AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Rafi13
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rafi13 »

kingjaxe pisze:spróbuj środowisko/ustawienia/pulpit i schemat kolorów i odznacz
tam opcję "użyj łączenia paneli przez kolor"
Mam to odznaczone, bo to już zrobiłem.

ascende
Bywalec
Bywalec

Pytanko

Nieprzeczytany post autor: ascende »

Ja już gram :). Dwie denerwujące rzeczy:

1. Za każdym razem trzeba wklepywać autoryzacje sms po wyłączeniu systemu. Raz zerwało mi połączenie i to samo. System chodził a pojawiła się autoryzacja. To bardzo denerwujące.

2. Za każdym razem po włączeniu systemu oddala mi wykresy mam 4 na 1 pulpicie.

PS. Podoba mi się spread na KIWI często 0.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pytanko

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
ascende pisze:Ja już gram :)
No to masz dobrze :) Ja czekam aż mój bank przeleje pieniądze na ROR w Alior Banku. Chcę zobaczyć jak chodzą natychmiastowe przelewy między kontami wewnątrz Aliora :)

EDIT:
Właśnie dokonałem przelewu wewnętrznego z ROR w Aliorze na rachunek Alior Trader. W momencie kliknięcia "Zatwierdź" kasa była na rachunku Alior Tradera. Elegancko :D
ascende pisze:1. Za każdym razem trzeba wklepywać autoryzacje sms po wyłączeniu systemu. Raz zerwało mi połączenie i to samo. System chodził a pojawiła się autoryzacja. To bardzo denerwujące.
Mnie też to denerwuje. Wolałbym mieć możliwość włączenia/wyłączenia autoryzacji przez sms.
Rozmawiałem w tej sprawie z Alior'em. Taką mają politykę bezpieczeństwa, jednak sprawa będzie omawiana. Być może coś da się w tym względzie zrobić.
ascende pisze:2. Za każdym razem po włączeniu systemu oddala mi wykresy mam 4 na 1 pulpicie.
Looknij na przedostatni post na tej stronie: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=450

Jeżeli masz jakieś dobre rozwiązanie tego problemu to napisz. Przedstawię go PFSoft i jeżeli będzie dobre to na pewno to wdrożą bo problem był już z nimi poruszany.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 11:35 przez MaRCHeW, łącznie zmieniany 2 razy.

ascende
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ascende »

MaRCHeW pisze:Witam.
ascende pisze:Ja już gram :). Dwie denerwujące rzeczy:
No to masz dobrze :) Ja czekam aż mój bank przeleje pieniądze na ROR w Alior Banku. Chcę zobaczyć jak chodzą natychmiastowe przelewy między kontami wewnątrz Aliora :)
ascende pisze:1. Za każdym razem trzeba wklepywać autoryzacje sms po wyłączeniu systemu. Raz zerwało mi połączenie i to samo. System chodził a pojawiła się autoryzacja. To bardzo denerwujące.
Mnie też to denerwuje. Wolałbym mieć możliwość włączenia/wyłączenia autoryzacji przez sms.
Rozmawiałem w tej sprawie z Alior'em. Taką mają politykę bezpieczeństwa, jednak sprawa będzie omawiana. Być może coś da się w tym względzie zrobić.
ascende pisze:2. Za każdym razem po włączeniu systemu oddala mi wykresy mam 4 na 1 pulpicie.
Looknij na przedostatni post na tej stronie: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=450

Jeżeli masz jakieś dobre rozwiązanie tego problemu to napisz. Przedstawię go PFSoft i jeżeli będzie dobre to na pewno to wdrożą bo problem był już z nimi poruszany.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Przelewy chodzą on-line. Próbowałem. Wszytko OK. Z wykresami powinno być w ten sposób:

1. Po zapisaniu pulpitu (w Środowisku) system powinien pamiętać wszystko.
2. Po zapisaniu stylu wykresu powinny zapisawać się także wskaźniki. (nie zapisują się teraz).

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
ascende pisze:Z wykresami powinno być w ten sposób:

1. Po zapisaniu pulpitu (w Środowisku) system powinien pamiętać wszystko.
Tak powinno być ale łatwo się mówi, gorzej to zaprogramować uwzględniając specyfikę ładowania wykresów w Alior Traderze. Looknij na odpowiedź PFSoft w tej sprawie. Jak masz sposób jak ominąć ich ograniczenia to napisz. Ja nie znalazłem nic sensownego.

EDIT:
Myśle, że znalazłem rozwiązanie tego problemu. Zgłosiłem go do PFSoft. Czekam na odpowiedź. Jak tylko dostanę potwierdzenie to dam znać na forum.

ascende pisze:2. Po zapisaniu stylu wykresu powinny zapisawać się także wskaźniki. (nie zapisują się teraz).
Ta funkcjonalność pojawi się w Alior Traderze. Mam potwierdzenie z PFSoft, że to dodadzą, także po testach będzie dostępna.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 12:10 przez MaRCHeW, łącznie zmieniany 2 razy.

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

Czy w przyszłości będzie możliwość zmiany dźwigni? (a konkretnie zmniejszenia)

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Nigdy pisze:Czy w przyszłości będzie możliwość zmiany dźwigni? (a konkretnie zmniejszenia)
Nie rozważaliśmy jeszcze tej kwestii, jednak zawsze można grać mniejszymi wolumenami.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: brodaty »

właśnie "repaintowało" mi świeczki na H4 na AUD/USD na demo (normalnie bym nie zauważył ale otworzyłem zlecenie wcześniej) - tzn zniknął jeden inside bar, co to było?
W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, ale jedz, jak należy.

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

Dariusz Wiśniewski pisze:
Nigdy pisze:Czy w przyszłości będzie możliwość zmiany dźwigni? (a konkretnie zmniejszenia)
Nie rozważaliśmy jeszcze tej kwestii, jednak zawsze można grać mniejszymi wolumenami.

Pozdrawiam
Najmniejszy wolumen to niestety 0,1 lota dla EURUSD. Przy dźwigni 1:100 oznacza dosyć ryzykowną grę.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nigdy pisze:Najmniejszy wolumen to niestety 0,1 lota dla EURUSD. Przy dźwigni 1:100 oznacza dosyć ryzykowną grę.
Chyba coś nie tak... :)
To czy gra jest ryzykowna nie zależy od wolumenu czy nawet dźwigni bezpośrednio. Duża dźwignia = duże możliwości, a jak się te możliwości wykorzysta to już sprawa tradera. Nieumiejętne posługiwanie się lewarem lub nie rozumienie zasad jego działania to inna sprawa - jeśli ktoś potrzebuje z góry ograniczenia jeśli chodzi o zawieranie transakcji to niech po prostu wpłaca mniejszy depozyt... A ryzyko de facto wynika ze straty i/lub użytego wolumenu w stosunku do posiadanego kapitału. Amen ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ