AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
goose pisze: Sorry, ze sie wtracam ale chyba sie nie mozecie dogadac. Koledze arturd chodzi chyba o funkcje jaka jest w MT4 "Chart on foreground" gdy sie ja zaznaczy to wszystkie linie, srednie, wkazniki itd. sa na drugim planie tzn. nie przykrywaja barow/swiec.

Pozdr.
Faktycznie trochę się niezrozumieliśmy :)
Co do opcji to niestety nie ma takiej możliwości w Alior Traderze.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

Mam taki problem:

w dniu wczorajszym wieczorem i dziisaj po otwarciu pozycji na real, w tabeli rachunek wszystko ok, niezrealizowany Z/S się porusza, jednak w oknie Otwarte pozycje - nie wyświetlają mi się pozycje. Jedynie w nagłówku okna jest napisane Otwarte pozycje [1] ale już w tabeli nic nie ma. Ciężko się taką pozycję modyfikuje. Co z tym zrobić?

Aha i jedno pytanie do Pana Dariusza : czy i kiedy będzie podłączony jakiś feed do tabeli Informacje. Niby to nieistotne, jednak aktualnie muszę mieć włączonego Alior Tradera i platformę np. Dukasa i News service stamtąd... wolałbym jednak aby takie newsy reutersowskie lub inne przychodziły w AliorTraderze - żeby już był taki pełny pakiet.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

ramaso pisze:w dniu wczorajszym wieczorem i dziisaj po otwarciu pozycji na real, w tabeli rachunek wszystko ok, niezrealizowany Z/S się porusza, jednak w oknie Otwarte pozycje - nie wyświetlają mi się pozycje. Jedynie w nagłówku okna jest napisane Otwarte pozycje [1] ale już w tabeli nic nie ma. Ciężko się taką pozycję modyfikuje. Co z tym zrobić?
pare stron wcześniej jeden z forumowiczów pisał o "Filtrowaniu" informacji w panelach
ramaso pisze:Aha i jedno pytanie do Pana Dariusza : czy i kiedy będzie podłączony jakiś feed do tabeli Informacje. Niby to nieistotne, jednak aktualnie muszę mieć włączonego Alior Tradera i platformę np. Dukasa i News service stamtąd... wolałbym jednak aby takie newsy reutersowskie lub inne przychodziły w AliorTraderze - żeby już był taki pełny pakiet.
Oczywiście zmierzamy do tego aby udostępnić naszym użytkownikom feed z danymi, jednak nie mogę udzielić żadnych informacji odnośnie daty....

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski

Dodano po 42 sekundach:
rafklopo pisze:Jak dodać chf/pln do Aliri Tradera demo?
Na platformie DEMO ta para walutowa nie jest dostępna.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Dzięki. u mnie faktycznie był włączony filtr, Miało pokazywać pozycje które:

Rachunek = DWisniewski - taka formuła była filtrem

:))

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Dariusz Wiśniewski pisze:Czy są jakieś instrumenty, których w tym momencie nie ma w Alior Traderze, a chcielibyście mieć możliwość inwestowania w nie?

Pozdrawiam
Proszę jeszcze o przemyślenie włączenia do oferty kontraku terminowego na amerykański indeks szerokiego rynku Russell 2000 (kwotowany obecnie na elektronicznej platformie ICE, części amerykańskiej giełdy NYBOT New York Board of Trade, ticker dla tego waloru to TF).
Zalety:
1. dobra relacja dziennej zmienności do kosztów transakcyjnych
Dzienna zmienność wynosi około 2000 USD na kontrakt.
Wartość jednego punktu wynosi 100 USD i dzieli się na 10 ticków. Zatem jeden tick kosztuje 10 USD. W dobrych domach maklerskich (a Alior przecież jest dobry :) ) koszty transakcyjne wynoszą około 5 USD za jeden kontrakt w obie strony, co daje 0,5 ticka.
2, płynność
Dzienny obrót wynosi blisko 150 000 kontraktów (prawie trzy razy większy niż obrót na WIG 20). Praktycznie w dowolnym momencie można otworzyć pozycję na 10 – 20 kontraktów, bez poślizgu.

3, jest kwotowany elektronicznie.
Jego notowania odbywają się przez całą dobę ‐ od niedzielnej nocy do piątku (z dwoma krótkimi przerwami w ciągu doby) co pozwala na zostawianie SL na noc bez obawy o otwarcie z luką i stratę większą niż zakładana.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Na platformie Alior Trader póki co nie mamy możliwości włączenia do oferty kontraktu terminowego na Russell 2000.

Jednak instrument CFD dostępny w AT - USA2000 jest oparty o "Russell 2000 Index™". Wartość nominalna jednego kontraktu to ok. 2200 PLN, a depozyt ok 22zł. Zmiana o jeden punkt równa się w takim przypadku jednemu dolarowi.

Jeżeli chodzi o koszty. Prowizja za jeden CFD to 0,0125% wartości nominalnej, a więc ok 30 groszy.

Dla uzyskania efektu 1pkt = 100 USD można operować większymi wolumenami transakcji.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Dariusz Wiśniewski pisze:Na platformie Alior Trader póki co nie mamy możliwości włączenia do oferty kontraktu terminowego na Russell 2000.

Jednak instrument CFD dostępny w AT - USA2000 jest oparty o "Russell 2000 Index™". Wartość nominalna jednego kontraktu to ok. 2200 PLN, a depozyt ok 22zł. Zmiana o jeden punkt równa się w takim przypadku jednemu dolarowi.

Jeżeli chodzi o koszty. Prowizja za jeden CFD to 0,0125% wartości nominalnej, a więc ok 30 groszy.

Dla uzyskania efektu 1pkt = 100 USD można operować większymi wolumenami transakcji.

Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź,
jednak nie po to szukam brokera ECN żeby zawierać transakcje CFD.

Pozdrawiam

MaciejT
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaciejT »

Platforma DEMO - to żart !!!!!!!!!

Mam kilka zyskownych pozycji - NIE MOGĘ ICH ZAMKNĄĆ !!!!!!!!!!!

//bla bla bla - wymoderowano. Cyb

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Kolego trochę wyluzuj tak ? Jeżeli nie rozumiesz że platforma demo nie jest tym samym co platforma real to naprawdę jest mi przykro. I nie rzucaj tymi śmiesznymi sumami bo na nikim nie zrobi to wrażenia. Jeszcze jeden post w takim tonie i będzie warn.

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

a ja mam i demo i real - i powiem Ci, że demo w ogole nie odzwierciedla reala. otworz rachunek real i popatrz na kwotowania i szybkosc egzekucji - byc moze na demo to fuckup, ale na realu dziala to naprawde dobrze.

ODPOWIEDZ