AliorTrader - ECN.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
MaciejT to jest forum o FX a nie infolinia Aliora.
Mam gdzieś czy Ci dema nie zamyka czy reala.
Nikogo to tutaj nie obchodzi co u Ciebie dzieje sie online.
Takie rzeczy to możesz pisać na Facebooku albo Twiterze.
Od problemów masz infolinie Aliora.
I dla Twojego dobra żebyś się dobrze uczył w szkole dostajesz zakaz pisania na tydzień ode mnie za krzyczenie na forum jak i wkurzanie modów.
Pozdrawiam
Mam gdzieś czy Ci dema nie zamyka czy reala.
Nikogo to tutaj nie obchodzi co u Ciebie dzieje sie online.
Takie rzeczy to możesz pisać na Facebooku albo Twiterze.
Od problemów masz infolinie Aliora.
Co to znaczy "wasz"? Normalnie ręce opadają. Pewnie wszyscy tutaj są w zmowie z Aliorem i czyhają na Twoje gimnazjalne oszczędności na koncie demo.MaciejT pisze:Wasz moderator potrafi tylko usuwac wiadomosci - jesli nie sa po jego mysli
I dla Twojego dobra żebyś się dobrze uczył w szkole dostajesz zakaz pisania na tydzień ode mnie za krzyczenie na forum jak i wkurzanie modów.

Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Ostro testuje ich demo....
Prośba do grających w ostrych trendach na realu,zauważyłem że na demo w silnym trendzie np. na GBP/$ różnica w stosunku do np. XTB wynosi o zgrozo... nawet do 7 pip ///chwilowo // na korzyść Alior Banku .Czy w realu też to zauważacie?.
Drugie pytanie czy na realu przy ostrej grze nie macie problemów technicznych?
Pozdrawiam.
Prośba do grających w ostrych trendach na realu,zauważyłem że na demo w silnym trendzie np. na GBP/$ różnica w stosunku do np. XTB wynosi o zgrozo... nawet do 7 pip ///chwilowo // na korzyść Alior Banku .Czy w realu też to zauważacie?.
Drugie pytanie czy na realu przy ostrej grze nie macie problemów technicznych?
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
pytanie do osób z realem -
czy mieliście jakieś problemy z bad tickami ostatnio? - ja na demo wczoraj miałem same "krzaki" na wykresie (po kilka pod rząd)
no i pytanie bardziej ogólne - jak tam wrażenia po realu z Aliorem
, bo przymierzam się do założenia u nich rachunku 
czy mieliście jakieś problemy z bad tickami ostatnio? - ja na demo wczoraj miałem same "krzaki" na wykresie (po kilka pod rząd)
no i pytanie bardziej ogólne - jak tam wrażenia po realu z Aliorem

W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, ale jedz, jak należy.
brodaty platforma wymaga kilku elementów do dopracowania. jednak nie ma co się sugerować demo. ostatnio włączyłem z ciekawości i demo i real, i naprawdę gdy real działał megastabilnie, demo się haczyło, spóźniało i potem nadganiało.
średnio raz dziennie real w pewnym momencie sam się restartuje, rozłącza i łączy ponownie. Jednak z egzekucją jako taką nie miałem problemów poza jednym razem na samym początku gdy przy restarcie serwerów aliora nagle zmieniły mi się dane mojego rachunku na platformie. po 4 minutach wróciło do normy - teraz już tego nie ma.
sama platforma - na począku pokraczna i nie do ogarnięcia, ale ilość opcji do personalizacji potęęężna i naprawdę można sobie dopieścić pod siebie - choć wymaga to trochę czasu. ale jak już się wszystko ustawi - na MT4 już bym nie zamienił.
pzdr
średnio raz dziennie real w pewnym momencie sam się restartuje, rozłącza i łączy ponownie. Jednak z egzekucją jako taką nie miałem problemów poza jednym razem na samym początku gdy przy restarcie serwerów aliora nagle zmieniły mi się dane mojego rachunku na platformie. po 4 minutach wróciło do normy - teraz już tego nie ma.
sama platforma - na począku pokraczna i nie do ogarnięcia, ale ilość opcji do personalizacji potęęężna i naprawdę można sobie dopieścić pod siebie - choć wymaga to trochę czasu. ale jak już się wszystko ustawi - na MT4 już bym nie zamienił.
pzdr
Badtiki albo aktywacja SL
Do przedstawicieli Alior:
Testuję od paru tygodni demo przed przejściem na reala.
A)
Czy takie zdarzenie jak na załączonych zdjęciach
1) http://imageshack.us/f/88/aliortrader.jpg/
2) http://imageshack.us/photo/my-images/22 ... der2c.jpg/
może się wydarzyć na real`u? (np. kurs osidolar powyżej setki)
Zamknęło mi wszystkie SL ze sporą stratą.
B) Mam poważną wątpliwość - gdyż możliwość reklamowania czy odszkodowania przy automatycznym i elektronicznym handlu jest mała:
Czy w realu taki ruch automatycznie zamknie pozycje? Czy jest to tylko jakieś zaburzenie bez wpływu na rozliczenie.
Inwestuję zasadniczo 100.000 zł - nigdy nie inwestuję większej kwoty niż 20% margin. Margin stop dla pozycji zostałby osiągnięty takim wystrzałem kursu (brak pokrycia w rzeczywistości).
C) Nie mogę stosować części wskaźników (dają zaburzony obraz) - jak można odfiltrować takie błędne tiki?
Będę wdzięczny za odpowiedź (wasz helpline nie zna odpowiedzi na tak postawione pytanie via tel)
=============
Dziękuję za odpowiedzi
A)
B) Mam poważną wątpliwość - gdyż możliwość reklamowania czy odszkodowania przy automatycznym i elektronicznym handlu jest mała:
Czy w realu taki ruch automatycznie zamknie pozycje? Czy jest to tylko jakieś zaburzenie bez wpływu na rozliczenie.
Inwestuję zasadniczo 100.000 zł - nigdy nie inwestuję większej kwoty niż 20% margin. Margin stop dla pozycji zostałby osiągnięty takim wystrzałem kursu (brak pokrycia w rzeczywistości).
C) Nie mogę stosować części wskaźników (dają zaburzony obraz) - jak można odfiltrować takie błędne tiki?
Będę wdzięczny za odpowiedź (wasz helpline nie zna odpowiedzi na tak postawione pytanie via tel)
=============
Dziękuję za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 19 maja 2011, 10:04 przez hiisi_, łącznie zmieniany 1 raz.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Myślę, że pozostali użytkownicy zgodzą się ze mną, że na platformie rzeczywitej takie Bad Ticki nie mają miejsca. Wynika to z tego, że jeżeli wystąpi Bad Tick u jednego dostawcy -oferty pozostałych dostawców płynności będą lepsze co nie pozwoli na wystąpienie tego typu sytuacjihiisi_ pisze:A)
Transakcja po takich kursach na rachunku rzeczywistym nie mogłaby mieć miejsca. Aby zamknąć pozycję po takim kursie transakcja musiałaby zostać zawarta z dostawcą płynności - a po takich kursach nie byłoby to możliwe.hiisi_ pisze:B) Mam poważną wątpliwość - gdyż możliwość reklamowania czy odszkodowania przy automatycznym i elektronicznym handlu jest mała:
Inwestuję zasadniczo 100.000 zł - nigdy nie inwestuję większej kwoty niż 20% margin. Margin stop dla pozycji zostałby osiągnięty takim wystrzałem kursu (brak pokrycia w rzeczywistości)
W tym momencie jedyną możliwością jest import danych z zewnętrznego źródła (klknięcie prawym przyciskiem myszy na wykresiehiisi_ pisze:C) Nie mogę stosować części wskaźników (dają zaburzony obraz) - jak można odfiltrować takie błędne tiki?

W przyszłości będziemy się starali filtrować takie Bad Ticki oraz na bieżąco po zgłoszeniach Klientów "usuwać" z wykresu tego typu "niespodzianki".
Pozdrawiam
Witam.

Nie zdarzył mi się jeszcze bad tick na realu.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 11 minutach:
Witam.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Mam konto real od samego początku w Aliorze i różnica między realem a demo jest kolosalna - oczywiście in plus dla realahiisi_ pisze:Do przedstawicieli Alior:
A)

Nie zdarzył mi się jeszcze bad tick na realu.
W przypadku wystąpienia bad ticku jak najbardziej możesz to reklamować. Jednak tak jak napisałem wyżej, jeszcze nie zdarzył mi się bad tick.hiisi_ pisze:B) Mam poważną wątpliwość - gdyż możliwość reklamowania czy odszkodowania przy automatycznym i elektronicznym handlu jest mała:
ProTrader ma opcje do edycji datafeedu, jednak widzę, że w Alior Traderze jest ona wyłączona.hiisi_ pisze:C) Nie mogę stosować części wskaźników (dają zaburzony obraz) - jak można odfiltrować takie błędne tiki?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 11 minutach:
Witam.
Jak wyżejbrodaty pisze:pytanie do osób z realem -
no i pytanie bardziej ogólne - jak tam wrażenia po realu z Aliorem, bo przymierzam się do założenia u nich rachunku

Pozdrawiam
Karol Marchewka
potwierdzam - z realem nie ma takich problemów - a ja nie należę do osób, które lubią chwalić
krytyka jest moim forexem 
żeby nie było, że to nowy użytkownik na forum z aliora - to tylko ja, były pan tadeusz - musiałem zarejestrować się od nowa, aby zadać pytanie w tym temacie panu Dariuszowi kilka postów wcześniej.

żeby nie było, że to nowy użytkownik na forum z aliora - to tylko ja, były pan tadeusz - musiałem zarejestrować się od nowa, aby zadać pytanie w tym temacie panu Dariuszowi kilka postów wcześniej.