AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Nigdy pisze:
Dariusz Wiśniewski pisze:
Nigdy pisze:Czy w przyszłości będzie możliwość zmiany dźwigni? (a konkretnie zmniejszenia)
Nie rozważaliśmy jeszcze tej kwestii, jednak zawsze można grać mniejszymi wolumenami.

Pozdrawiam
Najmniejszy wolumen to niestety 0,1 lota dla EURUSD. Przy dźwigni 1:100 oznacza dosyć ryzykowną grę.
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tą dźwignią.

Dźwignia pozwala Ci na otwarcie pozycji np. 1 lota na EURUSD - 100.000 jednostek, przy wymaganym depozycie (margin) ponad 1000$. Jeżeli zmniejszysz dźwignię np. do 1:10, to aby otworzyć 1 lota musiałbyś mieć depo wielkości ponad 10.000$.

Jeżeli mówisz o ryzyku to przecież od tego jest MM i SL aby to ryzyko minimalizować. Dźwignia nie ma tu nic do rzeczy.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 3 minutach:

Witam.
brodaty pisze:właśnie "repaintowało" mi świeczki na H4 na AUD/USD na demo (normalnie bym nie zauważył ale otworzyłem zlecenie wcześniej) - tzn zniknął jeden inside bar, co to było?
Możesz podać więcej informacji aby można było odtworzyć tą sytuację i ewentualne screenshoty.
Co znaczy zniknął jeden inside bar?

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 12:48 przez MaRCHeW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

brodaty pisze:właśnie "repaintowało" mi świeczki na H4 na AUD/USD na demo (normalnie bym nie zauważył ale otworzyłem zlecenie wcześniej) - tzn zniknął jeden inside bar, co to było?
Nie dokonywaliśmy żadnych zmian w danych historycznych na platofmie DEMO, więc trudno mi powiedzieć z czego to mogło wynikać. Problem dotyczy jakiegoś niedawnego słupka?
Spojrzymy w te dane i zobaczymy czy możemy dojść czego dotyczy problem.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

Dodaje do ulubionych pary walutowe ktore mnie interesuja i nic z tego nie wynika bo i tak jest pelna lista podczas przewijania , tak to ma byc czy ja cos zle robie

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: brodaty »

Nie dokonywaliśmy żadnych zmian w danych historycznych na platofmie DEMO, więc trudno mi powiedzieć z czego to mogło wynikać. Problem dotyczy jakiegoś niedawnego słupka?
Spojrzymy w te dane i zobaczymy czy możemy dojść czego dotyczy problem.
to był poprzedni słupek, jeden inside bar się skończył, rozpoczął się nowy bar i wskoczyło zlecenie stop, po jakimś czasie te dwa bary się połączyły (?)

a tak przy okazji:
jaka jest minimalna wielkość zlecenia na Silver? bo na demie nie zrealizowały mi się zlecenia Stop na 0,1 lota (wyskoczyło jakieś okienko o błędzie ale nie doczytałem do końca - coś ala że transakcja nie może być zerowa, ale dokładnie nie pamiętam) i nie wiem czy to ze względu na wielkośc transakcji czy może jakieś błędne działanie związane z OCO (bo pierwszy raz ustawiałem)?
Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 13:01 przez brodaty, łącznie zmieniany 1 raz.
W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, ale jedz, jak należy.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Norman pisze:Dodaje do ulubionych pary walutowe ktore mnie interesuja i nic z tego nie wynika bo i tak jest pelna lista podczas przewijania , tak to ma byc czy ja cos zle robie
Dołącz screenshoty jeżeli możesz. Ułatwi to odtworzenie problemu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Norman pisze:Dodaje do ulubionych pary walutowe ktore mnie interesuja i nic z tego nie wynika bo i tak jest pelna lista podczas przewijania , tak to ma byc czy ja cos zle robie
W panelu Obserwowane Instrumenty należy kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać opcję Pokaż ulubione instrumenty

Dodano po 1 minutach:
brodaty pisze:jaka jest minimalna wielkość zlecenia na Silver? bo na demie nie zrealizowały mi się zlecenia Stop na 0,1 lota (wyskoczyło jakieś okienko o błędzie ale nie doczytałem do końca - coś ala że transakcja nie może być zerowa, ale dokładnie nie pamiętam) i nie wiem czy to ze względu na wielkośc transakcji czy może jakieś błędne działanie związane z OCO (bo pierwszy raz ustawiałem)?
Minimalna wielkość zlecenia na Srebro zarówno na DEMO jak i na rachunkach Rzeczywistych to 1.000 sztuk. Zlecenia które opiewają na mniejszą ilość są odrzucane

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

MaRCHeW pisze:Witam.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
bardzo chętnie, ale u mnie działa to wadliwie chyba... :roll: tzn nie zapisuje mi wykresu w .bmp...

Dodano po 1 minutach:
W panelu Obserwowane Instrumenty należy kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać opcję Pokaż ulubione instrumenty

Dodano po 1 minutach:
brodaty pisze:jaka jest minimalna wielkość zlecenia na Silver? bo na demie nie zrealizowały mi się zlecenia Stop na 0,1 lota (wyskoczyło jakieś okienko o błędzie ale nie doczytałem do końca - coś ala że transakcja nie może być zerowa, ale dokładnie nie pamiętam) i nie wiem czy to ze względu na wielkośc transakcji czy może jakieś błędne działanie związane z OCO (bo pierwszy raz ustawiałem)?
Minimalna wielkość zlecenia na Srebro zarówno na DEMO jak i na rachunkach Rzeczywistych to 1.000 sztuk. Zlecenia które opiewają na mniejszą ilość są odrzucane
dobrze by było to poprawić - żeby nie było możliwości ustawiania zleceń mniejszych niż minimalne

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
brodaty pisze:

Pozdrawiam
Karol Marchewka
bardzo chętnie, ale u mnie działa to wadliwie chyba... :roll: tzn nie zapisuje mi wykresu w .bmp...
Dariusz z tego co widzę już Ci odpowiedział na Twoje pytanie.
Co do screenshotów - sprawdziłem działają poprawnie. Spróbuj zapisać je w katalogu Moje dokumenty. Tam nie powinno być problemu jeżeli masz system nowszy niż Windows XP.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

brodaty pisze:dobrze by było to poprawić - żeby nie było możliwości ustawiania zleceń mniejszych niż minimalne
Zapytanie o to już zostało zgłoszone do dostawcy oprogramowania

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

brodaty pisze:

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dariusz z tego co widzę już Ci odpowiedział na Twoje pytanie.
Co do screenshotów - sprawdziłem działają poprawnie. Spróbuj zapisać je w katalogu Moje dokumenty. Tam nie powinno być problemu jeżeli masz system nowszy niż Windows XP.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
zapisuje je tak:
prawy klawisz myszy>Eksport>Zapisz zrzut ekranu

zapisuje mi plik bmp (w katalogu domyślnym) ale bez wykresu, tylko logo Aliora i troche ramek
zapisywałem już kiedyś zrzut z Alior Tradera i wzchodzil dobry - prawie, bo obcinal prawa czesc wykresu

zrobie restart, moze to system

dobra sory za zamieszanie, moja wina :oops:
po wybraniu zapisz zrzut ekranu pojawia się takie półprzezroczyste okienko - trzeba go przestawić na to co się chce zapisać... :oops:

a to zrzut z zaznaczoną świecą (ale już po zmianie)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ