1)
Statystyki po 12 tygodniach (przyjmuje, że minęły 3 miesiące)
Wejścia: 258
Na plus: 130
Saldo: +22.78%
Skuteczność: 50%
Pipsy: +263
Wynik: + 6 337.99 zł
Koszty: 4 059.55 zł
Podsumowanie: + 2 278.44 zł
2)
Weryfikacja założeń.
Ad 1)guccon pisze:1) Dalsza praca nad planem gry
2) Ryzyko w okolicach 1.5%
3) Saldo ponad 100%
4) Przynajmniej jedno 50 pipsowe wejście
5) Opisywanie każdego wejścia
6) Ustawianie BE nie czekając na SL
7) Zabezpieczenie pozycji przez automatyczne SL (to będzie proste: jeszcze raz dzięki Fesiek)
Zabezpieczenie dostępu do rynku przez telefon
9) Zabezpieczenie dostępu do rynku przez internet mobilny
10) Budowa stanowiska pracy z możliwością podpięcia 4 monitorów.
Ciągle nad tym pracuję.
Ad 2)
Wykonane do momentu decyzji o podwojeniu i dzieleniu pozycji. Pierwsze efekty były bardzo dobre ale potem przytrafiały się zamykane pozycje na minus na 7p zamiast ustawione SL na 4p (problemy z AM PRO) i okazało się nagle że stratna pozycja sięgnęła 5%

Ad 3)
Na chwilę obecną nierealne do wykonania.
Ad 4)
Nie wykonane. Pomoc miała przyjść w postaci dzielenia pozycji ale zamiast zabierać >20p z pierwszej cześci i drugą zostawiać na >50p to zaczałem z pierwszej zabierać kilka pipsów a drugą trzymać do >20p. Zamierzenie było dobre ale wykonanie już nie.
Ad 5)
Nie wykonane. Przede wszystkim przestałem opisywać stratne pozycję a przecież to bardziej uczy niż zyskowne jak się do nich później wraca.
Ad 6)
Przestrzegane.
Ad 7)
Wykonane.
Ad

Nie wykonane. Próbowałem zainstalować sobie Android Trader ale mam jakiś problem na telefonie i stwierdziłem że skoro jest "szansa" na zmianę broka to bez sensu zmieniać tel. więc czekam z tym punktem.
Ad 9)
Wykonane. Po przejrzeniu tych wszystkich ofert i sposobów dostępu przez karte/doładowania stwierdziłem że nie będę robił problemu z tak prostego tematu i po prostu podpisałem sobie umowe abonentową u operatora gdzie mam tel.
Ad 10)
Zacząłem jeszcze wcześniej a dokładnie od kupna dużego biurka i wygodnego fotela. Ze sprzętu kupiłem 22'' LED z full hd aby zobaczyć czy będzie to dobry wybór i jak na razie podoba mi się praca na takich monitorze. Mam też drugi monitor LCD (chyba 21'' ale nie panoramiczny) więc na razie wystarczy. Poluję teraz na kartę i wybrałem sobie że będzie to QUADRO NVS 440 lub 450 a że będzie to używana (cena nowej to dla mnie przesada) więc chwilkę może potrwać aż znajdę okazję. Reszta kompa będzie nowa i czekam na czerwiec bo miałem w tym miesiącu dwa większe nieplanowane wydatki a wszystko kosztuje.
3)
Przemyślenia:
Początek kolejnego miesiąca dał mi kopa w planach: podwojenie pozycji z dobrymi wynikami i pukanie do granicy 30%. Potem straciłem jakiś zapał do osiągania celów i nie wiem skąd to wynikało

4)
Założenia na następny miesiąc (4 tygodnie):
1) Dalsza praca nad planem gry
2) Ryzyko w okolicach 1.5%
3) Saldo ponad 50%
4) Przynajmniej jedno 50 pipsowe wejście
5) Opisywanie każdego wejścia
6) Ustawianie BE nie czekając na SL
7) Budowa stanowiska pracy z możliwością podpięcia 4 monitorów: kontynuacja.