Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Uciu
i to jest najwazniejsze, że sam podjąłeś decyzję i sam wszedłeś. SL Cię chroni w razie czego. Sam teraz jesteś odpowiedzialny za swój setup, gdyż są to tylko i wyłącznie Twoje pieniądze :)
poza tym fajnie, że napisałeś, że wszedłeś w ten trade bo niektórzy tylko piszą jak uda się trade :) a jak kilka nie wejdzie to wtedy nie wrzucą. Chociaż moim zdaniem fajnie jak jest do przodu ale zdecydowanie fajniej analizuje się stratne trady z nauką aby nie powtarzać błędów :)

Powodzenia

Awatar użytkownika
Uciu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Uciu »

czerwinek pisze:Uciu
i to jest najwazniejsze, że sam podjąłeś decyzję i sam wszedłeś. SL Cię chroni w razie czego. Sam teraz jesteś odpowiedzialny za swój setup, gdyż są to tylko i wyłącznie Twoje pieniądze Smile
poza tym fajnie, że napisałeś, że wszedłeś w ten trade bo niektórzy tylko piszą jak uda się trade Smile a jak kilka nie wejdzie to wtedy nie wrzucą. Chociaż moim zdaniem fajnie jak jest do przodu ale zdecydowanie fajniej analizuje się stratne trady z nauką aby nie powtarzać błędów Smile

Powodzenia
Miło się zrobiło :D
Tobie też życzę powodzenia i innym użytkownikom tego wątku

Happy Trading to all !
Carpe diem

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Witajcie przyjaciele!

Co słychać na forum? Trochę dawno mnie tutaj nie było...

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

nocnyjastrzab pisze:Witajcie przyjaciele!

Co słychać na forum? Trochę dawno mnie tutaj nie było...
Siema stary :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polterge »

czy mi sie wydaje, czy na gbpusd bedzie sie szykowalo dobre miejsce na longa?
eurgbp short?

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

polterge pisze:eurgbp short?
wg mnie w tym momencie bardzo ryzykowne.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

gbpusd to chyba na retrace 50% poprzedniego wzrostu, czyli do 6340 lepiej poczekac... na high pinbara to chyba sobie odpuszcze, SL 130 trzeba by postawic.

riddle pisze:
polterge pisze:eurgbp short?
wg mnie w tym momencie bardzo ryzykowne.
ostatnio jak tak mowiles to potem zaraz potem zjechal o 120 pips :D

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

ostatnio jak tak mowiles to potem zaraz potem zjechal o 120 pips
Hehe, podrzucając gumę do góry na 99% spadnie :) zawsze jednak może się przylepić do sufitu. Guma nie zna rachunku prawdopodobieństwa. EG w momencie, w którym się znajduje może dalej spadać ale może i spokojnie zawrócić. Jeżeli masz pomysł na zagranie i dobre r/r to się tego trzymaj. Ja mówię jak to wygląda pod kątem mojego systemu decyzyjnego.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

ja ustawilem zlecenie oczekujace powyzej tego pinbara na gbp/usd, 1.6415, stop na okolo 60% wysokosci pinbara, jest pinbar jest lokacja dyweregencja na h4, a ryzyko wkalkulowane, eur/usd sprzedaz zamknelo mi na be, na eur/gbp teraz jest na solidnym oporze, to forex jutro moze ostro byc to przelamane i ostre pikowanie, ale trend jest jakby nie patrzec wzrostowy, moze podciagnal do0.89 i bylby fajny rgr, zreszta euro do franka tak samo opor, na eur/cad zostalo do oporu ok 100pipsow, dzieje sie troche :D
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

ka7 pisze:ja ustawilem zlecenie oczekujace powyzej tego pinbara na gbp/usd, 1.6415, stop na okolo 60% wysokosci pinbara, jest pinbar jest lokacja dyweregencja na h4, a ryzyko wkalkulowane,
do 6500 powinno pojechac, a potem moze byc ciekawie, bo spory opor jest.

[

ODPOWIEDZ