AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

Matteo pisze:zkoda, że nie można wrzucić jednego okna pod drugie, tzn np. okno "złóż zlecenie" dajemy po prawej stronie ekranu i okno "zlecenia bieżące" pod to poprzednie. Aktualnie przy próbie ułożenia ich po prawej stronie ustawiają się obok siebie.
masz na myśli coś takiego?
zrzut w załączniku

otwierasz okienko złóż zlecenie, łapiesz za belkę i przesuwasz na środkowy kursor dokowania, wybierasz dokuj po prawej i puszczasz.
następnie otwierasz okienko zlecenia bieżące, łapiesz za belkę i przesuwasz na środkowy kursor dokowania (ale tym razem na kursor, który pojawi się w zadokowanym wcześniej okienku złóż zlecenie), wybierasz dokuj poniżej i puszczasz.

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2011, 07:39 przez neer, łącznie zmieniany 3 razy.
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Matteo pisze:przy zaznaczeniu kilku obiektów, np. linii powinna być możliwość odznaczenia pojedynczo z wciśniętym altem lub dodawanie do zaznaczenia z shiftem.
DObry pomysł, przekażemy sugestię
Matteo pisze:przydałoby się też jakieś przyciąganie na zasadzie "magnesu" do OHLC świeczki.
We Właściwościach np. linii jest opcja "Zacznij w" - wtedy linia jest zawsze przyciągana np do min/max
Matteo pisze:- jest tekst, jest balon (bardzo fajna opcja) ale brakuje mi labela, który nie przesuwałby się razem z wykresem (nie wiem czy przeoczyłem czy faktycznie nie ma)
Takiej opcji nie ma, ale możemy zapytać o możliwość dodania
Matteo pisze:- szkoda, że nie można wrzucić jednego okna pod drugie, tzn np. okno "złóż zlecenie" dajemy po prawej stronie ekranu i okno "zlecenia bieżące" pod to poprzednie. Aktualnie przy próbie ułożenia ich po prawej stronie ustawiają się obok siebie.
Da się zrobić panel "z zakładkami". Należy zadokować jeden panel, a kolajny przeciągnąć nad ten poprzedni i ze strzałek które się pokażą nad nim wybrać tę środkową (opcja dokowania paneli wymaga trochę praktyki).

Pozdrawiam

Dodano po 8 minutach:
MaRCHeW pisze:Witam.

centometr napisał:
Prośba o poprawienie literówki.
Zamiast "u" powinno być "i" w słowie weighted
w LWMA Linear Weighted Moving Average

Analiza techniczna/dodaj wskaźnik/przegląd skryptów/LWMA

Dzięki za info.

EDIT:
Informacja został przesłana do PFSoft.
Po weekendzie błąd powinien być poprawiony

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

centometr
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: centometr »

O której otwierają się nowe świeczki H4?
Bo mam wrażenie że jak otworzyłem wykres H4 jakieś 10 minut przed godziną 8.00, to już tam była nowa świeczka, którą spodziewałem się zobaczyć dopiero po 8.00. (ta mała, czerwona)
Może była tam już wcześniej, ale tego nie mogę stwierdzić. (tu akurat Eur/Usd)
Zrzut jest dopiero z 7.57, ale już przynajmniej 5 minut wcześniej tam była.
Może nowa świeca pojawia się w momencie wywołania wykresu H4?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
+++ może spadowywać, może róść +++

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Dariusz Wiśniewski pisze:Viollka25 napisał:
Panie Dariuszu niech Pan zalatwi sugar11 i london sugar a bedzie super
London Sugar (COM.SUGAR) już jest, sugar 11 wprowadzimy do 2 tygodni. Tak więc oczekujemy dużych obrotów na tych instrumentach ;)
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Matteo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Matteo »

Dariusz Wiśniewski pisze:We Właściwościach np. linii jest opcja "Zacznij w" - wtedy linia jest zawsze przyciągana np do min/max
Ten mechanizm jest trochę nieporęczny. Moim zdaniem sytuacja powinna wyglądać tak, że mam możliwość "luźnego" rysowania trendline'a (czyli tak jak przy wyłączonej opcji "zacznij w"), ale jeśli kursor znajduje się w bliskiej odległości od O, H, L lub C to trendline jest tam przyciągany.

neer - tak, dokładnie, dzięki :)
Dariusz Wiśniewski pisze:opcja dokowania paneli wymaga trochę praktyki
Miał Pan rację, już wszystko jest jak należy. Rozwiązanie dokowania paneli jest bardzo wygodne.

Kolejna sugestia to fullscreen. Górne menu zajmuje sporo miejsca, a nie jest za często używane skoro odpowiednie okienka można wyciągnąć, a reszta narzędzi kryje się pod myszą.

Powiększanie/pomniejszanie wykresu jest odwrócone :) Trzymając ctrl i kręcąc kółkiem myszy do tyłu, wykres się powiększa, a powinien pomniejszać. Tak jest i w przeglądarkach internetowych i programach graficznych. Myślę, że zmiana bardzo łatwa do wprowadzenia i warta przeprowadzenia jak najwcześniej, zanim inni użytkownicy się przyzwyczają :)

edit:
MaRCHeW - no właśnie to nie to samo co fullscreen, ale dzięki za zwrócenie uwagi :) Postaram się dokładniej sprawdzać czy nie powielam treści zawartych w podręczniku.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 maja 2011, 12:59 przez Matteo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Matteo pisze: Kolejna sugestia to fullscreen. Górne menu zajmuje sporo miejsca, a nie jest za często używane skoro odpowiednie okienka można wyciągnąć, a reszta narzędzi kryje się pod myszą.
Matteo poczytaj podręcznik Alior Trader, ponieważ na cześć pytań jakie zadałeś odpowiedź byś tam znalazł.

Fullscreena nie ma w Alior Traderze, ale można tak zrobić by menu i panele nikomu nie przeszkadzały. Looknij na mój screenshot: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=37858

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Monsieur-x
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Monsieur-x »

Na platformie ECN oprócz prowizji przy otwarciu pozycji i drugiej prowizji przy jej zamknięciu dodatkowym kosztem jest spread jeśli wystąpi.

Dla przykładu szybkie otwarcie i zamknięcie 1 krótkiego CFD na DJIA kosztowało mnie na demo 11,79zł ( otwarcie pozycji - 3,40, zamknięcie 3,40 i spread 3 pipsów 4,99)

Nie da się hedgować pozycji na tym samym instrumencie, bo jest od razu zamykana. Często zamiast SL otwieram identyczną pozycję przeciwną co zamraża stratę zamiast ją od razu księgować i pozwala na chłodną ocenę rynku, bo strata może sobie jeździć tam i z powrotem nie robiąc dodatkowych szkód . Czasami przy zwrotnych momentach rynku za pomocą odpowiednio stawianych TP i SL można ją zmniejszyć albo nawet zniwelować i zarobić.

Mam zastrzeżenia co do czytelności i przejrzystości arkusza zleceń ( mozna było wzorować się na naszej GPW) i do wykresów które są podstawą każdej analizy ( tu znowu kłania się Metatrader).

Poza tym ciekawy pulpit i narzędzia pozwalają ustawić wszystko według swoich upodobań i kolorów.

pittnyc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pittnyc »

Czy istnieje mozliwosc podlaczenia 2 komputerow do 1 konta?
Alior Bank dzieki Naszej awaryjnosci stracisz wszystko.

folwar
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: folwar »

juz dzisiaj 7 razy stracilem polaczenie a z moim internetem wszystko gra, za kazdym razem autoryzacja sms, usuncie ja

albo niech 1 autoryzacja trwa przynajmniej 8 godzin

Krzysztof1978
Bywalec
Bywalec

Problemy z instalką

Nieprzeczytany post autor: Krzysztof1978 »

Mam pewien kłopot natury informatycznej: gdy używam mojego komputera w domu nie mam problemów z wejściem na stronę www.aliorbank.pl oraz na rachunek demo Alior Trader, natomiast gdy jestem w pracy nie mogę otworzyć waszej strony (nadmienie że jeszcze mam konto w PEKAO i nie mam problemów z wejściem na ich strone i logowanie do pekao24.pl). Czy możecie mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w pracy nie mogę wejść na www.aliorbank.pl ? Czy powodem może być fakt, że mój pracodawca zablokował niektóre strony (nie jestem administratorem sieci w mojej pracy)?
Czy da się coś z tym zrobić, żeby mieć dostęp do waszej strony i pobrać platforme Alior Trader na dys komputera w pracy?

Czy miał ktoś z Was takie problemu - jak je rozwiązaliście?

Z góry dziękuję za odpowiedź

ODPOWIEDZ