AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Aldehyt pisze:A czy jest opcja na jakąś inna nakładke graficzną ? Bo powiem szczerze, ze przy mniejszych rozdzielczosciach czlowiek nie jest wstanie zrobić centrum dowodzenia z tak dużymi ikonami wykorzystując tylko jeden pulpit.. W końcu gdy wszystko co mnie interesuje upcham na pulpit, wykres część kontrolek staje się poprostu mało czytelna :)
Looknij na mojego Alior Tradera. Często traduje na netbooku z 10" monitorkiem przy rozdzielczości 1024x600, jednak nie mam problemu z czytelnością wykresów. Wszystko można ładnie pochować i praktycznie zostaje Ci tylko wykres.

Zachęcam do zapoznania się z Podręcznikiem Alior Tradera. Tam jest wszystko opisane co, gdzie i jak ukryć.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Rafi13
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rafi13 »

Dzięki bardzo Karolu za info. Tak się własnie domyśliłem i zrobiłem w między czasie tak z pulpitami jak właśnie powiedziałeś.

Pozdrawiam
Rafał

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

lukch pisze:...

Warta rozważenia jest również niska wysokość spreadu, dłuższy czas porównując Dukascopy z Alior Trader zauważyłem korzystniejszy spread na Alior Trader ok. 1 pips na korzyść AB (0,4-1,2 pips) w stosunku do Dukascopy (1,0-2,0). Wszystko jest jednak płynne i w sumie biorąc pod uwagę niższą prowizję Dukasa to sprawa się równoważy (porównanie demo do demo, czyli w sumie nie obiektywne).

...
Jako klient Dukasa musze skorygowac zamieszczone informacje. Od paru miesiecy Dukas ma kwotowanie do 5 miejsca po przecinku i spread na EURUSD wynosi przy plynnym rynku okolo 0.8 pipsa (pisze na podstawie moich obserwacji, jak ktos chce dokladnych wartosci niech oglada Spike Controller na Dukascopy TV).

Awatar użytkownika
Krzysztof
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krzysztof »

Ponawiam prośbę, czy ktoś dysponuje informacją na temat wielkość spreadu w czasie publikowania danych z us, np. dla eur/usd.
mój system i moja strategia to moja tajemnica....

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Krzysztof pisze:Ponawiam prośbę, czy ktoś dysponuje informacją na temat wielkość spreadu w czasie publikowania danych z us, np. dla eur/usd.
Real uruchomiono w piątek, także wątpię by ktoś odpowiedział Ci na to pytanie.
Jeżeli chcesz wiedzieć jakie są spready podczas publikacji danych, to najlepszym rozwiązaniem będzie jak sam się o tym przekonasz. Załóż konto real w Alior Traderze (wszystko załatwisz w godzinkę jak masz blisko do oddziału Alior Banku) i sprawdź - to będzie najbardziej wiarygodne źródło informacji :) Konto możesz założyć. Jeżeli spready nie będą Ci odpowiadać, to przecież nikt nie zmusi Cię do zasilenia rachunku.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

odnośnie platformy

1. Jak mam wykres "po ofertach Bid", to i tak pokazuje zarówno cenę Bid oraz Ask.(zielony i czerwony kolor) rys.
Jak jest bardzo mały spread np. na Eur/Usd i mamy oddalony wykres,
to te kolory zachodzą na siebie, jeden jest na drugim i nie da się odczytać z wykresu jaka jest cena. Teraz tego nie widać na rysunku, bo jest weekend i spread jest większy. Jak to naprawić?
Jak wezmę "po ofertach Ask" to jest w porządku, pokazuje tylko jeden kolor i jedną cenę.

2. Przybliżam sobie wykresy, zapisuję układ i jak od nowa uruchomię platformę, to wszystkie wykresy są znowu oddalone i muszę je po kolei od nowa przybliżać. Nie da się jakoś zapisać tych ustawień?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
kingjaxe pisze: 1. Jak mam wykres "po ofertach Bid", to i tak pokazuje zarówno cenę Bid oraz Ask.(zielony i czerwony kolor) rys.
Jak jest bardzo mały spread np. na Eur/Usd i mamy oddalony wykres,
to te kolory zachodzą na siebie, jeden jest na drugim i nie da się odczytać z wykresu jaka jest cena. Teraz tego nie widać na rysunku, bo jest weekend i spread jest większy. Jak to naprawić?
Jak wezmę "po ofertach Ask" to jest w porządku, pokazuje tylko jeden kolor i jedną cenę.
Jakiś rok temu dyskutowaliśmy ten problem na forum ProTrader'a. Jednak chłopaki z PFSoft upierali się, że w przypadku wybrania opcji "Po ofertach Bid" ProTrader będzie pokazywał ceny Bid i Ask, natomiast w przypadku wybrania opcji "Po ofertach Ask", ProTrader będzie pokazywał tylko cenę Ask.
Jakoś nie przeszkadzało mi to wtedy zbytnio i tak zostało. Także nic nie da się z tym zrobić na ten moment.
Jednak też uważam, że powinny być do wyboru opcje: Po ofertach Bid i Ask, Po ofertach Bid i Po ofertach Ask.
Także zostanie to zgłoszone do PFSoft w celu dodania takiej funkcjonalności.
Rozwiąże to także problem zachodzenia na siebie kolorów z cenami.
kingjaxe pisze:2. Przybliżam sobie wykresy, zapisuję układ i jak od nowa uruchomię platformę, to wszystkie wykresy są znowu oddalone i muszę je po kolei od nowa przybliżać. Nie da się jakoś zapisać tych ustawień?
Ten problem też omawiałem niedawno z PFSoft. Poniżej przedstawiam post jaki otrzymałem w tej sprawie:
Hi,
I am note sure about this feature.
How to remember your position: by date or by bar number? If by bar number - than after restart of ProTrader new bars can occur and you will get wrong scroll position in timeframe.

If by date - this is also not the case. For example ProTrader saved your scroll position as 11:20 - 11:30 28.03 on 1M Charts. Than you open your workspace tomorrow and you will not see such time because of new date.
Chłopaki z PFSoft przedyskutowali ten problem i stwierdzili, że nie będą go wdrażać.

Jednakże, jeżeli ktoś ma sensowne rozwiązanie tego problemu, mogę go poruszyć ponownie na forum. Jeżeli rozwiązanie będzie dobre PFSoft na pewno doda taką funkcjonalność do ProTrader. Także po testach pojawiłoby się ono w Alior Traderze :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Rafi13
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rafi13 »

Czy wiecie może czy taka sytuacja jak poniżej występuje również na realu i jak ewentualnie zapobiec jej na demo?
Ustawiam sobie cały panel, a nawet dwa panele z kilkoma parami. Wszystko ustawiam sobie, dostosowuje, zapisuje. Po czym jak uruchamiam po raz kolejny platformę to albo mam to o miałem zapisane przy zamknięciu, albo "już po raz drugi" wszystkie wykresy wcześniej ustawione zmieniają się na wykresy EURUSD.O co chodzi, jak z tym "walczyć'? :D

Pozdrawiam
Rafał

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Rafi13 pisze:Czy wiecie może czy taka sytuacja jak poniżej występuje również na realu i jak ewentualnie zapobiec jej na demo?
Ustawiam sobie cały panel, a nawet dwa panele z kilkoma parami. Wszystko ustawiam sobie, dostosowuje, zapisuje. Po czym jak uruchamiam po raz kolejny platformę to albo mam to o miałem zapisane przy zamknięciu, albo "już po raz drugi" wszystkie wykresy wcześniej ustawione zmieniają się na wykresy EURUSD.O co chodzi, jak z tym "walczyć'? :D

Pozdrawiam
Rafał
Podeślij mi swój pulpit na karol.marchewka@hoga.pl

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

spróbuj środowisko/ustawienia/pulpit i schemat kolorów i odznacz
tam opcję "użyj łączenia paneli przez kolor"