mnie to tam nie smuci. wybacz ale naprawdę trzeba być naiwnym (można zamiennie używać innych epitetów) aby bez sprawdzenia ładować kasę do xtb patrząc na reklame gdzie mozna wygrac 1M€TARKIN pisze:ale i tak nie wygrasz z reklamami gdzie brokerzy obiecują złote góry Sad
Czego nauczyłem się przez ponad siedem lat?
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
Lecz w naszym pozal sie boze spoleczenstwie jakos tych "naiwnych" nie brakuje. Daleko nie trzeba sie rozgladac, bo na tym forum co jakis czas taki sie rowniez pojawia...admkowal pisze:ale i tak nie wygrasz z reklamami gdzie brokerzy obiecują złote góry Sad
mnie to tam nie smuci. wybacz ale naprawdę trzeba być naiwnym (można zamiennie używać innych epitetów) aby bez sprawdzenia ładować kasę do xtb patrząc na reklame gdzie mozna wygrac 1M€
Smutne czy nie - niestety prawdziwe!

Człowiek mądry uczy się na swoich błędach, człowiek sprytny uczy się na cudzych błędach, człowiek głupi nigdy się nie uczy!
Z pełnym szacunkiem, ale ja uważam że rynek FX daje niesamowite możliwości. Można każdego dnia zarabiać kokosy wszystko zależy od strategii, dyscypliny, cierpliwości i ryzyka jakie podejmujemy. Można mnożyć kapitał w nieskończoność bez żadnych ograniczeń. Jest wielu takich tutaj na forum, którzy mogliby się na ten temat wypowiedzieć.
Fajnie, miło, sympatycznie, budująco.byyku pisze:Można każdego dnia zarabiać kokosy wszystko zależy od strategii, dyscypliny, cierpliwości i ryzyka jakie podejmujemy. Można mnożyć kapitał w nieskończoność bez żadnych ograniczeń. Jest wielu takich tutaj na forum, którzy mogliby się na ten temat wypowiedzieć
Tak się tylko zapytam, ilu znasz 'kokosiarzy' żyjących z forexu ?

Bo możliwości owszem i są ale ze względu na naturę i zmienność rynku szanse na te kokosy są rzędu błędu statystycznego.
Od jak dawna się tym zajmujesz w realu? Bo to co napisałeś brzmi jak klasyczny slogan reklamowy brokera MM albo wizja człowieka świeżo zafascynowanego spekulacjąbyyku pisze:Można mnożyć kapitał w nieskończoność bez żadnych ograniczeń

Kłaniam się nisko, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Alez zgadzam sie. Mozna mnozyc kapital i to dosc szybko, tylko tak jak mowisz wazna jest DYSCYPLINA, CIERPLIWOSC, ponoszone ryzyko no i rentowna strategia. Potrzebne jest pewne przygotowanie, minimum wiedzy, a mam wrazenie, ze wielu mysli zupelnie inaczej...byyku pisze:Z pełnym szacunkiem, ale ja uważam że rynek FX daje niesamowite możliwości. Można każdego dnia zarabiać kokosy wszystko zależy od strategii, dyscypliny, cierpliwości i ryzyka jakie podejmujemy. Można mnożyć kapitał w nieskończoność bez żadnych ograniczeń. Jest wielu takich tutaj na forum, którzy mogliby się na ten temat wypowiedzieć.
Smutne jest to, ze kazdy chce duzo i szybko (co nie jest niemozliwe), ale nie wielu jest wstanie min trudu wlozyc w dzialania (jakiekolwiek) przyblizajace do osiagniecia tegoz celu...
Człowiek mądry uczy się na swoich błędach, człowiek sprytny uczy się na cudzych błędach, człowiek głupi nigdy się nie uczy!
Na rynku gram od 2,5 roku z różnym skutkiem, różnych technik stosowałem, ale obecnie opieram się tylko o skalp 5-15 pipsów na pozycję z akceptowaną stratą na transakcję 10 pipsów (i tutaj niesamowitą skuteczność mam w odróżnieniu do innych sposobów gry jakimi grałem). Obecnie uczę się od najlepszych żyjących ze skalpu i gry pozycyjnej.
można osiągać przyzwoite wyniki, zasada to system i i większej części dyscyplina i psychologia, rynek jest owszem zmienny , ale po to są zasady itd, z tym mnożeniem w nieskończoność to jednak ładna teoria , w praktyce jest gorzej, natomiast bez pracy nic nie przyjdzie samo, ale systematyczność i dyscyplina opłaci się , tu na naszą korzyść nie jest błąd statystyczny a właśnie statystyka, tyle ode mnie. Pozdrawiam
Dodano po 1 minutach:
Dodano po 1 minutach:
każdy musi dobrać strategię pod siebie, zaufać jej i ...akceptować dopuszczalne straty, a będzie dobrzebyyku pisze:Na rynku gram od 2,5 roku z różnym skutkiem, różnych technik stosowałem, ale obecnie opieram się tylko o skalp 5-15 pipsów na pozycję
no baShadi pisze:Tzn - najlepszych czyli ?byyku pisze: Obecnie uczę się od najlepszych żyjących ze skalpu i gry pozycyjnej.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=700

Nie wierz w trendy.
dobre vanguard dobreVanguard pisze:Shadi napisał:
byyku napisał:
Obecnie uczę się od najlepszych żyjących ze skalpu i gry pozycyjnej.
Tzn - najlepszych czyli ?
no ba
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=700

p.s Grzegorz gratulacje za przemyślenia