumować kolejny miesiąc. To już trzeci i cały czas ponad zero ale wyniki jeszcze nie powalają. Na chwilę obecną wydaje mi się iż jestem w stanie robić 10% miesięcznie ale to nie pozwala mi spocząć na laurach. Jak coś nie idzie to szuka się zwykle 'winnych' zamiast spojrzeć na siebie ale musze wspomnieć o ostatnich dwóch tygodniach gdzie AM PRO działał jak MM. To średnio było pomocne. Za chwilę mogę mieć przerwe związaną ze zmianą broka ale na razie przyjmę że jutro kontynuuję: ewentualnie napiszę o swoich planach.

1)
Statystyki po 12 tygodniach (przyjmuje, że minęły 3 miesiące)

Wejścia: 258
Na plus: 130
Saldo: +22.78%
Skuteczność: 50%
Pipsy: +263
Wynik: + 6 337.99 zł
Koszty: 4 059.55 zł
Podsumowanie: + 2 278.44 zł

2)
Weryfikacja założeń.
guccon pisze:1) Dalsza praca nad planem gry
2) Ryzyko w okolicach 1.5%
3) Saldo ponad 100%
4) Przynajmniej jedno 50 pipsowe wejście
5) Opisywanie każdego wejścia
6) Ustawianie BE nie czekając na SL
7) Zabezpieczenie pozycji przez automatyczne SL (to będzie proste: jeszcze raz dzięki Fesiek)
8) Zabezpieczenie dostępu do rynku przez telefon
9) Zabezpieczenie dostępu do rynku przez internet mobilny
10) Budowa stanowiska pracy z możliwością podpięcia 4 monitorów.
Ad 1)
Ciągle nad tym pracuję.
Ad 2)
Wykonane do momentu decyzji o podwojeniu i dzieleniu pozycji. Pierwsze efekty były bardzo dobre ale potem przytrafiały się zamykane pozycje na minus na 7p zamiast ustawione SL na 4p (problemy z AM PRO) i okazało się nagle że stratna pozycja sięgnęła 5% :(
Ad 3)
Na chwilę obecną nierealne do wykonania.
Ad 4)
Nie wykonane. Pomoc miała przyjść w postaci dzielenia pozycji ale zamiast zabierać >20p z pierwszej cześci i drugą zostawiać na >50p to zaczałem z pierwszej zabierać kilka pipsów a drugą trzymać do >20p. Zamierzenie było dobre ale wykonanie już nie.
Ad 5)
Nie wykonane. Przede wszystkim przestałem opisywać stratne pozycję a przecież to bardziej uczy niż zyskowne jak się do nich później wraca.
Ad 6)
Przestrzegane.
Ad 7)
Wykonane.
Ad 8)
Nie wykonane. Próbowałem zainstalować sobie Android Trader ale mam jakiś problem na telefonie i stwierdziłem że skoro jest "szansa" na zmianę broka to bez sensu zmieniać tel. więc czekam z tym punktem.
Ad 9)
Wykonane. Po przejrzeniu tych wszystkich ofert i sposobów dostępu przez karte/doładowania stwierdziłem że nie będę robił problemu z tak prostego tematu i po prostu podpisałem sobie umowe abonentową u operatora gdzie mam tel.
Ad 10)
Zacząłem jeszcze wcześniej a dokładnie od kupna dużego biurka i wygodnego fotela. Ze sprzętu kupiłem 22'' LED z full hd aby zobaczyć czy będzie to dobry wybór i jak na razie podoba mi się praca na takich monitorze. Mam też drugi monitor LCD (chyba 21'' ale nie panoramiczny) więc na razie wystarczy. Poluję teraz na kartę i wybrałem sobie że będzie to QUADRO NVS 440 lub 450 a że będzie to używana (cena nowej to dla mnie przesada) więc chwilkę może potrwać aż znajdę okazję. Reszta kompa będzie nowa i czekam na czerwiec bo miałem w tym miesiącu dwa większe nieplanowane wydatki a wszystko kosztuje.

3)
Przemyślenia:

Początek kolejnego miesiąca dał mi kopa w planach: podwojenie pozycji z dobrymi wynikami i pukanie do granicy 30%. Potem straciłem jakiś zapał do osiągania celów i nie wiem skąd to wynikało :? chyba trochę z osiąganych % bo spodziewałem się dużych zysków a nie ciułania 10% na miesiąc. Doszły jeszcze problemy z brokiem i całkiem straciłem wene. Myślałem że przeskoczę szybko na wyższy poziom a tym czasem tak jakby stoję w miejscu. Muszę wrócić do konsekwencji i cierpliwości.

4)
Założenia na następny miesiąc (4 tygodnie):

1) Dalsza praca nad planem gry
2) Ryzyko w okolicach 1.5%
3) Saldo ponad 50%
4) Przynajmniej jedno 50 pipsowe wejście
5) Opisywanie każdego wejścia
6) Ustawianie BE nie czekając na SL
7) Budowa stanowiska pracy z możliwością podpięcia 4 monitorów: kontynuacja.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Wejście testowe na sprawdzenie AM PRO.
Szukałem momentu na L ale przegapiłem niższy poziom a jak nie mogli sobie poradzić dalej UP to zmieniłem zdanie na S: w końcu mamy mocny trend spadkowy. A to był akurat bardzo fajny moment na L.
Cena zrobiła szybszy ruch i chociaż SL złapało 0.2p dalej to jednak było to poniżej sekundy czyli tak jakby koniec problemów z brokiem ale to jeszcze nie ostateczna decyzja. Jeśli jej nie potwierdze na stałe sam może w wątku z platformami będzie takie info. Na razie czekam na dalszy rozwój sytuacji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+25 :568:

Po tym jak nie zrobili nowej górki (chociaż lekko naruszyli ostatni poziom) wrócili do niższego s/r przebijając po drodze szybkie LT. Chwile tutaj cena pobyła i zrobiła szybkie UP ale poniżej ostatnich górek i już wiedziałem że mam szukać okazji do S. Taka miała być po przebiciu kolejnej LT z wachlarza i s/r ale podejrzewałem szybki spadek i wszedłem między przebitym LT a s/r. I chociaż po przebiciu najmocniejszej LT (ostatnia w wachlarzu) już było BE+2 to TP wypadalo poniżej wydawało się mocnego s/r więc trzymałem guzik w pogotowiu jak doszli to tego poziomu ale chwile potem miłe zaskoczenie bo zrobili szybki ruch w dół i powrót. TP złapane ładnie z już działającym AM PRO co mnie cieszy bo z ręki bym tego tak nie zamknął.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Na początek dnia złapane SL.
Narysowałem sobie LT od której już 4 razy się odbijali oraz s/r, które nie udało im się pokonać przy zjeździe. O 8 były dane dla euro a że były gorsze i nie było ruchu w dół to nie czekając na podejście pod LT wszedłem w L. Cena wybrała ten moment do ruchu w dół i dosyć szybko złapało mi SL.
Generalnie cały czas widać kierunek w dół ale ze względu na godzinę widziałem najpierw korektę.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

I jeszcze jedno SL.
Przy 5 podejściu przebili wcześniej już wspomnianą LT. Cena chwilę tutaj pobyła więc zaznaczyłem sobie ten poziom i liczyłem że po ruchu w górę właśnie do niego zrobią korektę. Chwilę spóźniłem się z wejściem ale ruch i tak był zgodnie z przewidywaniami. Początkowo miał to być szybki skalp na pokrycie wcześniejszego minusa ale jak tak ładnie szło w górę to zostawiłem. Nie trzymanie się planu czasami się udaje ale częściej jednak kończy nauczką i tym razem także tak było: w między czasie narysowałem sobie LT, której przebicie zanegowałoby ruch w górę ale cena tak szybko zrobiła zjazd że nie dałem rady zareagować.

Poranek nieudany ale głównie na własne życzenie. Pora do pracy.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Jest dzisiaj postęp bo złapane BE.
Na dodatek złapane po mistrzowsku :lol:
Szukałem jakiegoś fajnego miejsca do S skoro panuje taki trend. Jak nie udało im się podejść pod wyznaczony poziom na screenie i na dodatek przebijali i naruszali już szybkie LT od którego 3 razy się cena odbijała to była odpowiednia pora na wciśnięcie guzika. Cena dosyć łatwo zrobiła 10p więc ustawiłem BE+2 a TP na poziomie do którego ewentualnie będą chcieli dojść czyli 4025. No ale że zrobili szybko ten spadek to musieli być też chętni na korektę a skończyła się akurat na moim BE. Cena idzie dalej w dół i szkoda będzie jak dojdzie beze mnie do tego TP które dałoby 30p. Trzeba czekać na następna okazję.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

I wracam do minusów przy kontynuacji "szczęśliwego trafu".
Nie udało im się osiągnąć 4025 więc szukałem okazji do L z racji że pod wspomniany wcześniej poziom przy UP było >20p do zgarnięcia.
Moment był dobry bo przebite LT i powrót, który pasował do s/r więc miejsce miodzio. Tylko że akurat jak otwierałem pozycję na wcześniejszej świeczce chwile przed wciśnięciem guzika zrobili lekko UP a potem cena stała w miejscu i następna świeczka otworzyła mi się z tymi 4p 'luczki' co wystarczyło na złapanie SL no a potem już ruch zgodnie z przewidywaniami. Zobaczymy czy TP miałoby szanse ale cena już była na takim poziomie że groziłoby mi najgorzej BE+ ale ja znowu obok rynku.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Kończe dzień na podwójnym minusie: SL = 4P złapało na 8P no ale tak to jest jak się chce złapać górkę.
Zagrałem na odbicie od s/r i okrągłego poziomu czyli 4100. Można było też ewentualnie dostrzec na M5 coś w rodzaju potrójnego szczytu. Pomijając ryzyko trzeba było zabierać szybkie kilka pipsów grane pod prąd albo chociaż cieszyć się z BE. Wystarczy tego złego jak na jeden dzień.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiejszy dzień na sporym minusie ale w zasadzie to mnie nie martwi bo przy odrobinie szczęscia (np w postaci SL na 5p a nie na 4p) a raczej bardziej precezyjnym wejściu mogło być w drugą stronę a liczy się że ocena kierunku była prawidłowa. Zabrakło już nie wiem który raz troszkę większego SL bo jednak trafienie w cene tak aby ewentualny zwrot nie przekroczył 4p do łatwych nie należy. A może się da ale jeszcze tego nie potrafię ... Na razie nie chcę kombinować ze zmianą SL czy pozycją ale to co zrobił ostatnio TeXs natchnęło mnie do odkurzenia konta w FXPRO. Od kilku miesięcy saldo sobie czekało z jakimiś środkami to wykorzystam to jako konto testowe.
Bardzo często mam przy ocenie kierunku sytuację iż cena nie osiąga jakiegoś poziomu, w którym zakładam wejście aby ewentualny SL=4p mógł wytrzymać i jestem obok obserwując jak idzie beze mnie. Będę sobie na koncie testowym robił wejścia zgodnie z założeniami ale SL w okolicach 10p. Dodatkowo przetestuje sobie grę 'ekstremalną' za wysoką stawkę w czym pomoże dźwignia 1:500 ale że przy takiej grze seria strat da MC to będę z konta robił jakieś wypłaty. Pierwszą jak np uda się zrobić x3. Nie będę wrzucał opisów wejść z tego konta ale postaram się na koniec dnia wrzucić screen z saldem.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

a pograj testowo 9sl i mniejszy lot :)

ODPOWIEDZ