Najlepsze systemy Forex - Price Action

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
zero25x
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zero25x »

<kerimb> pisze:
zero25x pisze:Powinno się, odkrywać nowe horyzotny.
Jakie horyzonty? Mając zyskowną strategię, co chcesz poszerzać? Etap II jak powyżej ...
zero25x pisze:Sam gdybym miał trochę więcej forsy, nie omieszkałbym skorzystać z przeróżnych szkoleń.
Jakich szkoleń? Wszystko co potrzeba jest dostępne za FREE i jest tego aż nadto. Opanować siebie i swoje emocje. To jest sukces!
ok, wiem do czego pijesz.
Załóżmy, że znajdujemy się w sytuacji kiedy mamy zyskowną strategię trzymamy się zasad, nasza psycha jest w jak najlepszej kondycji, konto stale rośnie.

I co dalej?? Koniec?? Opanowaliśmy całą wiedzę jaka była potrzebna do zarabiania i stajemy w miejscu??
Gdy stajesz w miejscu Kerimb to tak na prawdę zaczynasz się cofać.

Ja bym skorzystał. Może nie dla zmiany całego systemu, ale dla różnych ciekawych pomysłów autora. Zawsze, dzięki, temu można coś usprawnić.
Kończę.
cześć

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

zero25x pisze:Gdy stajesz w miejscu Kerimb to tak na prawdę zaczynasz się cofać.
ludzie tracą bo kombinują i komplikują a wynika to właśnie z takiego rozumowania
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

znalazłem na necie darmowy fragment tego ebooka, czytam i jakoś znajomo brzmi :D
Część np. zasad tradingu jest żywcem wzięta z płatnego ebooka Fullera.

Nie wiem jak reszta ebooka, bo go nie posiadam

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

kupidyn pisze:Nie wiem jak reszta ebooka, bo go nie posiadam
Podaj adres mailowy to go otrzymasz i zweryfikujesz nękające Cię watpliwosci :mrgreen:

A Pan Fuller to swietny trader, polecam kazdemu obejrzenie jego bardzo wartosciowych filmow o PA, sporo mi wyjasnily w czasie kiedy zglebialem tajniki tej techniki, niestety swojego czasu obrzucany blotem na forum FF za kopiowanie Jamesa16 (tez czytalem i polecam). Ciekawe od kogo uczyl sie James?
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

fxlamer pisze:A Pan Fuller to swietny trader, polecam kazdemu obejrzenie jego bardzo wartosciowych filmow o PA
A gdzie można je znaleźć?

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

grafmax pisze:A gdzie można je znaleźć?
http://www.youtube.com/user/OzTrader
Bedzie dobrze, luz......
=================

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

nie no, przecież nie będę sępił ebooka.

Nie wiem w jakim stopniu kopiował jamesa z ff, ale przecież wiadomo, że np. pinbar jest pinbarem i na wykresie zawsze się będzie pojawiał jakim by się systemem nie grało na wykresie świecowym i używanie go do gry nie jest niczym dziwnym.

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem szkolenia dvd FxLamera zapraszam na mojego bloga do sekcji rabaty- dla czytelników cena zakupu szkolenia jest niższa :-)

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

zero25x pisze:I co dalej?? Koniec?? Opanowaliśmy całą wiedzę jaka była potrzebna do zarabiania i stajemy w miejscu??
Gdy stajesz w miejscu Kerimb to tak na prawdę zaczynasz się cofać.
A co chcesz dalej kombinować jeśli zarabiasz kasę? Zaczniesz się gubuć itd. Jeśli zarabiasz, to Boże broń od jakichkolwiek szkoleń, informacji, znawców, znachorów, magików, certyfikatów, guru itd itp. Słuchając ich znikniesz szybciej niż zauważysz. Zamotasz się tak, że nie będziesz potrafił odsiać informacji wartościowych od bzdetów. Z FX mamy mieć pieniądze i jeśli je zarabiamy, to po co pchać się dalej? I niby w co?

Forex jest nudny, ponieważ w kółko to samo i to samo ... Ciągle ta sama strategia i te same, ciągle te same, powtarzane do znudzenia reguły ... Ale przecież o to chodzi ... Na FX nie da się rozwijać ... Jeśli masz strategię przynoszącą Ci zyski, to jak chcesz się dalej rozwijać? Im więcej będziesz szukał i kombinował tym szybciej polegniesz ... Ja mam jedno konto (no może miałem przed zmianą brokerów) do tak zwanej wolnej amerykanki i tam potrafiłem i mogłem się wyszumieć jeśli jakiś badziew przychodził do głowy ... Na pozstałych było zawsze to samo ... Opamiętanie i reguły, reguły i dyscyplina ...

Wracając do rozwoju lub tego co można dalej robić?

Można tak ... http://www.for-ex.pl/dlaczego_nie_4.html

[...5. Faza Piąta - Nieświadoma kompetencja

To tak jak z gotowaniem albo jazdą samochodem. Każdego dnia siądziesz przed komputerem by zacząć handel - teraz robisz wszystko nieświadomie ale z kompetencją. Działasz jak autopilot.To staje się normalne dla ciebie. To już rutyna.(...)
Przekazujesz swoją wiedze innym ale wiesz, że większość z nich myśli jak nastolatki i tłumaczenie takim ludziom pewnych rzeczy jest daremne. Niektórzy z nich osiągną to, co ty osiągnąłeś. Niektórzy osiągną to wcześniej, niektórzy później. Dosłownie setki tysięcy ludzi nigdy nie przetrwa fazy drugiej, mimo to wielu ludziom się to udaje. Trading już więcej nie będzie ekscytujący. Stanie się nudny - tak samo jak wszystko w życiu, kiedy jesteś w czymś dobry lub wykonujesz swoją pracę - to jest nużące.
Teraz możesz z głową podniesioną wysoko powiedzieć "Jestem traderem. Handluje walutami."...]

Dojście do tego etapu tak czy inaczej powoduje znużenie ... Nie ma już co chłonąć i nie ma w jakim celu tego robić ...

ODPOWIEDZ