Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

majacek pisze:
inmax pisze:Jak to? Przecież pinbar jak się patrzy Smile. Na miesięcznym....
ten pinbar utworzyło tsunami. Nie liczy się. Jest jakiś pinbar na D1, ale moim zdaniem granie teraz jena to ruletka
Sorry, ale jak tsunami mogło "utworzyć" pinbar, bo nie bardzo rozumiem? To co widzisz na wykresie każdego rynku jest wynikiem decyzji podejmowanych przez ludzi i właśnie te decyzje ludzi - których zresztą i tak nigdy nie znasz - tworzą taki a nie inny przebieg ceny na wykresie. To nie tsunami otwiera i zamyka zlecenia kupna i sprzedaży tylko ludzie... lol.
Dla każdego innego pinbara możesz znaleźć "jakieś" wytłumaczenie i uznać, że nie liczy. Zawsze.
Uciu pisze:Ale ten pin bar nie zachodzi na korpus poprzedniej swiecy, wiec to nie jest set up !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Korpus pinbara jest wyżej niż korpus poprzedniej świecy czyli jest silniejszy, knot pinbara jest dłuuuuugi, lokacja świetna (pinbar na wsparciu).
Ten pinbar jest i ogólnie i w każdym szczególne za**bisty.

Awatar użytkownika
Lex7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lex7 »

Witam wszystkich po przerwie
Przedstawiam wam mój plan działania na NZD/USD
Mile widziane inne wizje w sprawie tej pary

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Lex7 pisze:Witam wszystkich po przerwie
Przedstawiam wam mój plan działania na NZD/USD
Mile widziane inne wizje w sprawie tej pary

Pozdrawiam
No ten na 50 Fibb byl by najfajniejszy.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Uciu pisze:Pytanie do Asmo

Czy jest duże prawdopodobieństwo, że na srebrze wyrysował się pin bar - hammer - dobry na set up???
Nie przekonuje mnie.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

inmax pisze:Sorry, ale jak tsunami mogło "utworzyć" pinbar, bo nie bardzo rozumiem?
Taki skrót myślowy. Na skutek zniszczeń spowodowanych przez tsunami w Japonii gospodarka poniosła wielkie straty, co wywołało, krótkotrwały zresztą, wzrost jena, co ładnie widać na wykresach. Uważam, że obecnie możliwość interwencji rządu Japonii na swoją walutę jest na tyle duża - w dowolną stronę - że trzymam się z daleka od jena, jest za mało przewidywalny.

Awatar użytkownika
Uciu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Uciu »

asmodeus8 pisze:Uciu napisał:
Pytanie do Asmo

Czy jest duże prawdopodobieństwo, że na srebrze wyrysował się pin bar - hammer - dobry na set up???

Nie przekonuje mnie.
Ma za duży górny cień?
Carpe diem

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Uciu pisze:
asmodeus8 pisze:Uciu napisał:
Pytanie do Asmo

Nie przekonuje mnie.
Ma za duży górny cień?
Taa i za duze cialo, pewnie po takich spadkach bedzie odbicie albo konsola, ale dalekie to od idealu.

Awatar użytkownika
Mufant
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mufant »

zbyszek_w pisze:To analiza tylko historyczna, ale traktuje to jako ćwiczenia z odczytywania PA , więc daję do dyskusji.
Dodam że można bylo jeszcze pociągnąć linię mini-trendu (czerwona)

[/img]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Uciu
Bywalec
Bywalec

Mam pytanie do wszystkich użytkowników forum.

Czy świeczki weekendowe które rysują się na wykresie D1 są dla Was wiarygodne???
Pytam dlatego, że ja korzystam z usług Admiral Markets a tam wszystkie świece dzienne zamykane sa do godz. 1 00 polskiego czasu i taka świeca D1 trwa tak naprawdę tylko 2h po otworzeniu handlu przez brokera.
Carpe diem

Awatar użytkownika
Uciu
Bywalec
Bywalec

Ja pomimo ostrzeżeń Asmo wziąłem pin bara na srebrze. Tam jest dość silna linia wsparcia która wcześniej była oporem i czasowo dość długo działała wsparcie-opór. Dodatkowo kurs odbił sie o 150 SMA.
Nie można także zapominać o FED który do połowy czerwca będzie jeszcze drukował zielone. Sytuacja po ostatnich spadkach zrobiła sie troszeczke niepewna , więc myśle że przez najbliższy tydzień metale szlachetne będą na topie.
Carpe diem

ODPOWIEDZ