Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

jako uczen asmo zwroce tez uwage na aud/nzd na na tym pinbarze na dziennych wyszedlen 0,5 procenta na plus po przestawieniu stopu, ale pinbar ciagle nie zanegowany, na h4 tworzy sie teraz horagiewka z duzymi szansami na wybicie w gore, ale zaraz potem jest 1.3615, bylaby to idealna formacja nad i pod na h4, i okazja do sprzedazy w ciemno z malym stopem ok 40 pipsowym i szansami jesli formacja by sie spelnila na ponad 100 pipow, ale jak to w czasie gry bez potwierdzenia na swiecach chociaz h4, 0.5% ryzyka to max, jakies propozycje? :D ja moze sprobuje o ile cos sie rozstrzygnie zanim pojde jutro do pracy

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

ka7
bardzo ciekawa obserwacja, właśnie przed chwilą obserwowałem tę parę i nawet ciekawie to wygląda, tylko ja aktualnie spread mam 30 pipsów na tej parze i na pewno podziękuję :)
Przy poziomie 1.3625 można było próbować wejść z wąskim SL albo z szerszym ustawijać SL na pinem z D1. Ale rónież ta para mnie przeraziła gdyż patrząć na wykres w ciągu ostatnich 5min straszne skoki jakieś są na tej parze, moze jakieś dane ogłaszają ??
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

ale petarda z tej horagiewki, wystrzelilo jak z procy i to w nocy, moze byc roznie, kit czekam na mecz miami z celtics, sprzdaje sam proponowalem sam sie doczekalem, sprzedac musze, poszlo 1.3625, sl 1,3656, albo formacja sie spelni albo nie, risk 0,5%
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

przestawilem stopa ponizej be 1.3620 w sumie trejd pomysli az sam sie dziwie ze co do pipsa weszlo, nawet nie chodzi o to ze formacja sie spelni, bo nie wiem ile bedzie spadac, ale samo to ze zaczelo spadac niemal co do pipsa wg schemtu, pisze a w tym czasie ciagle spada, ok stop 1.36184, logiczny tp 1.3580, moj to 1.35399 ,pobawilbym sie dluzej ale , musze isc spac jutro do pracy :D
Ostatnio zmieniony 10 maja 2011, 07:18 przez ka7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lunaris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lunaris »

Hej,
A jak analizujecie sytuację na EURUSD dzienny? Ja oczekuję dalszy wzrost ale czekam na jeszcze jakieś potwierdzenie
Obrazek

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

Pinbar na D1 GBPUSD. Wsparcie, fibo, dywergencja na stochu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

majacek pisze:Pinbar na D1 GBPUSD. Wsparcie, fibo, dywergencja na stochu
Nie gram ale trzymam kciuki za ten setup :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

ja dalem malego stopa i juz gps/usd mi wysadzilo, a jestem jeszcze przed sniadaniem, minus 1%, za to aud/nzd na niewielkim plusie, e/u na razie w boxie, jesli swieczka 4 godzinna zamknie sie powyzej poprzedniej bede mial byczy engulfing, ogolnie euro dolara sobie odpuszczam, na franku i funcie jest reakcja wzrostowa na opor, a w gbp/usd moze wejde jeszcze raz :D
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Witam serdecznie! Na wstępie chciałbym podziękować autorowi dziennika oraz pozostałym forumowiczom za piękny wątek będący kopalnią wiedzy :-)
Mam pytanie dotyczące wykresu kolegi Majacek - czy mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego u mnie świeczki wyglądają inaczej niż u kolegi... Nie chodzi o oczywiście o kolor :-) Tylko o budowę...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

mikolaj2 pisze:czy mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego u mnie świeczki wyglądają inaczej niż u kolegi
Wasi brokerzy mają inną strefę czasową.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

ODPOWIEDZ