Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

SL pod kanałem, potem BE co 10 pips. A fibsy są z boku wypisane, generalnie chodzi o te 2 ruchome poziomy (dyn sup i dyn res) tak?
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

VinciPro pisze:SL pod kanałem, potem BE co 10 pips. A fibsy są z boku wypisane, generalnie chodzi o te 2 ruchome poziomy (dyn sup i dyn res) tak?
z historii MT4 złap transakcje i "upuść" na wykres
pojawi Ci się miejsce wejść i wyjścia (chyba że to tajemnica)
co do fibo
to mi się wydaje jak że wygodnie było jak wskaźnik sam je rysował w postaci dwóch poziomych linii
sprawdź w opcjach tam powinno być
tylko że to dynamiczne jest
i dlatego najlepiej zrobić zrzut obrazu przed wejściem
wtedy masz wszystko czarno na białym
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Aktualnie muszę odejść od kompa, ale jutro wrzucę screeny. BE zacząłem do tego stosować od niedawna więc wejścia będą. Co do fibo to zerknę i faktycznie, dobry pomysł ze zrzutami.

Pozdrawiam i do jutra!

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Dziękuję za pomoc ! Ja głównie patrze na kanał średniej EMA ,jego kierunek oraz odległość od ceny ,później czekam na świeczki H1 i D1 i wtedy decyduję się na wejście. Pozdrawiam!

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

zgodnie z obietnicą wrzucam 12 wejść z NLA w historii. 1 wtopa, mój błąd, reszta profity. W dwóch paczkach, bo w jednej przekraczałem dozwoloną wielkość.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

VinciPro
poeksperymentuj z SL i TP
jak rozumiem to konto demo
to otwórz sobie jeszcze ze dwa i na każdym wchodź w tym samy momencie ale SL i TP ustawiaj inaczej - chyba że lubisz krótkie akcje (czasowo)
podepnij je pod myfxbooka i będziesz miał czarno na białym co jest bardziej skuteczne
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Tak, to demo jest. Z tp i sl muszę faktycznie pokombinować, ale jak widać czego by nie zrobić i tak transakcje będzie zyskowna. Jak czas pozwoli to podepnę sie pod myfxbooka, ale na realu innym systemem też czasem coś trzeba przyciąć ;)

Moim zdaniem NLA ma w sobie duży potencjał tylko nie do końca rozumiem zasadę działania systemu. Granie otwartej świeczki, a stara szkoła mówi co innego. No nic, czas pokaże.

Cadermo

Stwierdziłem ,że się doszkolę i zacząłem od początku czytać ten temat ,co pozwoliło mi na wyszukanie cennych rad :) Ale warto spytać się dokładniej :)
1.Czy linie Buy (zielona ) i Sell (czerwona) jest tak ważna ? Tz Gdy cena dochodzi do lini sell i wszystkie inne wskaźniki pokazują nam ,że mamy zająć pozycję short to takie potwierdzenie ?
2.W temacie jest mowa (na początku ,pierwszy post) ,że po 3 świeczkach h1 zielonych następuję jedna czerwona ,czy to prawda?
3.W swojej grze zbytnio nie słucham co mówią mi alarmy dźwiękowe ,bowiem jak dla mnie często się mylą . Co o tym sądzicie ?
4.Czy sprawdza się technika ,że powinno się wchodzić po 2-3 kropkach ? Jeśli tak to po czerownych czy niebieskich ?
5.W temacie jest mowa o "nowej H1" chodzi o zmianę świeczki na przeciwny kolor tak ?

Z góry dziękuję za pomoc ,pozdrawiam.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

1. Warunkiem do spełnienia pozycji długiej jest kurs ponad linią buy. Analogicznie dla short.
2. Można doszukiwać się takich regularności, lecz nie zwracałem na to uwagi.
3. Wszystko rozgrywa się w głowie tradera :) Alarmy często mylą, ja u siebie żadnych nie mam - o ile w ogóle miałem bo coś nie kojarzę.
4. Sprawdza nie sprawdza, różnie. Generalnie daję sobie radę bez kropek.
5. Nowa h1 czyli nowa godzina. 14,15,16 itd it.

Pzdr.

Cadermo

Dziękuję za odp.! W takim razie jakie są Twoje kryteria wejścia ?

ODPOWIEDZ