Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Już sobie poradziłem :)

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

z ciekawości czy ktoś obecnie gra tym systemem? Jeśli tak jakie są efekty?

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

ridera pisze:z ciekawości czy ktoś obecnie gra tym systemem? Jeśli tak jakie są efekty?
ehhh pytania tego typu chyba nigdy się nie skończą :?
ridera efekty z "grania" jakimś systemem zależą od inwestora a nie od systemu czy strategi !

Słuchajcie nie wiem czy wiecie ale Kreslik już uruchomił nowe forum, chyba wszystkie wątki są tak jak były, tylko odwiedzających jest mniej :(
Nie wiem czemu Kreslik nie podał tej informacji na starej stronie, może się obawia że ten kto to zrobił będzie chciał zaatakować nową stronę.
Oto link:

http://www.forexmagnum.com/kreslik3/

Pozdrawiam :)

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Witam

Ostatnio postanowiłem wrócić do NLA - być może będzie to mój drugi system do grania, a może po czasie jedyny?

Od początku sprawa nie była dla mnie jasna co do koloru świeczki. Stara szkoła mówi, żeby nie grać niezamkniętej świeczki, a NLA mówi co innego. Jak jednak pokazuje statystyka, przy tunelu w górę i zamknięciu pierwszej świeczki m5 w nowej H1 można "wyskubać" nawet kilka sygnałów w ciągu dnia na 3 parach walutowych i to po 20-50 pipsów.

TARKIN, co o tym sądzisz? Wiem, że w Twoim przypadku sys daje Ci kilka sygnałów tygodniowo, co sądzisz o mojej koncepcji?

Pozdrawiam
Juliusz

PS.

Dorzucam 2 screeny z dziś, teoretycznie staram zamykać się na koniec świeczki transakcje, lecz teraz zrobiłem to szybciej. Wynik: +70 pips.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2011, 09:59 przez VinciPro, łącznie zmieniany 1 raz.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

ja zawsze byłem zwolennikiem "ilościowej" teorii niż "czasowej"

w zależności od pary starałem sobie zawsze ustawiać zlecenia oczekujące
na poziomie otwarcia nowej H1 plus np dwu-krotność sreadu rynkowego (ECN a nie MM) na tej parze

a najbardziej zadowolony byłem gdy ostatnim warunkiem wejścia było przecięcie poziomu Fibo - wtedy nie miałem wątpliwości na jakim poziomie ustawić zlecenie oczekujące

ktoś może zapytać dlaczego oczekujące?
a dlatego że czasami pierwsza M1 wystrzela w górę o 7 / 10 pipsów w ciągu trzech tików i z "palca nie wejdziesz" a jak ustaliłeś sobie oczekujące na poziomie 3 pipsów to już jesteś zarobiony 4 / 7 pipsów minus spread
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Można i tak. Na pewno dalej będę testował system, czas pokaże jak to wyjdzie. Mówi się, że wszystko dzieje się w głowie tradera. Tym staram się kierować.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

VinciPro pisze:Można i tak. Na pewno dalej będę testował system, czas pokaże jak to wyjdzie. Mówi się, że wszystko dzieje się w głowie tradera. Tym staram się kierować.
rób jak najwięcej print screenów
nie dość że pozwoli dopasować Ci to wejścia
to jeszcze (chyba najważniejsze) dopasować wyjścia
jeden tuz przed drugi na wyjście a trzeci tak ze 4 godziny po - idealna trójca do analizy

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Ok, dziękuję za radę, na pewno będę robił ich sporo.

Dodano po 5 minutach:

Wejście za 0,2 lota w dwóch pozycjach. Pierwsza tuż po otwarciu, drugi w okolicach minimum. Pierwsza ze względu na możliwość wystrzału w górę. Druga - dla zwiększenia profitu.

Dodano po 15 minutach:

BE ze względu na dane ;)

Dodano po 10 godzinach 39 minutach:

Dorzucam dzisiejsze wyniki z testu NLA. Zdaje się to być profitowe ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

popracuje nad R/R
strata na eur/jpy jest zbyt duża w stosunku do zysków z pozostałych transakcji
minimalny stosunek TP do SL powinien być 1:1
i staraj sie nie grac na skorelowanych parach walutowych w tę samą "stronę"
postaraj sie oszacować na której będzie większy możliwy ruch i tylko tę parę graj

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Ok, dzięki. Tamto wejście było z mojej winy niestety, za daleko od kanału. Przy pozostałych mniej więcej proporcja była zachowana. No i zawsze staram się grać w jedną stronę, zwłaszcza eur/jpy jest silnie uzależniony od eur/usd, szczególnie teraz gdy w Japonii mają Bank Holiday.

ODPOWIEDZ