Never Lose Again by DRAGON33
takHunterPL pisze:nadal inwestujesz za pomoca NLA tarkin?TARKIN pisze:przymusu nie ma
ale moje analizy pokazują że jest to dogodny moment
to zalezy od TF
jak grasz m5 to w 99 % procentach ostatnim wymogiem systemu jest kolor H1
a na otwarciu H1 najłatwiej go otrzymać
tylko przy tej filtracji to trzeba zająć się inna strategia bo sygnałów jak na lekarstwo
ale za to mało poświęcam czasu (30 minut dziennej analizy )
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Witam
Trenuję na demo od około 3 miesięcy, z różnym skutkiem. Udało mi się opracować nawet ciekawy system do swing tradingu (gmma + parę fragmentów z innych systemów), lecz wolałbym zacząć od skalpowania.
Lecz moje pytanie dotyczy NLA. TARKIN, mówisz, że system daje Ci około 5 sygnałów tygodniowo. Jednakże na początku całego wątku HEX i parę innych osób kosiło pipsy aż miło. Czy coś się zmieniło? Wiem, że autor przerzucił się na Zero Line, ale z czego wynika to, że pierwotnie system był niemal doskonały, a teraz w zasadzie cichutko tutaj. Rynek się zmienił? Może traderzy przekombinowali i system najlepszy był w swojej pierwszej wersji?
Osobiście trenuję na podstawie opisu i szablonu jaki zamieścił tutaj TeXs, z różnym skutkiem, ale wychodzę z założenia, że muszę zwyczajnie ograć się z systemem. A jakie jest wasze zdanie? System ma najlepsze za sobą bo rynek się zmienił, czy może Zero Line jest po prostu lepsze?
Czekam na odpowiedź i pozdrawiam
Trenuję na demo od około 3 miesięcy, z różnym skutkiem. Udało mi się opracować nawet ciekawy system do swing tradingu (gmma + parę fragmentów z innych systemów), lecz wolałbym zacząć od skalpowania.
Lecz moje pytanie dotyczy NLA. TARKIN, mówisz, że system daje Ci około 5 sygnałów tygodniowo. Jednakże na początku całego wątku HEX i parę innych osób kosiło pipsy aż miło. Czy coś się zmieniło? Wiem, że autor przerzucił się na Zero Line, ale z czego wynika to, że pierwotnie system był niemal doskonały, a teraz w zasadzie cichutko tutaj. Rynek się zmienił? Może traderzy przekombinowali i system najlepszy był w swojej pierwszej wersji?
Osobiście trenuję na podstawie opisu i szablonu jaki zamieścił tutaj TeXs, z różnym skutkiem, ale wychodzę z założenia, że muszę zwyczajnie ograć się z systemem. A jakie jest wasze zdanie? System ma najlepsze za sobą bo rynek się zmienił, czy może Zero Line jest po prostu lepsze?
Czekam na odpowiedź i pozdrawiam
każdy system ma swoje lepsze lub gorsze okresy
mam tu na myśli ilość sygnałów generowanych
nie da się ukryć że NLA ma okres mniejszej ilości
nie jestem wielkim specem od systemów AT
ale to najnormalniejsza sprawa jest
ja nadal polecam i będę polecał ten system bo uczy dobrych nawyków forexowych
a jak sie jeszcze przy tym pieniądze zarabia to chyba nic więcej nie jest potrzebne
mam tu na myśli ilość sygnałów generowanych
nie da się ukryć że NLA ma okres mniejszej ilości
nie jestem wielkim specem od systemów AT
ale to najnormalniejsza sprawa jest
ja nadal polecam i będę polecał ten system bo uczy dobrych nawyków forexowych
a jak sie jeszcze przy tym pieniądze zarabia to chyba nic więcej nie jest potrzebne

"Tylko silnych los obdarza hojnie "