Witam.
rh-fx pisze:1) Czy "Niezralizowany Z/S" pokazuje kwotę po odjęciu prowizji za otwarcie i zamknięcie ? Jeżeli nie , to gdzie mogę to zobaczyć (w czasie kiedy pozycja jest otwarta)?
Możesz zrobić sobie swoją kolumnę pokazującą Z/S po odjęciu prowizji. Opis jak zrobić taką kolumnę znajduje się w podręczniku Alior Tradera.
rh-fx pisze:2) Gdzie mogę ustawić domyślnie ilość pipsów na SL ? Otwieram "Zlecenia" i ciągle muszę wpisywać swoją wartość.
Nie można ustawić domyślnego SL w ustawieniach Alior Tradera. Jednak ustawiając wielkość SL w oknie "Złóż zlecenie" będzie ono dostępne do czasu aż nie zamkniesz tego okna lub nie zamkniesz Alior Tradera.
Zgłoszę opcję domyślnego TP i SL do PFSoft. IMHO powinna być taka funkcjonalność dostępna w Alior Traderze.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 43 minutach:
Witam.
daromanchester pisze:
Panowie potem ktoś tu wejdzie poszukać jakieś informacje na temat platformy lub brokera i będzie zadawał setny razy pytanie bo nie będzie miał sił przebić się przez 200 stron wątku.
Dlatego też idąc za sugestią Astry utworzyłem Alior Trader FAQ. Znajduje się on w pierwszym poście tego wątku
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15364
Alior Trader FAQ będzie rozwijany w miarę pojawiania się często powtarzanych pytań lub nowych ważnych informacji.
Pozdrawiam
Karol Marchewka