XTB TRADING CUP 2011
drodzy pokrzywdzeni,
polecam zapoznać się z tabelą zabezpieczeń rozliczeniowych, a nie psioczyć od razu na wielką niesprawiedliwość. tak jest na kontach real i demo w XTB, podobnie też było zdaje się w ostatnich konkursach.
http://www.xtb.pl/?p=126
polecam zapoznać się z tabelą zabezpieczeń rozliczeniowych, a nie psioczyć od razu na wielką niesprawiedliwość. tak jest na kontach real i demo w XTB, podobnie też było zdaje się w ostatnich konkursach.
http://www.xtb.pl/?p=126
eh, chciałoby się zarabiać na forexie, a mi najlepiej jednak idzie na akcjach z mniejszym lewarem. forex i opcje bankrut oczywiście. w equity w pierwszej 10. trzeba bedzie z tego wyciągnąć wnioski. pozdrawiam wszystkich i powodzenia
btw. dlaczego nigdzie nie napisali, że nie można używać polskich liter ?!
zjadło mi "ł" na końcu. chyba, że tym razem to ja czegoś nie doczytałem 
btw. dlaczego nigdzie nie napisali, że nie można używać polskich liter ?!

Mam pytanie odnośnie dziennej procentowej stopy zwrotu na Foreksie- może ktoś będzie wiedział 
Zastanawia mnie, jak jest możliwe osiągnięcie wyniku rzędu 200-400% w ciągu dnia czy nawet kilku godzin. Próbowałem chwilowo otwierać maksymalne pozycje, na jakie pozwala system i jeśli rynek szedł w dobrą stronę dalej powiększałem pozycję co kilkanaście pipsów - ile się dało.
Jednak szacunkowe obliczenia wskazują, że nawet gdyby rynek szedł ciurkiem w dobrą stronę jeszcze o 100p, to co najwyżej udało by mi się podwoić stan konta. Aby osiągnąć stopę zwrotu rzędu 400% trzeba by ruchu na parze rzędu 300p w ciągu dnia, co nie zdarza się często.
Jak to jest możliwe? Być może da się zmienić dźwignię ale nie znalazłem takiej opcji

Zastanawia mnie, jak jest możliwe osiągnięcie wyniku rzędu 200-400% w ciągu dnia czy nawet kilku godzin. Próbowałem chwilowo otwierać maksymalne pozycje, na jakie pozwala system i jeśli rynek szedł w dobrą stronę dalej powiększałem pozycję co kilkanaście pipsów - ile się dało.
Jednak szacunkowe obliczenia wskazują, że nawet gdyby rynek szedł ciurkiem w dobrą stronę jeszcze o 100p, to co najwyżej udało by mi się podwoić stan konta. Aby osiągnąć stopę zwrotu rzędu 400% trzeba by ruchu na parze rzędu 300p w ciągu dnia, co nie zdarza się często.
Jak to jest możliwe? Być może da się zmienić dźwignię ale nie znalazłem takiej opcji

- mdmainside
- Gaduła
Kilka dni temu zrobiłem w tym konkursie 170 % , srebro , złoto w niecały dzień , i na koniec zdarzyłem jeszcze wyzerować kontoSyzyf pisze:Mam pytanie odnośnie dziennej procentowej stopy zwrotu na Foreksie- może ktoś będzie wiedział

Konkursy tego typu są nie poważne i dalekie od rzeczywistości