AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witam,

Prace serwisowe na platformie DEMO zostały zakończone i jest ona już dostępna

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
arturd pisze:
MaRCHeW pisze:Wrzuciłem HA na wykresy Alior Tradera i MT4. Różnic specjalnie nie widzę i w/g mnie wszystko jest ok.
nie twierdzę, że jest żle.

edit
interesuje mnie możliwość posiadania w alior widoku wykresu z lewej strony.
Ale to musisz użyć innego wskaźnika HA bo ten, który podałeś wygląda identycznie w Alior Traderze jak i w MT4 (screenshoty z MT4 i AT jakie przedstawiłem Ci kilka postów wyżej).

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Guteks
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guteks »

witam,
obserwujac notowania na koncie demo odnosze wrazenie ze przy mocniejszych tickach rzedu kilku pipsow np na edku notowania w aliorze sa opoznione o kilka sekund wzgledem innych brokerow takich jak admiral, tms , xtb...
Czy demo ECN nie odzwierciedla rzeczywistego ECNa ? Jezeli tak to dlaczego tak jest ?

arturd
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: arturd »

MaRCHeW pisze:to musisz użyć innego wskaźnika HA
przedstawiony HA jest przekompilowany z mt4. jakiego więc ha powinienem użyć aby świeczki ha były "pod" słupkami w alior?

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

No i co? Taki młyn wyszedł, że ho ho.

Nie mam zupełnie czasu na przeglądanie wątku i wyłapywanie info jak tam z kontem REAL.

Jak to wszystko śmiga? Czy są jakieś mankamenty?

Najlepiej gdyby wypowiedzieli się Ci którzy siedzieli na zagranicznych ECNach...na Ducasie itp.

schreek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: schreek »

nie przeglądałem forum wiec mogę powtarzać pytanie odnośnie historii walut wyświetla mi sie tak ok od 16 marca br czy bedą dane bardziej historyczne ? pisze o rachunku real pozdrawiam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Spekulant83 pisze:No i co? Taki młyn wyszedł, że ho ho.

Nie mam zupełnie czasu na przeglądanie wątku i wyłapywanie info jak tam z kontem REAL.

Jak to wszystko śmiga? Czy są jakieś mankamenty?
schreek pisze:nie przeglądałem forum wiec mogę powtarzać pytanie odnośnie historii walut wyświetla mi sie tak ok od 16 marca br czy bedą dane bardziej historyczne ? pisze o rachunku real pozdrawiam
Panowie zadajcie sobie trochę trudu i przeglądnijcie wątek. Odpisywanie n-ty raz na to samo pytanie robi się trochę frustrujące.

My też mamy inne obowiązki niż ciągłe odpisywanie na to samo pytanie osobom, którym się nie chce poczytać wątku.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 2 minutach:

Witam.
Guteks pisze:witam,
obserwujac notowania na koncie demo odnosze wrazenie ze przy mocniejszych tickach rzedu kilku pipsow np na edku notowania w aliorze sa opoznione o kilka sekund wzgledem innych brokerow takich jak admiral, tms , xtb...
Czy demo ECN nie odzwierciedla rzeczywistego ECNa ? Jezeli tak to dlaczego tak jest ?
Real jest szybszy niż demo Alior Tradera. Na realu nie ma takich opóźnień. Różnice w cenie mogą się zdarzyć ale opóźnienia kilkusekundowe już nie - przynajmniej takowych nie zauważyłem u siebie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

rafklopo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: rafklopo »

Witam!
Jak dodać chf/pln do Aliri Tradera demo?

goose
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goose »

MaRCHeW pisze:Witam.
arturd pisze:
MaRCHeW pisze:Wrzuciłem HA na wykresy Alior Tradera i MT4. Różnic specjalnie nie widzę i w/g mnie wszystko jest ok.
nie twierdzę, że jest żle.
Różnice wynikają z datafeedu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Sorry, ze sie wtracam ale chyba sie nie mozecie dogadac. Koledze arturd chodzi chyba o funkcje jaka jest w MT4 "Chart on foreground" gdy sie ja zaznaczy to wszystkie linie, srednie, wkazniki itd. sa na drugim planie tzn. nie przykrywaja barow/swiec.

Pozdr.

arturd
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: arturd »

goose pisze:
MaRCHeW pisze:Witam.
arturd pisze: nie twierdzę, że jest żle.
Różnice wynikają z datafeedu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Sorry, ze sie wtracam ale chyba sie nie mozecie dogadac. Koledze arturd chodzi chyba o funkcje jaka jest w MT4 "Chart on foreground" gdy sie ja zaznaczy to wszystkie linie, srednie, wkazniki itd. sa na drugim planie tzn. nie przykrywaja barow/swiec.

Pozdr.

wielkie dzięki za pomoc
dołączam przekompilowane fibopiv.

ODPOWIEDZ