AliorTrader - ECN.
Ponawiam poprzednie pytanie oraz od razu mam następne: czy jest jakiś szybki sposób na składanie zleceń oczekujących, np. jak w MT kliknięcie prawym przyciskiem na wykres?amicus4 pisze:Witam,
Zastanawiam się jak można wykorzystać narzędzie matrix oraz arkusz zleceń. Czy istnieją jakieś techniki gry przy użyciu tych narzędzi? Jak można je wykorzystać?
-
- Bywalec
Wykresy
Czy wiadomo kiedy Alior udostępni wykresy historyczne?
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 55 sekundach:
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 minutach:
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 minutach:
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 3 minutach:
Witam.
Co do zleceń oczekujących to looknij do Podręcznika (instrukcja_at_II.pdf). W rozdziale I.2 "Sposoby składania zleceń na platformie Alior Trader" znajduje się odpowiedź na Twoje pytanie.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 56 sekundach:
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 4 minutach:
Witam.
Generalnie polecam przeczytać podręcznik.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Możesz pokazać screenshota?MOCKBA pisze:Mam pytania odnośnie konta demo:
1) Para AUDUSD. Dlaczego bar godzinowy zaczyna się w dniu 2011-05-22 o godzinie 23:00 i jest tylko jeden, ale bary H4 w tym dniu już są dwa - zaczynają się o 18:00.
Prosze o wytłumaczenie o co w tym chodzi i czy na koncie real jest tak samo?
W menu Środowisko-->Ustawienia-->Wyświetl czas lokalnyMOCKBA pisze:2) Czy można ustawić, żeby świeczka D1 zaczynała się w poniedziałek o godzinie 00:00?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 55 sekundach:
Witam.
Luki są bo wystąpiły luki na otwarciu rynku.maciej7437 pisze:witam
dlaczego na real są luki z niedzieli ?
pozdrawiam Maciej
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 minutach:
Witam.
Przez pierwsze dwa miesiące od podpisania umowy commission jest 5$ za lota w jedną stronę.freetrader pisze:http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... i_prowizje
Trochę mi entuzjazm opadł, bo przecież te prowizje są naliczane dwa razy: przy otwarciu i zamknięciu pozycji. Razem ze spreaedem daje to 1.5 pipsa prowizji + średnio 0.6 - 0.8 pipsa samego spreadu. Szału nie ma.
A 20 mln $ obtotu miesięcznie na razie nie robię ;-)
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 minutach:
Witam.
Sprecyzuj pytanie bo nie do końca rozumiem o jaką część rynku Ci chodzi.N_Tesla pisze:Witam!
Na jaką część rynku (zlecenia) mam podgląd w oknie matrix?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 3 minutach:
Witam.
Najlepiej looknij na filmiki z youtube. Bardzo ładnie pokazują one jak inwestorzy używają Matrixa i Market Dept.amicus4 pisze:Ponawiam poprzednie pytanie oraz od razu mam następne: czy jest jakiś szybki sposób na składanie zleceń oczekujących, np. jak w MT kliknięcie prawym przyciskiem na wykres?amicus4 pisze:Witam,
Zastanawiam się jak można wykorzystać narzędzie matrix oraz arkusz zleceń. Czy istnieją jakieś techniki gry przy użyciu tych narzędzi? Jak można je wykorzystać?
Co do zleceń oczekujących to looknij do Podręcznika (instrukcja_at_II.pdf). W rozdziale I.2 "Sposoby składania zleceń na platformie Alior Trader" znajduje się odpowiedź na Twoje pytanie.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 56 sekundach:
Witam.
Narazie nie ma konkretnego terminu. Pracują nad tym. Też mam nadzieje, że nastąpi to jak najszybciej.Krzysztof1978 pisze:Czy wiadomo kiedy Alior udostępni wykresy historyczne?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 4 minutach:
Witam.
Tak. W Podręczniku Alior Tradera (instrukcja_at_II.pdf) w rozdziale III.3. znajduje się podrozdział "Konfiguracja paneli - "Manager kolumn". Tam masz opisane jak to zrobić.szulczas pisze:- czy zysk/strata moze byc wyswietlana w pipsach??
Zaznacz w menu Środowisko-->Ustawienia-->Wyświetl ilość w lot.szulczas pisze:- czy wielkosc wolumentu kupowanego/sprzedawanego moze byc wyswietlana np. 1 lot czy zawsze musi byc 100 000
Generalnie polecam przeczytać podręcznik.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Możesz pokazać screenshota?MaRCHeW pisze:Witam.
MOCKBA pisze:Mam pytania odnośnie konta demo:
1) Para AUDUSD. Dlaczego bar godzinowy zaczyna się w dniu 2011-05-22 o godzinie 23:00 i jest tylko jeden, ale bary H4 w tym dniu już są dwa - zaczynają się o 18:00.
Prosze o wytłumaczenie o co w tym chodzi i czy na koncie real jest tak samo?
Załączam screeny.
Przy okazji co przedstawiają na H4 ostatni bar z 18 maja i pierwszy z 19?
ATR głupieje

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mariusz911
- Stały bywalec
Kilka dni testowałem demo. Nie byłem zadowolony. Jednak skuszony informacjami że real działa zupełnie inaczej poszedłem wczoraj do banku i założyłem konto. Ściągnąłem też, wydrukowałem i przeczytałem ze zrozumieniem całą instrukcję.
Po jednym dniu używania platformy już kończy mi się cierpliwość. Cóż z tego że ma piękne kolory, latające strzałki i kupę wodotrysków jak zwyczajnie nie działa. Tzn. zrywa połączenie, wiesza się przy przełączaniu pomiędzy interwałami itp.
Zaznaczam że mam łącze 10Mbit i dobry komp i5, 8GB, dyski SSD w RAID, NVIDIA, win7 64 bit
Pozatym ta ciągła autoryzacja sms mnie dobije - nigdy nie dostałem tylu sms-ów w ciągu jednego dnia
Zróbcie coś z tym proszę bo mam wielką nadzieję że nie skończy się na teorii.
ps. pomimo że jestem nowy na forum to nie jestem z konkurencji, mam rachunki go4x xtb i bossafx i oni też już mnie ..... bo po dobrym tygodniu w go4x moje zlecenia na eur/usd w trakcie sesji londyńskiej czekają na realizację ok 10 sek.!
Po jednym dniu używania platformy już kończy mi się cierpliwość. Cóż z tego że ma piękne kolory, latające strzałki i kupę wodotrysków jak zwyczajnie nie działa. Tzn. zrywa połączenie, wiesza się przy przełączaniu pomiędzy interwałami itp.
Zaznaczam że mam łącze 10Mbit i dobry komp i5, 8GB, dyski SSD w RAID, NVIDIA, win7 64 bit
Pozatym ta ciągła autoryzacja sms mnie dobije - nigdy nie dostałem tylu sms-ów w ciągu jednego dnia

ps. pomimo że jestem nowy na forum to nie jestem z konkurencji, mam rachunki go4x xtb i bossafx i oni też już mnie ..... bo po dobrym tygodniu w go4x moje zlecenia na eur/usd w trakcie sesji londyńskiej czekają na realizację ok 10 sek.!
Witam.
Co do rozłączania i zwiech Alior Tradera to dziwna sprawa. U mnie śmiga elegancko i nie ma rozłączeń. Ostatnie rozłączenie kilkusekundowe miałem dwa dni temu.
Zgłoś to do Alior'a może Ci pomogą.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Autoryzacja przez sms narazie nie zostanie wyłączona. Być może dodadana zostanie taka opcja w późniejszym terminie.mariusz911 pisze:Po jednym dniu używania platformy już kończy mi się cierpliwość. Cóż z tego że ma piękne kolory, latające strzałki i kupę wodotrysków jak zwyczajnie nie działa. Tzn. zrywa połączenie, wiesza się przy przełączaniu pomiędzy interwałami itp.
Co do rozłączania i zwiech Alior Tradera to dziwna sprawa. U mnie śmiga elegancko i nie ma rozłączeń. Ostatnie rozłączenie kilkusekundowe miałem dwa dni temu.
Zgłoś to do Alior'a może Ci pomogą.
Pozdrawiam
Karol Marchewka