Mam to odznaczone, bo to już zrobiłem.kingjaxe pisze:spróbuj środowisko/ustawienia/pulpit i schemat kolorów i odznacz
tam opcję "użyj łączenia paneli przez kolor"
AliorTrader - ECN.
Pytanko
Ja już gram
. Dwie denerwujące rzeczy:
1. Za każdym razem trzeba wklepywać autoryzacje sms po wyłączeniu systemu. Raz zerwało mi połączenie i to samo. System chodził a pojawiła się autoryzacja. To bardzo denerwujące.
2. Za każdym razem po włączeniu systemu oddala mi wykresy mam 4 na 1 pulpicie.
PS. Podoba mi się spread na KIWI często 0.

1. Za każdym razem trzeba wklepywać autoryzacje sms po wyłączeniu systemu. Raz zerwało mi połączenie i to samo. System chodził a pojawiła się autoryzacja. To bardzo denerwujące.
2. Za każdym razem po włączeniu systemu oddala mi wykresy mam 4 na 1 pulpicie.
PS. Podoba mi się spread na KIWI często 0.
Re: Pytanko
Witam.
Ja czekam aż mój bank przeleje pieniądze na ROR w Alior Banku. Chcę zobaczyć jak chodzą natychmiastowe przelewy między kontami wewnątrz Aliora 
EDIT:
Właśnie dokonałem przelewu wewnętrznego z ROR w Aliorze na rachunek Alior Trader. W momencie kliknięcia "Zatwierdź" kasa była na rachunku Alior Tradera. Elegancko
Rozmawiałem w tej sprawie z Alior'em. Taką mają politykę bezpieczeństwa, jednak sprawa będzie omawiana. Być może coś da się w tym względzie zrobić.
Jeżeli masz jakieś dobre rozwiązanie tego problemu to napisz. Przedstawię go PFSoft i jeżeli będzie dobre to na pewno to wdrożą bo problem był już z nimi poruszany.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
No to masz dobrzeascende pisze:Ja już gram

EDIT:
Właśnie dokonałem przelewu wewnętrznego z ROR w Aliorze na rachunek Alior Trader. W momencie kliknięcia "Zatwierdź" kasa była na rachunku Alior Tradera. Elegancko

Mnie też to denerwuje. Wolałbym mieć możliwość włączenia/wyłączenia autoryzacji przez sms.ascende pisze:1. Za każdym razem trzeba wklepywać autoryzacje sms po wyłączeniu systemu. Raz zerwało mi połączenie i to samo. System chodził a pojawiła się autoryzacja. To bardzo denerwujące.
Rozmawiałem w tej sprawie z Alior'em. Taką mają politykę bezpieczeństwa, jednak sprawa będzie omawiana. Być może coś da się w tym względzie zrobić.
Looknij na przedostatni post na tej stronie: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=450ascende pisze:2. Za każdym razem po włączeniu systemu oddala mi wykresy mam 4 na 1 pulpicie.
Jeżeli masz jakieś dobre rozwiązanie tego problemu to napisz. Przedstawię go PFSoft i jeżeli będzie dobre to na pewno to wdrożą bo problem był już z nimi poruszany.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 11:35 przez MaRCHeW, łącznie zmieniany 2 razy.
Przelewy chodzą on-line. Próbowałem. Wszytko OK. Z wykresami powinno być w ten sposób:MaRCHeW pisze:Witam.
No to masz dobrzeascende pisze:Ja już gram. Dwie denerwujące rzeczy:
Ja czekam aż mój bank przeleje pieniądze na ROR w Alior Banku. Chcę zobaczyć jak chodzą natychmiastowe przelewy między kontami wewnątrz Aliora
Mnie też to denerwuje. Wolałbym mieć możliwość włączenia/wyłączenia autoryzacji przez sms.ascende pisze:1. Za każdym razem trzeba wklepywać autoryzacje sms po wyłączeniu systemu. Raz zerwało mi połączenie i to samo. System chodził a pojawiła się autoryzacja. To bardzo denerwujące.
Looknij na przedostatni post na tej stronie: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=450ascende pisze:2. Za każdym razem po włączeniu systemu oddala mi wykresy mam 4 na 1 pulpicie.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
1. Po zapisaniu pulpitu (w Środowisku) system powinien pamiętać wszystko.
2. Po zapisaniu stylu wykresu powinny zapisawać się także wskaźniki. (nie zapisują się teraz).
Witam.
EDIT:
Myśle, że znalazłem rozwiązanie tego problemu. Zgłosiłem go do PFSoft. Czekam na odpowiedź. Jak tylko dostanę potwierdzenie to dam znać na forum.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tak powinno być ale łatwo się mówi, gorzej to zaprogramować uwzględniając specyfikę ładowania wykresów w Alior Traderze. Looknij na odpowiedź PFSoft w tej sprawie. Jak masz sposób jak ominąć ich ograniczenia to napisz. Ja nie znalazłem nic sensownego.ascende pisze:Z wykresami powinno być w ten sposób:
1. Po zapisaniu pulpitu (w Środowisku) system powinien pamiętać wszystko.
EDIT:
Myśle, że znalazłem rozwiązanie tego problemu. Zgłosiłem go do PFSoft. Czekam na odpowiedź. Jak tylko dostanę potwierdzenie to dam znać na forum.
Ta funkcjonalność pojawi się w Alior Traderze. Mam potwierdzenie z PFSoft, że to dodadzą, także po testach będzie dostępna.ascende pisze:2. Po zapisaniu stylu wykresu powinny zapisawać się także wskaźniki. (nie zapisują się teraz).
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 12:10 przez MaRCHeW, łącznie zmieniany 2 razy.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Najmniejszy wolumen to niestety 0,1 lota dla EURUSD. Przy dźwigni 1:100 oznacza dosyć ryzykowną grę.Dariusz Wiśniewski pisze:Nie rozważaliśmy jeszcze tej kwestii, jednak zawsze można grać mniejszymi wolumenami.Nigdy pisze:Czy w przyszłości będzie możliwość zmiany dźwigni? (a konkretnie zmniejszenia)
Pozdrawiam
Chyba coś nie tak...Nigdy pisze:Najmniejszy wolumen to niestety 0,1 lota dla EURUSD. Przy dźwigni 1:100 oznacza dosyć ryzykowną grę.

To czy gra jest ryzykowna nie zależy od wolumenu czy nawet dźwigni bezpośrednio. Duża dźwignia = duże możliwości, a jak się te możliwości wykorzysta to już sprawa tradera. Nieumiejętne posługiwanie się lewarem lub nie rozumienie zasad jego działania to inna sprawa - jeśli ktoś potrzebuje z góry ograniczenia jeśli chodzi o zawieranie transakcji to niech po prostu wpłaca mniejszy depozyt... A ryzyko de facto wynika ze straty i/lub użytego wolumenu w stosunku do posiadanego kapitału. Amen

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu