XTB TRADING CUP 2011

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
ghimli
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ghimli »

Potwierdzam. Od dzisiaj dzwignia 1:33 powyzej jakiegos progu. Podejrzewam ze 100 k euro.

suseł
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: suseł »

drodzy pokrzywdzeni,
polecam zapoznać się z tabelą zabezpieczeń rozliczeniowych, a nie psioczyć od razu na wielką niesprawiedliwość. tak jest na kontach real i demo w XTB, podobnie też było zdaje się w ostatnich konkursach.

http://www.xtb.pl/?p=126

wiki77
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wiki77 »

zwracam honor, sorry za taki agresywny post z mojej strony. dzięki pozdrawiam

pepe007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pepe007 »

Jest to bardzo rozsądne postawienie sprawy. Z tabeli wynika że finisz o milion ojrasów rozegra się przy lewarze 1 :10 . NIe będzie przypadków i zadecydują umiejętności.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Lookam sobie dziś w ranking i co widzę:
- widać narodowości startujących. Bardzo fajnie !

Ale Panowie co jest z Wami: do boju ! Niemcy atakują :)
Green
Obrazek
Obrazek

suseł
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: suseł »

eh, chciałoby się zarabiać na forexie, a mi najlepiej jednak idzie na akcjach z mniejszym lewarem. forex i opcje bankrut oczywiście. w equity w pierwszej 10. trzeba bedzie z tego wyciągnąć wnioski. pozdrawiam wszystkich i powodzenia
btw. dlaczego nigdzie nie napisali, że nie można używać polskich liter ?! :) zjadło mi "ł" na końcu. chyba, że tym razem to ja czegoś nie doczytałem ;)

Awatar użytkownika
Syzyf
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Syzyf »

Mam pytanie odnośnie dziennej procentowej stopy zwrotu na Foreksie- może ktoś będzie wiedział :)
Zastanawia mnie, jak jest możliwe osiągnięcie wyniku rzędu 200-400% w ciągu dnia czy nawet kilku godzin. Próbowałem chwilowo otwierać maksymalne pozycje, na jakie pozwala system i jeśli rynek szedł w dobrą stronę dalej powiększałem pozycję co kilkanaście pipsów - ile się dało.
Jednak szacunkowe obliczenia wskazują, że nawet gdyby rynek szedł ciurkiem w dobrą stronę jeszcze o 100p, to co najwyżej udało by mi się podwoić stan konta. Aby osiągnąć stopę zwrotu rzędu 400% trzeba by ruchu na parze rzędu 300p w ciągu dnia, co nie zdarza się często.
Jak to jest możliwe? Być może da się zmienić dźwignię ale nie znalazłem takiej opcji :roll:

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Syzyf pisze:Jak to jest możliwe?
Złe instrumenty wybierasz ;) sprawdź np na gold
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Syzyf
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Syzyf »

Chyba rozumiem: możliwa wielkość pozycji np. na złocie jest taka sama, jak np. na EUR/USD ale zmienność rynku dużo większa, np. 100p w ciągu godziny. Gram tylko na EUR/USD i nie zwróciłem na to uwagi.
Dzięki za odpowiedź :)

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

Syzyf pisze:Mam pytanie odnośnie dziennej procentowej stopy zwrotu na Foreksie- może ktoś będzie wiedział :)
Zastanawia mnie, jak jest możliwe osiągnięcie wyniku rzędu 200-400% w ciągu dnia czy nawet kilku godzin. Próbowałem chwilowo otwierać maksymalne pozycje, na jakie pozwala system i jeśli rynek szedł w dobrą stronę dalej powiększałem pozycję co kilkanaście pipsów - ile się dało.
Jednak szacunkowe obliczenia wskazują, że nawet gdyby rynek szedł ciurkiem w dobrą stronę jeszcze o 100p, to co najwyżej udało by mi się podwoić stan konta. Aby osiągnąć stopę zwrotu rzędu 400% trzeba by ruchu na parze rzędu 300p w ciągu dnia, co nie zdarza się często.
Jak to jest możliwe? Być może da się zmienić dźwignię ale nie znalazłem takiej opcji :roll:
Kilka dni temu zrobiłem w tym konkursie 170 % , srebro , złoto w niecały dzień , i na koniec zdarzyłem jeszcze wyzerować konto :D

Konkursy tego typu są nie poważne i dalekie od rzeczywistości :)

ODPOWIEDZ