Jutro daję sobie spokój bo dzisiejszych emocjach

W ogóle po dzisiejszym dniu mam tyle do powiedzenia i tyle wniosków, że naprawdę muszę ochłonąć.
Podsumowując dzisiejsze wejścia:
EUR/USD: 314 pipsów
GBP/CHF: 5 pipsów
Jeżeli chodzi o GBP/CHF to strasznie żałuję tego tradu. Przestawiłem na BE+5 i cena zawróciła i wywaliła mnie o 2 pipsy i poszła dalej w moim kierunku i co najlepsze osiągnęła moje TP, no nic nie można być alfą i omegą (żart) ale tak jak pisałem wcześniej było to zagranie pod prąd i ochrona kapitału wzięła górę, więc nie ma co żałować a wyciągać wnioski i następnym razem lepiej to rozegrać, jednak zamiast 5 mogła być 140:
Kolejne wnioski z tego tygodnia, jeżeli chodzi o HT muszę cały czas trenować i dalej praktykować wejścia. Tak jak pisałem wcześniej staramy się grać z trendem, tylko ostatnio było ciężko bo cena ciągle szła w górę praktycznie bez korekt na wielu parach. Ale wracajac do HT. Dzisiaj zadziałała jedna GBP/CHF z bardzo precyzyjnym wejściem i wąskim SL, drugie wejście mogło zostać zrealizowane na parze EUR/GBP niestety nie zagrane przeze mnie szerzej można o tym przeczytać w dzisiejszych wpisach w wątku ASMO. Tutaj również można było bardzo precyzyjnie wejść i ugrać 100 pipsów lub troszkę wiecej. Oba zagrania nie były zgodne z aktualnym trendem. Ostatnio nie szły mi zagrania z tych formacji i dlatego trochę bałem się grać kolejne. Jednak jak
widzę warto dalej trenować i obserwować HT gdyż te dwa trady mogły z bardzo dużą nawiązką odrobić wcześniejsze straty. Podsumowując HT to moim zdaniem jak narazie należy wyszukiwać formacji idealnych czyli zgodnych z rysunkiem pod tym linkiem:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?id=2162
wówczas szanse są większe. Druga sprawa wchodzić z ciasnym SL z reguły R/R wychodzi 1:3 lub więcej, czyli SL ok 30 pipsów, a TP 100pipsów lub więcej. Tak więc to również jest plusem. Ostatnia sugestia grając pod prąd staraj się o ile to możliwe jak najszybciej zabezpieczyć pozycję, dziś to nie najlepiej wyszło ale człowiek czuje się spokojniej jak wie, że już nie straci
Teraz krótkie podsumowanie nie zagranych tradów. Tak jak pisałem na początku tego tygodnia strasznie szkoda zagrania na AUD/CAD, cena dzisiaj idealnie trafiła w pierwszy TP i tutaj jeżeli bym wszedł na pin barze bym wychodził:
Druga przegapiona okazja to GBP/AUD, o której już dzisiaj pisałem.
No nic dla mnie tydzień się skończył jutro tylko obserwuję rynek, jednak FX coraz bardziej mnie wciąga i mam nadzieję, ze dalej uda mi się rozwijać po mału do celu
Tak jeszcze z innej beczki, dziwny jest ten FX, 13 dni na E/U cena konsoliduje lub idzie do góry i następnie jednego dnia sru i te 13 dni nie ma znaczenia, cena na tym samym poziomie...???
Pozdrawiam