zero25x pisze:I co dalej?? Koniec?? Opanowaliśmy całą wiedzę jaka była potrzebna do zarabiania i stajemy w miejscu??
Gdy stajesz w miejscu Kerimb to tak na prawdę zaczynasz się cofać.
A co chcesz dalej kombinować jeśli zarabiasz kasę? Zaczniesz się gubuć itd. Jeśli zarabiasz, to Boże broń od jakichkolwiek szkoleń, informacji, znawców, znachorów, magików, certyfikatów, guru itd itp. Słuchając ich znikniesz szybciej niż zauważysz. Zamotasz się tak, że nie będziesz potrafił odsiać informacji wartościowych od bzdetów. Z FX mamy mieć pieniądze i jeśli je zarabiamy, to po co pchać się dalej? I niby w co?
Forex jest nudny, ponieważ w kółko to samo i to samo ... Ciągle ta sama strategia i te same, ciągle te same, powtarzane do znudzenia reguły ... Ale przecież o to chodzi ... Na FX nie da się rozwijać ... Jeśli masz strategię przynoszącą Ci zyski, to jak chcesz się dalej rozwijać? Im więcej będziesz szukał i kombinował tym szybciej polegniesz ... Ja mam jedno konto (no może miałem przed zmianą brokerów) do tak zwanej wolnej amerykanki i tam potrafiłem i mogłem się wyszumieć jeśli jakiś badziew przychodził do głowy ... Na pozstałych było zawsze to samo ... Opamiętanie i reguły, reguły i dyscyplina ...
Wracając do rozwoju lub tego co można dalej robić?
Można tak ...
http://www.for-ex.pl/dlaczego_nie_4.html
[...5. Faza Piąta - Nieświadoma kompetencja
To tak jak z gotowaniem albo jazdą samochodem. Każdego dnia siądziesz przed komputerem by zacząć handel - teraz robisz wszystko nieświadomie ale z kompetencją. Działasz jak autopilot.To staje się normalne dla ciebie. To już rutyna.(...)
Przekazujesz swoją wiedze innym ale wiesz, że większość z nich myśli jak nastolatki i tłumaczenie takim ludziom pewnych rzeczy jest daremne. Niektórzy z nich osiągną to, co ty osiągnąłeś. Niektórzy osiągną to wcześniej, niektórzy później. Dosłownie setki tysięcy ludzi nigdy nie przetrwa fazy drugiej, mimo to wielu ludziom się to udaje. Trading już więcej nie będzie ekscytujący. Stanie się nudny - tak samo jak wszystko w życiu, kiedy jesteś w czymś dobry lub wykonujesz swoją pracę - to jest nużące.
Teraz możesz z głową podniesioną wysoko powiedzieć "Jestem traderem. Handluje walutami."...]
Dojście do tego etapu tak czy inaczej powoduje znużenie ... Nie ma już co chłonąć i nie ma w jakim celu tego robić ...