ZZ staram się jak mogę czytając Twoje posty ale piszesz tak chaotycznie, że nie za bardzo wiem co Ty tam robisz na tej platformiezz pisze:Przy ostrym inwestowaniu same filtry się włączają.MaRCHeW pisze:Nie do końca wiem ZZ co Ty tam kombinujesz z tymi filtrami
Ten filtr to sobie przypilnuje,przypilnuje sobie też samoistną zmianę ustawień np. z 50 na 100 tyś.
Prosiłbym jednak aby odnieś się do tego Zlecenia STOP i LIMIT wchodzą bez problemu,natomiast MARKET mimo że potwierdza zlecenie nie wchodzi w ogóle,jeżeli wejdzie // zrealizuje /// zlecenie po STOP i LIMIT to owszem wejdzie w takiej sytuacji lecz nie można tego zlecenia zamknąć.
PYTANIE CZY jak weszły po MARKET , LIMIT i STOP i przy zamknięciu wyskakiwało potwierdzenie lecz to potwierdzenie wisiało na platformie czyli chyba nie potwierdziło.Moje pytanie co w takiej sytuacji?,czy reklamacja będzie uznana skoro nie zamneło pozycj,a potwierdzenie wisiało na platformie. CZY w TAKIEJ KONKRETNEJ SYTUACJI BĘDZIE GDZIEŚ POTWIERDZENIE w SYSTEMIE ŻĘ chciałem zamknąć mimo że potwierdzenie wisi na platformie..?
Dobrze by było jakbyście to zgłosili producentowi..
Jeszcze jedno pytanie w jakich godzinach jest czynny help desk ?.

Zlecenia market wchodzą zajebiście w Alior Traderze także nie wiem w czym masz problem.
Na pytanie, które zadałeś odpowiedziałem Ci w poprzednim poście.
Co do help desku to pracują 24h (oczywiście w normalne dni pracy).
Pozdrawiam
Karol Marchewka