Never Lose Again by DRAGON33
z historii MT4 złap transakcje i "upuść" na wykresVinciPro pisze:SL pod kanałem, potem BE co 10 pips. A fibsy są z boku wypisane, generalnie chodzi o te 2 ruchome poziomy (dyn sup i dyn res) tak?
pojawi Ci się miejsce wejść i wyjścia (chyba że to tajemnica)
co do fibo
to mi się wydaje jak że wygodnie było jak wskaźnik sam je rysował w postaci dwóch poziomych linii
sprawdź w opcjach tam powinno być
tylko że to dynamiczne jest
i dlatego najlepiej zrobić zrzut obrazu przed wejściem
wtedy masz wszystko czarno na białym
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
VinciPro
poeksperymentuj z SL i TP
jak rozumiem to konto demo
to otwórz sobie jeszcze ze dwa i na każdym wchodź w tym samy momencie ale SL i TP ustawiaj inaczej - chyba że lubisz krótkie akcje (czasowo)
podepnij je pod myfxbooka i będziesz miał czarno na białym co jest bardziej skuteczne
poeksperymentuj z SL i TP
jak rozumiem to konto demo
to otwórz sobie jeszcze ze dwa i na każdym wchodź w tym samy momencie ale SL i TP ustawiaj inaczej - chyba że lubisz krótkie akcje (czasowo)
podepnij je pod myfxbooka i będziesz miał czarno na białym co jest bardziej skuteczne
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Tak, to demo jest. Z tp i sl muszę faktycznie pokombinować, ale jak widać czego by nie zrobić i tak transakcje będzie zyskowna. Jak czas pozwoli to podepnę sie pod myfxbooka, ale na realu innym systemem też czasem coś trzeba przyciąć 
Moim zdaniem NLA ma w sobie duży potencjał tylko nie do końca rozumiem zasadę działania systemu. Granie otwartej świeczki, a stara szkoła mówi co innego. No nic, czas pokaże.

Moim zdaniem NLA ma w sobie duży potencjał tylko nie do końca rozumiem zasadę działania systemu. Granie otwartej świeczki, a stara szkoła mówi co innego. No nic, czas pokaże.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Stwierdziłem ,że się doszkolę i zacząłem od początku czytać ten temat ,co pozwoliło mi na wyszukanie cennych rad
Ale warto spytać się dokładniej
1.Czy linie Buy (zielona ) i Sell (czerwona) jest tak ważna ? Tz Gdy cena dochodzi do lini sell i wszystkie inne wskaźniki pokazują nam ,że mamy zająć pozycję short to takie potwierdzenie ?
2.W temacie jest mowa (na początku ,pierwszy post) ,że po 3 świeczkach h1 zielonych następuję jedna czerwona ,czy to prawda?
3.W swojej grze zbytnio nie słucham co mówią mi alarmy dźwiękowe ,bowiem jak dla mnie często się mylą . Co o tym sądzicie ?
4.Czy sprawdza się technika ,że powinno się wchodzić po 2-3 kropkach ? Jeśli tak to po czerownych czy niebieskich ?
5.W temacie jest mowa o "nowej H1" chodzi o zmianę świeczki na przeciwny kolor tak ?
Z góry dziękuję za pomoc ,pozdrawiam.

1.Czy linie Buy (zielona ) i Sell (czerwona) jest tak ważna ? Tz Gdy cena dochodzi do lini sell i wszystkie inne wskaźniki pokazują nam ,że mamy zająć pozycję short to takie potwierdzenie ?
2.W temacie jest mowa (na początku ,pierwszy post) ,że po 3 świeczkach h1 zielonych następuję jedna czerwona ,czy to prawda?
3.W swojej grze zbytnio nie słucham co mówią mi alarmy dźwiękowe ,bowiem jak dla mnie często się mylą . Co o tym sądzicie ?
4.Czy sprawdza się technika ,że powinno się wchodzić po 2-3 kropkach ? Jeśli tak to po czerownych czy niebieskich ?
5.W temacie jest mowa o "nowej H1" chodzi o zmianę świeczki na przeciwny kolor tak ?
Z góry dziękuję za pomoc ,pozdrawiam.
1. Warunkiem do spełnienia pozycji długiej jest kurs ponad linią buy. Analogicznie dla short.
2. Można doszukiwać się takich regularności, lecz nie zwracałem na to uwagi.
3. Wszystko rozgrywa się w głowie tradera
Alarmy często mylą, ja u siebie żadnych nie mam - o ile w ogóle miałem bo coś nie kojarzę.
4. Sprawdza nie sprawdza, różnie. Generalnie daję sobie radę bez kropek.
5. Nowa h1 czyli nowa godzina. 14,15,16 itd it.
Pzdr.
2. Można doszukiwać się takich regularności, lecz nie zwracałem na to uwagi.
3. Wszystko rozgrywa się w głowie tradera

4. Sprawdza nie sprawdza, różnie. Generalnie daję sobie radę bez kropek.
5. Nowa h1 czyli nowa godzina. 14,15,16 itd it.
Pzdr.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX