Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

gwarancji pewnie nie masz, ale jak zrobią 300 sekund to pewnie wybierzesz swoje pieniądze i pojdziesz do kogoś innego... nie jestem przekonany czy taka zagrywka by im pomogła czy raczej zaszkodziła
Obrazek

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Czy AM przesyła na adres domowy jakies dokumenty po podpisaniu umowy ? Np. podpisane kopie umów. Czy może tylko ja drukuję i wysłlam i to koniec drogi pocztowej ?
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

nie przesyłają jak wszystko zrobiłeś w necie, czyli zeskanowałeś umowę i im wysłaleś. (mailem)
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zatoichi »

personov pisze:Czy AM przesyła na adres domowy jakies dokumenty po podpisaniu umowy ? Np. podpisane kopie umów. Czy może tylko ja drukuję i wysłlam i to koniec drogi pocztowej ?
Podpisujesz, wysyłasz pdf-a i to już jest koniec papierków.
Przelewasz środki i zaczynasz zabawę.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Dzieki Panowie na konkretne odpowiedzi. Tak sie zbieram do tego AM już ponad rok......
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Można otworzyć demko konta PRO? Bo coś nie bardzo mi to wychodzi.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Plik (w MT4) -> otwrórz rachunek -> rodzaj rachunku w dolnym lewym rogu okienka które Ci wyskoczy - tam masz typy rachunków.

Pozdrawiam
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

przeczytałem kilka ostatnich stron tego wątku
szczególnie interesowały mnie opinie na temat konta PRO na AM
sam od jakiegoś czasu testuję konto PRO na razie na demie

mam jak na razie kilka wątpliwości / pytań / przemyśleń :

1) czy tylko na koncie demo są do wyboru tylko niektóre pary walutowe ? u mnie jest dokładnie 11 par i brakuje mi jednej z par na których grywam czyli G/J
czy na koncie realnym jest cały komplet par ?

2) ogromnym plusem dla mnie jest brak rekwotów do których na np Alpari zdążyłem się już przyzwyczaić :oops:

3) jednak jeśli chodzi o szybkość realizacji zleceń nie dostrzegam piorunujących prędkości - czas podobnie jak na innych brokerach (szybciej jest tylko dlatego że nie zdarzają się rekwoty) ale tak to realizacja zleceń na standardowym poziomie 2-3 sekund
(testuje AM niestety na mobilnym internecie ale nie sądzę żeby to mogło mieć aż takie znaczenie, jednak nie omieszkam sprawdzić dokładniej także na stabilnym łączu

4) ta kwestia mnie nurtuje najbardziej
mianowicie biorąc pod uwagę, że na kontach standard/micro są wyższe spready ale za to nie pobierana jest żadna prowizja od transakcji, a na koncie PRO prowizja w zależności od pary walutowej np G/U ~0,7pipsa E/U ~0,6pipsa co sprawia, że spread jest tylko pozornie niższy
fakt w sytuacji kiedy spread jest na poziomie 0.1 pipsa czego osobiście jeszcze nie doświadczyłem :cry:
a na parach G/U spread poniżej 1 pipsa nie schodzi więc spread + commission = mniej więcej tyle samo co na kontach standard/micro
a na parze G/J przypuszczam, że sam spread też będzie większy jak i prowizja pewnie też

na kontach standard/micro realizacja zleceń jest na podobnym przyzwoitym poziomie, rekwoty tez nie zdarzają się zbyt często

to oczywiście takie moje luźne przemyślenia po kilku dniach testów na koncie PRO

byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś by mnie wyprowadził z błędu o ile oczywiście w którymś miejscu moje rozkminy są błędne

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

hm, jesli uważasz że tak samo jest z realizacją zleceń na micro czy standard to spróbuj tam poskalpować, mam konto standard i ja widzę kolosalną róznicę. Oczywiście pytanie jak grasz czy skalpem czy nie, co do spreedu to na edku czasami i wyjdzie drożej ale co daje nam mniejszy spreed ? Np. to że często pozycji przy skalpie czy nie wytnie na SL, a na innych parach z większym spreedem na kontach standard np. jak na ejku czy geju to pomimo prowizji wychodzi duzo taniej :-) i na tych parach skalp jest juz opłacalny, do tego dochodzi brak ograniczeń w stawianiu SL .

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

czyli na koncie real jest jednak cały komplet par w tym geju
może ktoś wrzucić info odnośnie commission dla G/J ? i np średni spread z godzin 9-16 ?
z góry dzieki

ODPOWIEDZ