czerwinek pisze:Przyznam szczerze, że nie znam formacji nad i pod oraz o co dokładnie chodzi PZ... a jak znajdziesz Twoje założenie na wykresie to czy czekasz na potwierdzenie w świecach?
Formacja "nad i pod" to znak firmowy Wą$$kiego. Od niego się nauczyłem - jest to bardzo dobrze opisane w wątku "Naked trading". Nie czeka się na żadne potwierdzenie - to jest właśnie cecha charaktertstyczna "Naked Tradingu". Wą$$ki zaleca SL 40-50 pipsow i taki też ustawiłem. Przy 30 dość łatwo wyleciec jesli gra sie na ZO. Bardzo ważna jest dla formacji nad i pod gra zgodna z trendem, podobnie jak w przypadku HA zwiększa prawdopodobieństwo sukcesu.
Weszły mi za to 2 trejdy na Kablu. Wszedłem w S na IB z daily który jednocześnie był pinem, było tam tez odbicie od kanału i dywergencja, duże oddalenie od 150 SMA ale transakcja pod prąd więc ryzykownie + 26 pipsy. Pozniej "odwrociłem" zauważając ze Kabel jest w strefie popytu i rozjechał się z Edkiem przy generalnym trendzie up. Wpadło dzisiaj + 82 pipsy. Jednak to były bardzo eksperymentalne trejdy których na realu przynajmniej narazie nie zamierzam grac. A na realu "wyuczone" trejdy nie chca wchodzić...Coż cierpliwości potrzeba...
Na realu jeszcze na starym koncie (a założyłem juz nowe z myślą o nowym stylu gry) kilka dni temu przeprowadziłem pierwszą transakcję po długiej, kilkumiesiecznej przerwie. Był to na przetarcie jeszcze skalp w "starym stylu" od ktorego chce odejść. Wynik +1 pips.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.