AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: brodaty »

no nic nie robiłem, po prostu otworzyłem tradera, a teraz to wygląda tak:

poza tym, czasem jest tak , że jak otworzę tradera to mam jakieś świeczki, a potem jak go zamknę i otworzę drugi raz to te świeczki się zmieniają (inaczej się rysują) - chodzi o świeczki aktualne i te na wyższych interwałach (h4, d1)
ciężko to wytłumaczyć bez screenów, ale coś jest nie tak :/

już sobie przypomniałem co sie dzieje (niestety nie mam screenów):
czasem jak otworze tradera to świeczka aktualna rysuje się tak jakby przed chwilą się otworzyła jako nowa (na wykresie jest tylko taka kreseczka - punkcik, bez knotów itp) - troche mnie to dziwi bo to nie jest w godz otwacia świeczki.
Potem (po ponownym otwarciu tradera ?) ta świeczka zmienia się razem z poprzedzającą ją (?) a może znika (?) - nie przyglądałem się temu dokładnie - ale to jest coś właśnie w tym rodzaju
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2011, 10:11 przez brodaty, łącznie zmieniany 2 razy.
W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, ale jedz, jak należy.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
brodaty pisze:no nic nie robiłem, po prostu otworzyłem tradera, a teraz to wygląda tak:
Ok. Dzięki za info. Będziemy szukać problemu. Jak go odtworzymy zostanie przekazany do PFSoft. W każdym razie dam Ci znać na forum.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

po restarcie tradera wróciło do normy:

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
brodaty pisze:po restarcie tradera wróciło do normy:
Powiedz mi jeszcze, czy używasz wersji demo czy real Alior Tradera?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

demo
i jeszcze jeden przykład: FRA40 na H4:

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Wklejam mój post z czasówek
"Nie wiadomo jakiego typu jest awaria. Obstawiam że mają kłopoty z LP. Nie znam Aliora, jako broker chyba usług jako mm nie prowadził, dlatego "awaria" tego typu może być długo naprawiana i będzie często powtarzającą się do czasu osiągnięcia wystarczających obrotów."

W uzupełnieniu :
Alior podaje że współpracuje z GFT Liquidity Provider i tu występuje konflikt interesów. Ciekawe czy inni partnerzy od LP też mogą mieć konflikt interesów.
Pisałem o ewentualnych awariach wcześniej i braku zabezpieczeń na tą okazję. (Nie można zamknąć pozycji nawet przez telefon w razie awarii)

Osoby które zdecydowały się na konta real są tak naprawdę Beta Testerami. Żaden broker nie zdecydował się wprowadzić platformy ProTrader (Aliortrader) jako podstawowej platformy, a tym bardziej jako jedynej platformy.

Aliorbank poszedł na całego, dużo ryzykuje. Ale ma szansę się wykazać. Czy reklamacja będzie trwała 2 dni czy może tygodniami? Czy uznane będzie w reklamacji otwarcie pozycji czy tylko zamknięcie? Wkrótce się okaże.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
NiceFox pisze: Alior podaje że współpracuje z GFT Liquidity Provider i tu występuje konflikt interesów. Ciekawe czy inni partnerzy od LP też mogą mieć konflikt interesów.
Pisałem o ewentualnych awariach wcześniej i braku zabezpieczeń na tą okazję. (Nie można zamknąć pozycji nawet przez telefon w razie awarii)
Było już pisane na ten temat kilkakrotnie. GFT jest LP dla Alior Tradera ale tylko w przypadku CFD. W tym przypadku Alior jest STP do GFT.
Jeżeli chodzi o Forex Alior Trader jest ECN'em i w tym zakresie nie ma mowy o konflikcie interesów.

Dodam te informacje od Alior Trader FAQ.
NiceFox pisze:Osoby które zdecydowały się na konta real są tak naprawdę Beta Testerami. Żaden broker nie zdecydował się wprowadzić platformy ProTrader (Aliortrader) jako podstawowej platformy, a tym bardziej jako jedynej platformy.
Alior jako jedyny w Polsce wprowadził platformę ProTrader (Alior Trader) i ma na nią wyłączność w naszym kraju . Jednak nie jest jedynym brokerem na świecie, który wprowadził ProTrader.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

MaRCHeW pisze: Alior jako jedyny w Polsce wprowadził platformę ProTrader (Alior Trader) i ma na nią wyłączność w naszym kraju . Jednak nie jest jedynym brokerem na świecie, który wprowadził ProTrader.
Za to Alior jest jedynym Brokerem na na Świecie który:
- wprowadził platformę Protrader jako podstawową platformę.
- Protrader jest jedyną platformą brokera
- nie ma możliwości składania zleceń w przypadku awarii platformy.
- nie mylić (niektórzy brokerzy wprowadzili Protradera jako dodatek do oferty a nie jako podstawową platformę).

Ryzyko jest oczywiste.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
NiceFox pisze:
MaRCHeW pisze: Alior jako jedyny w Polsce wprowadził platformę ProTrader (Alior Trader) i ma na nią wyłączność w naszym kraju . Jednak nie jest jedynym brokerem na świecie, który wprowadził ProTrader.
Za to Alior jest jedynym Brokerem na na Świecie który:
- wprowadził platformę Protrader jako podstawową platformę.
- Protrader jest jedyną platformą brokera
- nie ma możliwości składania zleceń w przypadku awarii platformy.
- nie mylić (niektórzy brokerzy wprowadzili Protradera jako dodatek do oferty a nie jako podstawową platformę).

Ryzyko jest oczywiste.
W związku z tym co proponujesz? Wprowadzić jeszcze MT4? Wtedy nie mielibyśmy już doczynienia z ECN'em na rynku Forex.

Jeżeli reklamacje zostaną rozpatrzone pozytywnie dla klientów to gdzie widzisz ryzyko w tym, że ProTrader jest ich jedyną platformą?
I co da wprowadzenie drugiej platformy w przypadku ECN? Jeżeli problemy występują na linii Alior <---> LP's, to wtedy czy Alior będzie miał 1 czy 10 platform to i tak nic nie da bo zleceń i tak nie zamkniesz.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ostatnio zmieniony 04 maja 2011, 12:09 przez MaRCHeW, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

MaRCHeW pisze:
GFT jest LP dla Alior Tradera ale tylko w przypadku CFD. W tym przypadku Alior jest STP do GFT.
Jeżeli chodzi o Forex Alior Trader jest ECN'em i w tym zakresie nie ma mowy o konflikcie interesów.
To że GFT jest LP tylko CFD nie zmienia faktu, że obie instytucje konkurują na rynku spot. I tu jest konflikt interesów.

ODPOWIEDZ