Pozostaje wydrukować.....Szymon80 pisze:a papierowa wersja mogła by wyjść ? Coś nie ma jeszcze całkowitego przekonania do ebooków. Lubię książki realne a nie wurtualne
Najlepsze systemy Forex - Price Action
MAXIMUS_nervus pisze:A o czym tam przeczytasz czego nie możesz się dowiedzieć z wątku "naked trading"??
Szczerze ? Ja kupiłem go po części z lenistwa, po cześci z oszczędności czasu którego nie mam zbyt wiele z powodu pracy - fakt cały wątek 196 stron na pewno jest w nim zawarty w sensie merytorycznym nie ma nic innego ale zeby przeczytać niemal 200 stron na forum potrzebowal bym calego dnia albo dwóch siedzenia przed kompem a tyle czasu nie mam. Ebooka czyta się w godzinkę i jest napisany wg mnie bardzo dobrze i co najważniejsze bez postów w stylu - co sądzicie o moim wejściu na edku
Osobiście - nie żałuje. Traktuje 60 zł jako inwestycję a nie wydatek jak np za 6 paczek papierosów które kiedyś paliłem
jako (chyba) jeden z pierwszych kupiłem szkolenie FxLamera o skalpingu na dvd. W piątek dostałem jeszcze cieplutką płytę z kursem- niestety bez dedykacji ;-)
Co do samego kursu:
korzystałem już z kilku płatnych kursów oferowanych przez forumowiczów (moim zdaniem za wiedzę trzeba płacić i jest to całkowicie normalne) i muszę subiektywnie stwierdzić, że szkolenie FxLamera jest bardzo dobre.
Wszystko jest jasno i klarownie wyjaśnione. W trakcie 6 godzin materiału wideo Henryk wyjaśnia wszelkie aspekty skalpowania. System zaprezentowany na szkoleniu opiera się na PA i (modnych ostatnio) średnich. Jako jeden z niewielu, jest bardzo przejrzysty i jednoznaczny- łatwo (wzrokowo) znaleźć zgodne wejście i też na pierwszy "rzut oka" często widać potencjalnych zakres ruchu.
Żeby nie było, że za bardzo słodzę:
Ja każdy system, także i ten jest uznaniowy, ale w bardzo mały zakresie. Jeśli warunki są spełnione i analiza na wyższych TF jest ok- to nie zastanawiasz się i wchodzisz. W skład szkolenia wchodzą dwie nagrane sesje live trading i to jest prawdziwa wisienka na torcie- ale pokazane są tylko pozycje zyskowne, a dobrzy by było pokazać jak prowadzić (kiedy zamknąć) pozycje stratną ;-)
Prócz samego systemu autor omawia bardzo ważne kwestie jak koszty transakcyjne (spread+opłaty) przy skalpie, skrypty i narzędzia pomagające przy prowadzeniu pozycji, wybór brokera, tworzenie trading planu, itp. FxLamer kładzie bardzo duży nacisk na ochronę wypracowanych już zysków. Materiał wideo podzielony jest na rozdziały, co znacznie ułatwia przyswajanie wiedzy.
Generalnie moim zdaniem jedno z najlepszych oferowanych aktualnie szkoleń. Forma zapisu na dvd też trafiona, bo zawsze można sobie wrócić do każdego rozdziału. Ciekawą inicjatywą, jest zaproponowany przez autora mini konkurs kursantów.
Szkolenie polecam głównie średnio-zaawansowanym skalperom.
Co do samego kursu:
korzystałem już z kilku płatnych kursów oferowanych przez forumowiczów (moim zdaniem za wiedzę trzeba płacić i jest to całkowicie normalne) i muszę subiektywnie stwierdzić, że szkolenie FxLamera jest bardzo dobre.
Wszystko jest jasno i klarownie wyjaśnione. W trakcie 6 godzin materiału wideo Henryk wyjaśnia wszelkie aspekty skalpowania. System zaprezentowany na szkoleniu opiera się na PA i (modnych ostatnio) średnich. Jako jeden z niewielu, jest bardzo przejrzysty i jednoznaczny- łatwo (wzrokowo) znaleźć zgodne wejście i też na pierwszy "rzut oka" często widać potencjalnych zakres ruchu.
Żeby nie było, że za bardzo słodzę:
Ja każdy system, także i ten jest uznaniowy, ale w bardzo mały zakresie. Jeśli warunki są spełnione i analiza na wyższych TF jest ok- to nie zastanawiasz się i wchodzisz. W skład szkolenia wchodzą dwie nagrane sesje live trading i to jest prawdziwa wisienka na torcie- ale pokazane są tylko pozycje zyskowne, a dobrzy by było pokazać jak prowadzić (kiedy zamknąć) pozycje stratną ;-)
Prócz samego systemu autor omawia bardzo ważne kwestie jak koszty transakcyjne (spread+opłaty) przy skalpie, skrypty i narzędzia pomagające przy prowadzeniu pozycji, wybór brokera, tworzenie trading planu, itp. FxLamer kładzie bardzo duży nacisk na ochronę wypracowanych już zysków. Materiał wideo podzielony jest na rozdziały, co znacznie ułatwia przyswajanie wiedzy.
Generalnie moim zdaniem jedno z najlepszych oferowanych aktualnie szkoleń. Forma zapisu na dvd też trafiona, bo zawsze można sobie wrócić do każdego rozdziału. Ciekawą inicjatywą, jest zaproponowany przez autora mini konkurs kursantów.
Szkolenie polecam głównie średnio-zaawansowanym skalperom.
astra czy uwazasz ze dowiedziales sie czegos nowego (nie pytam ze zlosliwosci). Chodzi mi o to czy np. Ty (masz juz jakies doswiadczenie) nie uwazasz ze:
(kilkadzesiat wejsc dobrych i zlych)
sa zbedne?? nie ukrywam ze jak by sie w takim dvd z 6h znalazlo ok. 5h samych konkretow to byloby "to cos"astra pisze:wybór brokera, tworzenie trading planu