Najlepsze systemy Forex - Price Action
Kilka scr, tak aby pokazać co jest w środku DVD:
Teoria podzielona na bloki: wstęp, zasady, jak zacząć, twój cel, prowadzenie, strategia cz1, trading plan
Praktyka to bloki na platformie MT4 czyli :strategia cz2, technika gry, skrypty, skal ping live1, i live2, Alternatywa
Dodatkowo FxLamer dodaje swojego ebooka o PA, szablony, skrypty, wskaźniki, pliki xls, przykładowy trading plan
Sama teoria przedstawiona jest na zasadzie slajdów w prezentacji PowerPointa plusem jej jest to, że FxLamer rysuje po niej w trakcie opowiadania co dodatkowo pozwala na skoncentrowaniu się na najważniejszych elementach danego tematu.
Praktyka
Bardzo szczegółowe podejście do samego systemu, nie zauważyłem jakichkolwiek nie dociągnięć
Sama strategia dziecinnie prosta i praktycznie bardzo mało uznaniowa, szczegółowo omówione elementy samego wejścia, prowadzenia pozycji jak również momentu kiedy z niej wyjść,
SCR o nazwie: system FxLamer
Moim zdaniem bardzo fajne szkolenie i śmiało mogę je zarekomendować.
Pozdrawiam,
TeXs
Teoria podzielona na bloki: wstęp, zasady, jak zacząć, twój cel, prowadzenie, strategia cz1, trading plan
Praktyka to bloki na platformie MT4 czyli :strategia cz2, technika gry, skrypty, skal ping live1, i live2, Alternatywa
Dodatkowo FxLamer dodaje swojego ebooka o PA, szablony, skrypty, wskaźniki, pliki xls, przykładowy trading plan
Sama teoria przedstawiona jest na zasadzie slajdów w prezentacji PowerPointa plusem jej jest to, że FxLamer rysuje po niej w trakcie opowiadania co dodatkowo pozwala na skoncentrowaniu się na najważniejszych elementach danego tematu.
Praktyka
Bardzo szczegółowe podejście do samego systemu, nie zauważyłem jakichkolwiek nie dociągnięć
Sama strategia dziecinnie prosta i praktycznie bardzo mało uznaniowa, szczegółowo omówione elementy samego wejścia, prowadzenia pozycji jak również momentu kiedy z niej wyjść,
SCR o nazwie: system FxLamer
Moim zdaniem bardzo fajne szkolenie i śmiało mogę je zarekomendować.
Pozdrawiam,
TeXs
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2011, 02:09 przez TeXs, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
TeXs
czegoś nie kumam.
Napisałeś kiedyś, że "zgarnianie pipsów na FX jest takie nudne" ...
Potem napisałeś, że byłeś na szkoleniu u jakiegoś "znanego tradera" i bardzo dużo dało Ci to szkolenie ...
Teraz piszesz, że jesteś zadowolony z DVD ...
Znalazłeś już, czy ciągle szukasz?
Jeśli znalazłeś, to czemu szukasz nadal, a jeśli nie znalazłeś, to czemu zachwalasz coś, skoro dalej musisz szukać?
czegoś nie kumam.
Napisałeś kiedyś, że "zgarnianie pipsów na FX jest takie nudne" ...
Potem napisałeś, że byłeś na szkoleniu u jakiegoś "znanego tradera" i bardzo dużo dało Ci to szkolenie ...
Teraz piszesz, że jesteś zadowolony z DVD ...
Znalazłeś już, czy ciągle szukasz?
Jeśli znalazłeś, to czemu szukasz nadal, a jeśli nie znalazłeś, to czemu zachwalasz coś, skoro dalej musisz szukać?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Mike,
Czy przeczytawszy książkę o tematyce, która Cię wciągnęła nie sięgnąłbyś po kolejną aby sprawdzić czy nie ma w niej czegoś co może Cię zaskoczyć ?
Czy wydanie pozytywnej rekomendacji jeżeli z czegoś jesteś zadowolony zasługuje na potępienie i należy koniecznie doszukiwać się drugiego dna ?
pisałem o zbieraniu pipsów o taka subtelna różnica i kto jak kto ale Ty ją na pewno dostrzegasz.
pozdrawiam,
TeXs
Czy przeczytawszy książkę o tematyce, która Cię wciągnęła nie sięgnąłbyś po kolejną aby sprawdzić czy nie ma w niej czegoś co może Cię zaskoczyć ?
Czy wydanie pozytywnej rekomendacji jeżeli z czegoś jesteś zadowolony zasługuje na potępienie i należy koniecznie doszukiwać się drugiego dna ?
to trochę podchodzi pod manipulację Mike, nigdy nie napisałem, że zgarniam pipsyMike_Scofield pisze: Napisałeś kiedyś, że "zgarnianie pipsów na FX jest takie nudne" ...
pisałem o zbieraniu pipsów o taka subtelna różnica i kto jak kto ale Ty ją na pewno dostrzegasz.
pozdrawiam,
TeXs
dokładnie jak piszesz Texs, podpisuje się pod tym, wartościowej wiedzy nigdy dość, jedno nie wyklucza drugiego, płytka bardzo ciekawa , jak masz chęć zapraszam na priv w celu wymiany uwag praktycznychTeXs pisze:Czy przeczytawszy książkę o tematyce, która Cię wciągnęła nie sięgnąłbyś po kolejną aby sprawdzić czy nie ma w niej czegoś co może Cię zaskoczyć ?

- Mike_Scofield
- Pasjonat
Tak, dostrzegam subtelną różnicę i przyznaję, że zrozumiałem opacznie Twoją poprzednią wypowiedź ...TeXs pisze:to trochę podchodzi pod manipulację Mike, nigdy nie napisałem, że zgarniam pipsy
pisałem o zbieraniu pipsów o taka subtelna różnica i kto jak kto ale Ty ją na pewno dostrzegasz
To Twoje znudzenie "zbieraniem pipsów" mnie chyba wprowadziło w błąd ...
No i zgadzam się w pełni z przedmówcą, że wartościowej wiedzy nigdy dość ...
Największym problemem pozostaje rozpoznać, co jest wartościowe, a co nie ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
Nie rozpoznasz co jest wartościowe dopóki tego nie poznasz.Mike_Scofield pisze: Największym problemem pozostaje rozpoznać, co jest wartościowe, a co nie ...
Ogólnie zgadzam się z Texs'em. Nie ma sensu zamykać się w jednych ramach.
Powinno się, odkrywać nowe horyzotny.
Sam gdybym miał trochę więcej forsy, nie omieszkałbym skorzystać z przeróżnych szkoleń.
Pozdro

http://www.for-ex.pl/dlaczego_nie_4.html
2. Etap Drugi - Świadoma niekompetencja
[...Zdajesz sobie sprawę, że handel wymaga wkładu większej pracy i jest wiele rzeczy nad którymi musisz popracować. Uświadamiasz sobie, że jesteś nieudolnym handlowcem - nie posiadasz umiejętności i charakteru by osiągać regularne zyski. Podczas tego etapu kupujesz systemy i mnóstwo ebooków, błądzisz po internetowych serwisach na temat tradingu. Zaczynasz szukać "świętego Graala".
W tym czasie stajesz się "dziwką systemową" - codziennie próbujesz innej metody i nigdy nie skupiasz się wystarczająco długo na jednym systemie by stwierdzić czy rzeczywiście działa/nie działa. Za każdym razem gdy natykasz się na nowy wskaźnik stajesz się jego entuzjastą - to jest ten jeden który zmienia wszystko. Testujesz automatyczne systemy w programie MetaTrader, grasz w oparciu o średnie ruchome, linie Fibonacciego, poziomy wsparcia i oporu, fraktale, dywergencje, DMI, ADX i wiele innych rzeczy. Wszystko z nadzieją, że odkryjesz własny "magiczny system" już dzisiaj. Grasz na szczytach i dołkach próbując znaleźć dokładny punkt odwrócenia trendu za pomocą różnych wskaźników. Odkrywasz, że ciągle tracisz pieniądze, mimo że jesteś pewien, że postępujesz prawidłowo. Idziesz poczatować na żywo i widzisz innych traderów rozmawiających o swoich zyskach...]
3. Etap Trzeci - Eureka!
[...Pod koniec etapu drugiego zaczynasz dostrzegać, że to nie system robi różnicę. Zauważasz że możliwe jest zarabianie pieniędzy korzystając wyłącznie ze średnich ruchomych. Jeśli będziesz przestrzegał zasad zarządzania kapitałem i odpowiednio podejdziesz do sprawy. Zaczynasz czytać książki na temat psychologii handlu...]
Dodano po 2 minutach:
2. Etap Drugi - Świadoma niekompetencja
[...Zdajesz sobie sprawę, że handel wymaga wkładu większej pracy i jest wiele rzeczy nad którymi musisz popracować. Uświadamiasz sobie, że jesteś nieudolnym handlowcem - nie posiadasz umiejętności i charakteru by osiągać regularne zyski. Podczas tego etapu kupujesz systemy i mnóstwo ebooków, błądzisz po internetowych serwisach na temat tradingu. Zaczynasz szukać "świętego Graala".
W tym czasie stajesz się "dziwką systemową" - codziennie próbujesz innej metody i nigdy nie skupiasz się wystarczająco długo na jednym systemie by stwierdzić czy rzeczywiście działa/nie działa. Za każdym razem gdy natykasz się na nowy wskaźnik stajesz się jego entuzjastą - to jest ten jeden który zmienia wszystko. Testujesz automatyczne systemy w programie MetaTrader, grasz w oparciu o średnie ruchome, linie Fibonacciego, poziomy wsparcia i oporu, fraktale, dywergencje, DMI, ADX i wiele innych rzeczy. Wszystko z nadzieją, że odkryjesz własny "magiczny system" już dzisiaj. Grasz na szczytach i dołkach próbując znaleźć dokładny punkt odwrócenia trendu za pomocą różnych wskaźników. Odkrywasz, że ciągle tracisz pieniądze, mimo że jesteś pewien, że postępujesz prawidłowo. Idziesz poczatować na żywo i widzisz innych traderów rozmawiających o swoich zyskach...]
3. Etap Trzeci - Eureka!
[...Pod koniec etapu drugiego zaczynasz dostrzegać, że to nie system robi różnicę. Zauważasz że możliwe jest zarabianie pieniędzy korzystając wyłącznie ze średnich ruchomych. Jeśli będziesz przestrzegał zasad zarządzania kapitałem i odpowiednio podejdziesz do sprawy. Zaczynasz czytać książki na temat psychologii handlu...]
Dodano po 2 minutach:
Jakie horyzonty? Mając zyskowną strategię, co chcesz poszerzać? Etap II jak powyżej ...zero25x pisze:Powinno się, odkrywać nowe horyzotny.
Jakich szkoleń? Wszystko co potrzeba jest dostępne za FREE i jest tego aż nadto. Opanować siebie i swoje emocje. To jest sukces!zero25x pisze:Sam gdybym miał trochę więcej forsy, nie omieszkałbym skorzystać z przeróżnych szkoleń.
Prawda 100%, wiekszosc wiedzy jest nawet pod reka, na FN - ForexNawigator ;P.<kerimb> pisze:Wszystko co potrzeba jest dostępne za FREE i jest tego aż nadto. Opanować siebie i swoje emocje. To jest sukces!
Samokontrola, to klucz. Swoj znalazlem , ino nie moge w garsci utrzymac

Szkolenia. Obstawiam 2 drogi. Placi sie za szkolenia i sie zaczyna szybciej zarabiac, albo samemu wchodzi sie na real i topi kase, po jakims czasie tez sie zacznie zarabiac.
Kto co woli, oddac kase dobrowolnie, lub tez stracic.
Oba przypadki mozna zakonczyc sukcesem i porazka, to nie ma tu nic do rzeczy.
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.
Real - poziom zakucia.