Witam,To że GFT jest LP tylko CFD nie zmienia faktu, że obie instytucje konkurują na rynku spot. I tu jest konflikt interesów.
Proszę rozwinąć myśl, żebym mógł się do Pańskiego stwierdzenia odnieść.
No to przecież napisałem Ci to już kilkakrotnie, że w przypadku CFD może wystąpić konflikt interesów. Jednak Alior jest STP do GFT przez co konflikt ten jest jak najbardziej minimalizowany ale nie znaczy to, że nie może wystąpić.NiceFox pisze:To że GFT jest LP tylko CFD nie zmienia faktu, że obie instytucje konkurują na rynku spot. I tu jest konflikt interesów.MaRCHeW pisze:
GFT jest LP dla Alior Tradera ale tylko w przypadku CFD. W tym przypadku Alior jest STP do GFT.
Jeżeli chodzi o Forex Alior Trader jest ECN'em i w tym zakresie nie ma mowy o konflikcie interesów.
Proponuję zostawić testowanie Protradera dla beta testerów.MaRCHeW pisze: W związku z tym co proponujesz? Wprowadzić jeszcze MT4? Wtedy nie mielibyśmy już doczynienia z ECN'em.
Jak platforma padnie to skąd weźmiesz logi z przeprowadzanej transakcji? nie ma logów, to nie ma dowodów, że przeprowadzałeś transakcje.MaRCHeW pisze:
Jeżeli reklamacje zostaną rozpatrzone pozytywnie dla klientów to gdzie widzisz ryzyko w tym, że ProTrader jest ich jedyną platformą?
NiceFox pisze:Proponuję zostawić testowanie Protradera dla beta testerów.MaRCHeW pisze: W związku z tym co proponujesz? Wprowadzić jeszcze MT4? Wtedy nie mielibyśmy już doczynienia z ECN'em.
Ponieważ testowałem dosyć długo Protradera, wiem że platforma jest niestabilna i często pada zwłaszcza przy aktualizacjach. Dlatego potrzebna jest alternatywa. Niech Alior wprowadzi już sprawdzoną ECN-wą platformę. + obsługa kont przez www. to jest absolutne minimum.
Każdy ECN na świecie ma możliwość alternatywnego składania zleceń.
Twoja wypowiedź NiceFox świadczy tylko o tym jak dobrze znasz ProTraderaNiceFox pisze:Jak platforma padnie to skąd weźmiesz logi z przeprowadzanej transakcji? nie ma logów, to nie ma dowodów, że przeprowadzałeś transakcje.MaRCHeW pisze:
Jeżeli reklamacje zostaną rozpatrzone pozytywnie dla klientów to gdzie widzisz ryzyko w tym, że ProTrader jest ich jedyną platformą?
To bardzo źle świadczy w obecnej sytuacji. Wygląda na to że Alior ma tylko jednego LP. Jak traci z LP połączenie to pada platforma.MaRCHeW pisze: I co da wprowadzenie drugiej platformy w przypadku ECN? Jeżeli problemy występują na linii Alior--> LP's, to wtedy czy Alior będzie miał 1 czy 10 platform to i tak nic nie da bo zleceń i tak nie zamkniesz.
Specjalista z Ciebie NiceFox. Znasz się na rzeczy jak nikt innyNiceFox pisze:To bardzo źle świadczy w obecnej sytuacji. Wygląda na to że Alior ma tylko jednego LP. Jak traci z LP połączenie to pada platforma.MaRCHeW pisze: I co da wprowadzenie drugiej platformy w przypadku ECN? Jeżeli problemy występują na linii Alior--> LP's, to wtedy czy Alior będzie miał 1 czy 10 platform to i tak nic nie da bo zleceń i tak nie zamkniesz.
Jak Alior będzie miał już kilku dostawców płynności ( LP ), to może się okazać, że jak Protrader i jakiś LP padnie to nadal będzie można przeprowadzać transakcje z alternatywnej platformy (jeżeli taka będzie).
Rozumiem Twoje stanowisko, współpracujesz z Aliorem, będziesz bronił swojego produktu do upadłego. Ja przedstawiam mój punkt widzenia. Widzę to jako klient usług. Dobrze że rośnie konkurencja na rynku, to może wyjść tylko na dobre klientom. Jednak nie można zakrzykiwać faktów.MaRCHeW pisze:
FxPro niedawno wprowadził nową platform do ECN - xTrader. Platforma ta powstała pod koniec grudnia 2010r, także jest bardzo świeżutka.
Jednak w wątku o FxPro nie nawołujesz do tego by nie otwierać kont ECN bo inwestorzy będą beta testerami.
Jakoś też nie przeszkadza Ci, że jest to jedyna platforma ECN uruchomiona przez FxPro i nie mają platformy obsługiwanej przez www.
Mało tego nawet byłeś zainteresowany tą platformą i pytałeś się czy udostępniają API. Także nie rozumiem Twojego toku myślenia i Twoich argumentów NiceFox.
Eee ... nie sądzę. Skąd masz takie informacje ? A raczej jej brak ? Już z 1,5 roku temu (jak nie wcześniej) bawiłem się demem Barclaysa - używają Protradera jako głównej platformy. Zassaj sobie demo i sprawdź ....NiceFox pisze: Żaden broker nie zdecydował się wprowadzić platformy ProTrader (Aliortrader) jako podstawowej platformy, a tym bardziej jako jedynej platformy.