Jak załozyc konto mini? Zarejestrowac sie na stronie i jakies papiery pocztą przyślą czy jak? Gdyby ktos mogl wytlumaczyć krok po kroku...
@down dzięki
Admiral Markets - Wątek II
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0polaczeq pisze:Jak załozyc konto mini? Zarejestrowac sie na stronie i jakies papiery pocztą przyślą czy jak? Gdyby ktos mogl wytlumaczyć krok po kroku...
Dzieki, zlamiłem. Swoją drogą szkoda że nie powiększają świec wraz z oddalaniem wykresu.Camel4 pisze:Trzeba powiększyc.rycerz pisze:Witam,
Nie działają mi wykresy świecowe w MT. Próbowałem na kontach demo w AM, jak i w XTB. Czy wiecie cośna ten temat? Po przełączeniu na świecowy wyświetla się słupkowy.
Mam pytanie do użytkowników konta Pro.
Czy można handlować metalami i jakie są spready?
Na micro mam odpowiednio:
Złoto: spread: 0.50$ całą dobę, minimum 0.01 lota, gdzie 1 lot=100oz
Srebro: spread: 0,04$ do 21.00, 0,08$ po 21.00 (to już dużo), minimum 0,1 lota, gdzie 1 lot=500oz.
Jak jest na Pro?
Na micro mam rekwoty gdy jest mocny ruch cenowy.
Czy można handlować metalami i jakie są spready?
Na micro mam odpowiednio:
Złoto: spread: 0.50$ całą dobę, minimum 0.01 lota, gdzie 1 lot=100oz
Srebro: spread: 0,04$ do 21.00, 0,08$ po 21.00 (to już dużo), minimum 0,1 lota, gdzie 1 lot=500oz.
Jak jest na Pro?
Na micro mam rekwoty gdy jest mocny ruch cenowy.
Na danych są przeskoki w realizacji oczekujących i SL. Ja miałem max przeskok 3.5 pipsa, z czasem realizacji jest zawsze tak samo, zlecenia wchodzą momentalnie bez żadnych opóźnień.
Niedługo będzie pierwszy piątek miesiąca i będzie można sprawdzić dokładniej sposób realizacji. Co do SL to jest on realizowany w taki sposób, że jak cena przekroczy nasz ustawiony SL to pozycja zamykana jest po następnym ticku, a że w ciągu minuty jest średnio 90 ticków i nie jest to żaden szum więc tragedii nie ma. Czasami nawet SL realizuje się po wyższej cenie niż ustawiony a czasem po niższej.
Także na danych myślę, że i tak może wystąpić niezły poślizg z wyżej wymienionego powodu. Co do gry na danych to poszukaj brokera STP z realizacją zleceń zawsze po cenie ustawionej i szybką egzekucją np. FxSalt albo jak się dowiedziałem niedawno (niepotwierdzone, bo nie próbowałem) GoMarket chociaż podobno szybkość egzekucji kuleje.
Jeszcze w temacie konta Pro to na początku założyłem ich kilka i jak na jednym zostawiłem tylko 200 PLN to dostałem upomnienie, że albo na nim gram i środki muszą być w okolicach 5k PLN albo trzeba wypłacić wszystko. Teraz operuję na 4 kontach Pro i nie widzę żadnych kombinacji ze strony brokera, także na razie jest OK.
Niedługo będzie pierwszy piątek miesiąca i będzie można sprawdzić dokładniej sposób realizacji. Co do SL to jest on realizowany w taki sposób, że jak cena przekroczy nasz ustawiony SL to pozycja zamykana jest po następnym ticku, a że w ciągu minuty jest średnio 90 ticków i nie jest to żaden szum więc tragedii nie ma. Czasami nawet SL realizuje się po wyższej cenie niż ustawiony a czasem po niższej.
Także na danych myślę, że i tak może wystąpić niezły poślizg z wyżej wymienionego powodu. Co do gry na danych to poszukaj brokera STP z realizacją zleceń zawsze po cenie ustawionej i szybką egzekucją np. FxSalt albo jak się dowiedziałem niedawno (niepotwierdzone, bo nie próbowałem) GoMarket chociaż podobno szybkość egzekucji kuleje.
Jeszcze w temacie konta Pro to na początku założyłem ich kilka i jak na jednym zostawiłem tylko 200 PLN to dostałem upomnienie, że albo na nim gram i środki muszą być w okolicach 5k PLN albo trzeba wypłacić wszystko. Teraz operuję na 4 kontach Pro i nie widzę żadnych kombinacji ze strony brokera, także na razie jest OK.