PA & HT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

michael7 - dzięki za radę, pamiętam co pisałeś kilka pipsów wcześniej jednak nie byłbym sobą jakbym nie spóbował :)
bigben pisze:Gratuluję wyników
Dzięki Bigben
Na Ujka niestety nie patrzę mam jakiś awers do tej pary ostatnio, rzadko coś tam się dzieje a jak pierdyknie to nie wiadomi gdzie ale poobserwuje :)
Ja nic nie znalazłem oprócz jednej formacji Ht Gartleya na CAD/CHF. Wszystko na zrzucie

Obrazek
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Ciekawe - u mnie korHarmonics sygnalizuje formację one2one bullish na interwałach od H1 do D1...Jak to "ustrojstwo" dostroić ? Przestawiłem już "bext ideal" na "true" na kilku formacjach. Jak to nastawić żeby pokazywało np. wyłącznie Gartleye i to zbliżone do ideału ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

Masz jeszcze parametr dextMaxDeviation i tam Sobie wpisujesz o jaki ułamek wykryty pattern może się różnić od idealnego .
bigben pisze:Jak to nastawić żeby pokazywało np. wyłącznie Gartleye i to zbliżone do ideału ?
Np. dextmaxdeviation = 0.01
reszta innych dextmaxcośtamdev... wpisz coś poniżej zera i powinno być git .
Nec hercules contra plures .

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Dzięki za odpowiedz. Popróbuje.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Wzięło ZO na CAD/CHF, aktualnie przestawiłem na BE+5:

Obrazek

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Aktualnie przestawiłem na BE+30
bigben pisze:PS. Zerknij na U/J.
Bigben chodziło Ci wczoraj o tego pin bara? na zrzucie poniżej w kółko, czy jakoś inaczej widziałeś tą parę jeszcze, bo zastanawiałem się co dokładnie miałeś na myśli?

Obrazek

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

czerwinek pisze:Wzięło ZO na CAD/CHF
A mi brakło kilkanście pipsów do zlecenia limit na U/J....
Bigben chodziło Ci wczoraj o tego pin bara?
Nie. Chodzi o typowy "naked trading" : formacja "nad i pod", mocny SR (PZ - pivot zone) , 50 % Fibo retracement.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

bigben pisze:Nie. Chodzi o typowy "naked trading" : formacja "nad i pod", mocny SR (PZ - pivot zone) , 50 % Fibo retracement.
Przyznam szczerze, że nie znam formacji nad i pod oraz o co dokładnie chodzi PZ... a jak znajdziesz Twoje założenie na wykresie to czy czekasz na potwierdzenie w świecach? Z jakim SL ta strategi pozwala Ci wchodzić, widać, że cena poszła ładnie UP.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Otwieram platformę i patrzę osiągnięte TP :) Czyli zamknięte na +90, lubię takie wejścia, czyli bierze ZO jak rano otwieram platformę to zlecenie już wzięte i na dodatek już na plusie, następnie przestawiam na BE+ coś tam i następne otwarcie platformy i osiągnięte TP :) ah...
No nic wczorajsza porażka odrobiona z nawiązką, co mnie bardzo cieszy i oczywiście również na psychikę wpływa co w tradowaniu jest bardzo ważne i utwierdza mnie, że mimo porażek idę w dobrym kierunku.

Wieczorem przejrzę rynek jak coś ciekawego znajdę to wrzucę.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

czerwinek pisze:Przyznam szczerze, że nie znam formacji nad i pod oraz o co dokładnie chodzi PZ... a jak znajdziesz Twoje założenie na wykresie to czy czekasz na potwierdzenie w świecach?
Formacja "nad i pod" to znak firmowy Wą$$kiego. Od niego się nauczyłem - jest to bardzo dobrze opisane w wątku "Naked trading". Nie czeka się na żadne potwierdzenie - to jest właśnie cecha charaktertstyczna "Naked Tradingu". Wą$$ki zaleca SL 40-50 pipsow i taki też ustawiłem. Przy 30 dość łatwo wyleciec jesli gra sie na ZO. Bardzo ważna jest dla formacji nad i pod gra zgodna z trendem, podobnie jak w przypadku HA zwiększa prawdopodobieństwo sukcesu.

Weszły mi za to 2 trejdy na Kablu. Wszedłem w S na IB z daily który jednocześnie był pinem, było tam tez odbicie od kanału i dywergencja, duże oddalenie od 150 SMA ale transakcja pod prąd więc ryzykownie + 26 pipsy. Pozniej "odwrociłem" zauważając ze Kabel jest w strefie popytu i rozjechał się z Edkiem przy generalnym trendzie up. Wpadło dzisiaj + 82 pipsy. Jednak to były bardzo eksperymentalne trejdy których na realu przynajmniej narazie nie zamierzam grac. A na realu "wyuczone" trejdy nie chca wchodzić...Coż cierpliwości potrzeba...

Na realu jeszcze na starym koncie (a założyłem juz nowe z myślą o nowym stylu gry) kilka dni temu przeprowadziłem pierwszą transakcję po długiej, kilkumiesiecznej przerwie. Był to na przetarcie jeszcze skalp w "starym stylu" od ktorego chce odejść. Wynik +1 pips.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ