Admiral Markets - Wątek II
- mysje_hood
- Gaduła
Plik (w MT4)
otwrórz rachunek
rodzaj rachunku w dolnym lewym rogu okienka które Ci wyskoczy - tam masz typy rachunków.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
- unkle/.seed
- Gaduła
przeczytałem kilka ostatnich stron tego wątku
szczególnie interesowały mnie opinie na temat konta PRO na AM
sam od jakiegoś czasu testuję konto PRO na razie na demie
mam jak na razie kilka wątpliwości / pytań / przemyśleń :
1) czy tylko na koncie demo są do wyboru tylko niektóre pary walutowe ? u mnie jest dokładnie 11 par i brakuje mi jednej z par na których grywam czyli G/J
czy na koncie realnym jest cały komplet par ?
2) ogromnym plusem dla mnie jest brak rekwotów do których na np Alpari zdążyłem się już przyzwyczaić
3) jednak jeśli chodzi o szybkość realizacji zleceń nie dostrzegam piorunujących prędkości - czas podobnie jak na innych brokerach (szybciej jest tylko dlatego że nie zdarzają się rekwoty) ale tak to realizacja zleceń na standardowym poziomie 2-3 sekund
(testuje AM niestety na mobilnym internecie ale nie sądzę żeby to mogło mieć aż takie znaczenie, jednak nie omieszkam sprawdzić dokładniej także na stabilnym łączu
4) ta kwestia mnie nurtuje najbardziej
mianowicie biorąc pod uwagę, że na kontach standard/micro są wyższe spready ale za to nie pobierana jest żadna prowizja od transakcji, a na koncie PRO prowizja w zależności od pary walutowej np G/U ~0,7pipsa E/U ~0,6pipsa co sprawia, że spread jest tylko pozornie niższy
fakt w sytuacji kiedy spread jest na poziomie 0.1 pipsa czego osobiście jeszcze nie doświadczyłem
a na parach G/U spread poniżej 1 pipsa nie schodzi więc spread + commission = mniej więcej tyle samo co na kontach standard/micro
a na parze G/J przypuszczam, że sam spread też będzie większy jak i prowizja pewnie też
na kontach standard/micro realizacja zleceń jest na podobnym przyzwoitym poziomie, rekwoty tez nie zdarzają się zbyt często
to oczywiście takie moje luźne przemyślenia po kilku dniach testów na koncie PRO
byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś by mnie wyprowadził z błędu o ile oczywiście w którymś miejscu moje rozkminy są błędne
pozdrawiam
szczególnie interesowały mnie opinie na temat konta PRO na AM
sam od jakiegoś czasu testuję konto PRO na razie na demie
mam jak na razie kilka wątpliwości / pytań / przemyśleń :
1) czy tylko na koncie demo są do wyboru tylko niektóre pary walutowe ? u mnie jest dokładnie 11 par i brakuje mi jednej z par na których grywam czyli G/J
czy na koncie realnym jest cały komplet par ?
2) ogromnym plusem dla mnie jest brak rekwotów do których na np Alpari zdążyłem się już przyzwyczaić

3) jednak jeśli chodzi o szybkość realizacji zleceń nie dostrzegam piorunujących prędkości - czas podobnie jak na innych brokerach (szybciej jest tylko dlatego że nie zdarzają się rekwoty) ale tak to realizacja zleceń na standardowym poziomie 2-3 sekund
(testuje AM niestety na mobilnym internecie ale nie sądzę żeby to mogło mieć aż takie znaczenie, jednak nie omieszkam sprawdzić dokładniej także na stabilnym łączu
4) ta kwestia mnie nurtuje najbardziej
mianowicie biorąc pod uwagę, że na kontach standard/micro są wyższe spready ale za to nie pobierana jest żadna prowizja od transakcji, a na koncie PRO prowizja w zależności od pary walutowej np G/U ~0,7pipsa E/U ~0,6pipsa co sprawia, że spread jest tylko pozornie niższy
fakt w sytuacji kiedy spread jest na poziomie 0.1 pipsa czego osobiście jeszcze nie doświadczyłem

a na parach G/U spread poniżej 1 pipsa nie schodzi więc spread + commission = mniej więcej tyle samo co na kontach standard/micro
a na parze G/J przypuszczam, że sam spread też będzie większy jak i prowizja pewnie też
na kontach standard/micro realizacja zleceń jest na podobnym przyzwoitym poziomie, rekwoty tez nie zdarzają się zbyt często
to oczywiście takie moje luźne przemyślenia po kilku dniach testów na koncie PRO
byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś by mnie wyprowadził z błędu o ile oczywiście w którymś miejscu moje rozkminy są błędne
pozdrawiam
hm, jesli uważasz że tak samo jest z realizacją zleceń na micro czy standard to spróbuj tam poskalpować, mam konto standard i ja widzę kolosalną róznicę. Oczywiście pytanie jak grasz czy skalpem czy nie, co do spreedu to na edku czasami i wyjdzie drożej ale co daje nam mniejszy spreed ? Np. to że często pozycji przy skalpie czy nie wytnie na SL, a na innych parach z większym spreedem na kontach standard np. jak na ejku czy geju to pomimo prowizji wychodzi duzo taniej
i na tych parach skalp jest juz opłacalny, do tego dochodzi brak ograniczeń w stawianiu SL .

- unkle/.seed
- Gaduła