AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

Ze swojej strony moge powiedziec, ze platforma ma coraz mniej przestojow. Co prawda nadal pojawiają sie bledne swieczki no i wciaz nie ma historycznych danych co jest irytujace, i to bardzo, czyba ze ktos gra na malych TF.
gupiś.

N_Tesla
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: N_Tesla »

Witam!

Na jaką część rynku (zlecenia) mam podgląd w oknie matrix?

Pozdrawiam!

amicus4
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amicus4 »

amicus4 pisze:Witam,
Zastanawiam się jak można wykorzystać narzędzie matrix oraz arkusz zleceń. Czy istnieją jakieś techniki gry przy użyciu tych narzędzi? Jak można je wykorzystać?
Ponawiam poprzednie pytanie oraz od razu mam następne: czy jest jakiś szybki sposób na składanie zleceń oczekujących, np. jak w MT kliknięcie prawym przyciskiem na wykres?

Krzysztof1978
Bywalec
Bywalec

Wykresy

Nieprzeczytany post autor: Krzysztof1978 »

Czy wiadomo kiedy Alior udostępni wykresy historyczne?

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

- czy zysk/strata moze byc wyswietlana w pipsach??
- czy wielkosc wolumentu kupowanego/sprzedawanego moze byc wyswietlana np. 1 lot czy zawsze musi byc 100 000

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

MOCKBA pisze:Mam pytania odnośnie konta demo:
1) Para AUDUSD. Dlaczego bar godzinowy zaczyna się w dniu 2011-05-22 o godzinie 23:00 i jest tylko jeden, ale bary H4 w tym dniu już są dwa - zaczynają się o 18:00.
Prosze o wytłumaczenie o co w tym chodzi i czy na koncie real jest tak samo?
Możesz pokazać screenshota?

MOCKBA pisze:2) Czy można ustawić, żeby świeczka D1 zaczynała się w poniedziałek o godzinie 00:00?
W menu Środowisko-->Ustawienia-->Wyświetl czas lokalny

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 55 sekundach:

Witam.
maciej7437 pisze:witam

dlaczego na real są luki z niedzieli ?

pozdrawiam Maciej
Luki są bo wystąpiły luki na otwarciu rynku.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 1 minutach:

Witam.
freetrader pisze:http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... i_prowizje

Trochę mi entuzjazm opadł, bo przecież te prowizje są naliczane dwa razy: przy otwarciu i zamknięciu pozycji. Razem ze spreaedem daje to 1.5 pipsa prowizji + średnio 0.6 - 0.8 pipsa samego spreadu. Szału nie ma.

A 20 mln $ obtotu miesięcznie na razie nie robię ;-)
Przez pierwsze dwa miesiące od podpisania umowy commission jest 5$ za lota w jedną stronę.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 1 minutach:

Witam.
N_Tesla pisze:Witam!

Na jaką część rynku (zlecenia) mam podgląd w oknie matrix?

Pozdrawiam!
Sprecyzuj pytanie bo nie do końca rozumiem o jaką część rynku Ci chodzi.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 3 minutach:

Witam.
amicus4 pisze:
amicus4 pisze:Witam,
Zastanawiam się jak można wykorzystać narzędzie matrix oraz arkusz zleceń. Czy istnieją jakieś techniki gry przy użyciu tych narzędzi? Jak można je wykorzystać?
Ponawiam poprzednie pytanie oraz od razu mam następne: czy jest jakiś szybki sposób na składanie zleceń oczekujących, np. jak w MT kliknięcie prawym przyciskiem na wykres?
Najlepiej looknij na filmiki z youtube. Bardzo ładnie pokazują one jak inwestorzy używają Matrixa i Market Dept.

Co do zleceń oczekujących to looknij do Podręcznika (instrukcja_at_II.pdf). W rozdziale I.2 "Sposoby składania zleceń na platformie Alior Trader" znajduje się odpowiedź na Twoje pytanie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 56 sekundach:

Witam.
Krzysztof1978 pisze:Czy wiadomo kiedy Alior udostępni wykresy historyczne?
Narazie nie ma konkretnego terminu. Pracują nad tym. Też mam nadzieje, że nastąpi to jak najszybciej.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 4 minutach:

Witam.
szulczas pisze:- czy zysk/strata moze byc wyswietlana w pipsach??
Tak. W Podręczniku Alior Tradera (instrukcja_at_II.pdf) w rozdziale III.3. znajduje się podrozdział "Konfiguracja paneli - "Manager kolumn". Tam masz opisane jak to zrobić.
szulczas pisze:- czy wielkosc wolumentu kupowanego/sprzedawanego moze byc wyswietlana np. 1 lot czy zawsze musi byc 100 000
Zaznacz w menu Środowisko-->Ustawienia-->Wyświetl ilość w lot.

Generalnie polecam przeczytać podręcznik.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

MaRCHeW pisze:Witam.

MOCKBA pisze:Mam pytania odnośnie konta demo:
1) Para AUDUSD. Dlaczego bar godzinowy zaczyna się w dniu 2011-05-22 o godzinie 23:00 i jest tylko jeden, ale bary H4 w tym dniu już są dwa - zaczynają się o 18:00.
Prosze o wytłumaczenie o co w tym chodzi i czy na koncie real jest tak samo?
Możesz pokazać screenshota?

Załączam screeny.
Przy okazji co przedstawiają na H4 ostatni bar z 18 maja i pierwszy z 19?
ATR głupieje :D

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: brodaty »

czy wam też Alior Trader generuje duży ruch w sieci? bo nie wiem czy cos mi się podpieło pod kompa czy to alior generuje taki duży transfer?
W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, ale jedz, jak należy.

Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariusz911 »

Kilka dni testowałem demo. Nie byłem zadowolony. Jednak skuszony informacjami że real działa zupełnie inaczej poszedłem wczoraj do banku i założyłem konto. Ściągnąłem też, wydrukowałem i przeczytałem ze zrozumieniem całą instrukcję.

Po jednym dniu używania platformy już kończy mi się cierpliwość. Cóż z tego że ma piękne kolory, latające strzałki i kupę wodotrysków jak zwyczajnie nie działa. Tzn. zrywa połączenie, wiesza się przy przełączaniu pomiędzy interwałami itp.

Zaznaczam że mam łącze 10Mbit i dobry komp i5, 8GB, dyski SSD w RAID, NVIDIA, win7 64 bit

Pozatym ta ciągła autoryzacja sms mnie dobije - nigdy nie dostałem tylu sms-ów w ciągu jednego dnia :)

Zróbcie coś z tym proszę bo mam wielką nadzieję że nie skończy się na teorii.

ps. pomimo że jestem nowy na forum to nie jestem z konkurencji, mam rachunki go4x xtb i bossafx i oni też już mnie ..... bo po dobrym tygodniu w go4x moje zlecenia na eur/usd w trakcie sesji londyńskiej czekają na realizację ok 10 sek.!

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
mariusz911 pisze:Po jednym dniu używania platformy już kończy mi się cierpliwość. Cóż z tego że ma piękne kolory, latające strzałki i kupę wodotrysków jak zwyczajnie nie działa. Tzn. zrywa połączenie, wiesza się przy przełączaniu pomiędzy interwałami itp.

Zaznaczam że mam łącze 10Mbit i dobry komp i5, 8GB, dyski SSD w RAID, NVIDIA, win7 64 bit

Pozatym ta ciągła autoryzacja sms mnie dobije - nigdy nie dostałem tylu sms-ów w ciągu jednego dnia :)

Zróbcie coś z tym proszę bo mam wielką nadzieję że nie skończy się na teorii.
Autoryzacja przez sms narazie nie zostanie wyłączona. Być może dodadana zostanie taka opcja w późniejszym terminie.

Co do rozłączania i zwiech Alior Tradera to dziwna sprawa. U mnie śmiga elegancko i nie ma rozłączeń. Ostatnie rozłączenie kilkusekundowe miałem dwa dni temu.
Zgłoś to do Alior'a może Ci pomogą.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ