FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

zamierzam zalozyc konto po weekendzie, moze ktos jeszcze ewentualnie cos dopowiedziec czy trzeba uwazac na cos u tego brokera? przegladalem ten dzial, czytalem regulamin i wszystko wydaje sie super ale dla pewnosci chcialbym sie jeszcze poradzic

Aktualizacji na stronce nie maja za czesto co troche mnie niepokoi (np ze wprowadzono nowa mozliwosc platnosci)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Szwajcar pisze:FxSalt bierze trochę na siebie i zlecenia wchodzą idealnie po cenie a nie z poślizgami niewiadomo jakimi.
Szwajcar pamiętaj jednak że jeżeli broker może sztucznie // nie rynkowo // polepszyć egzekucję zleceń,to nie masz gwarancji że jak mu się odwidzi... :P // lub będzie miał w tym interes /// to naciśnie inny guzik i Tobie pogorszy egzekucję zleceń ...
Dlatego CFTC tak to tępi.....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

ponoc mozna sobie wybrac czy chce grac sie ecn czy stp? ale nie bardzo wiem na jakiej zasadzie tak to dziala. Z debetem tez wyglada to tak, ze jesli zjedzie sie na minus (do czego podobno nie da sie doprowadzic, info na stronie) to zeby dalej grac trzeba uzueplenic rowniez debet. Ewentualnie jesli ktos calkowcie zrezygnuje to mu anuluja ten dlug.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2011, 16:02 przez freshman89, łącznie zmieniany 1 raz.

ugangu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ugangu »

Z tego co wiem to fxsalt nie filtruje datafeed wiec nie ma takiej mozliwosci aby sobie polepszac lub pogarszac plynnosc.
Nie ma dealing desk wiec nie ma tez naciskania guzikow jak to kolega zz napisal wyzej.
Jesli chodzi o dodatkowa poprawe plynnosci to ma ona nastapic poprzez podpiecie kolejnego dostarczyciela plynnosci... wiec moze zz zle zrozumiales i zinterpretowales to w ten sposob ze broker poprawia plynnosc "guzikiem" ;-)
Od zawartej transakcji pobieraja commission i to jest dla nich zysk.

fresman89:
Bedzie mozna wybrac ECN lub STP jak nastapi podlaczenie nowego systemu - podobno juz niebawem. A kiedy i jak to dokladnie bedzie wygladalo to juz prosze pytac support bo ja tego nie wiem.
Z debetem wyglada to tak, ze jak juz uda Ci sie zrobic debet to fxsalt nie bedzie wymagal, ze koniecznie musisz go uzupelnic. Jesli bedziesz chcial dalej prowadzic ten rachunek to debet bedziesz musial uzupelnic ale jesli rezygnujesz z tego rachunku to wtedy nikt nie bedzie sie upominal o ten debet.
No tak to w skrocie wyglada :)

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

ale jaki jest sens wybierania ecn i stp? ponoc ecn najlepszy wiec po co ten drugi? :)

Awatar użytkownika
Kamlo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kamlo »

freshman89 pisze:ale jaki jest sens wybierania ecn i stp? ponoc ecn najlepszy wiec po co ten drugi? :)
Po MT4, :P dla ECN będzie inna platforma (nie MT4), i mówią że STP to czasami szybsza egzekucja zleceń... niewiem czy to prawda, nie testowałem.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2011, 19:29 przez Kamlo, łącznie zmieniany 1 raz.

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

a właśnie mieli wprowadzić tą nową platformę 25 kwietnia i coś wiadomo kiedy to naprawdę ruszy ?

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

dzwonilem i ponoc w tym tygodniu

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

jeszcze jedna sprawa, ze maja ponoc tylko 3 pracownikow zatrydnionych w polsce wiec z supportem moze byc cienko w razie problemow technicznych

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

wiesz, to i tak nie jest źle. Większość brokerów zagranicznych nie ma ani jednego pracownika w PL ;-)

ODPOWIEDZ