FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

ugangu pisze:że otwieranie konta mikro nie ma sensu.
Depozyt od 250 USD
Co w tym zlego. Z takim depo gra sie bezpiecznie i jezeli utrzymujesz stala wielkosc pozycji taka suma jest wrecz idealna. Oczywiscie znajdziesz brokerow co zaoferuja Ci wejscie juz od 10 dolarow, ale pytanie ile razy te 10 dolcow bedziesz doplacal zanim poczujesz wiatr we wlosach i zaczniesz zeglowac juz za zarobione pieniadze?

Ogolnie jak wyzej, a swapy sa w wielkosci +2 dolary za 1lot za pozycje dluga i -3 dolary za pozycje krotka...W srody wieczorem jak wspomniano wczesniej jest naliczany swap za weekend i jest to 3x wieksza wielkosc za obie strony.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Dzieki uganguno jesli 0.3 do 0.8 pipsa + commision to jescze do przezycia
ugangu pisze:Depozyt od 250 USD
to rzeczywiście lepiej założyć konto classic i tak te 250 dolców to troche mało zeby zastosowac odpowiednie MM chodzby na mikrolotach... :)
chyba sie zdesyduje na tego brokera.. a jak przebiega rejestracja ? jak długo ? robią jakies problemy z dokumentami?
Dziś ich stronka zaczeła działac zauwazyłem ze mają opcje PAMM..ktoś korzysta?
MajorGC
Jasne ze z taką sumą to stosując rozsadne MM się nie da.. :) no moze na mikrolotach ale juz na mini nie da rady przynajmniej przy moich załozeniach..
MajorGC powiedz jestes u nich? jak wrazenia? pozytywnie?

Pozdrawiam
i jeszcze raz zycze wszystkim wesołych świąt

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

Pełnomocnik pisze:Alpari a własnie FxSalt (STP)
fxsalt nie jest ecn?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

fxsalt nie jest ecn?
freshman89 sytuacja wygląda w ten sposób że piszą na ich stronie że są ECN ,słyszałem jednak że to nie jest prawda.
Najlepiej jakbyś się skontaktował z ich nadzorem i sprawę sprawdził.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

nazwanie siebie ecn to chwyt marketingowy. juz wielokrotnie bylo mowione ze ecn na mt4 nie funkcjonuje.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Witam

Nie ma jak dzieci FX. Po co to tak się podniecać jakimś nowym brokerem? Co z tego, że ma najniższe prowizje za miesiąc będzie następny itd.

jak sobie umiecie radzić na FX to wystarczy wam jeden broker i nie muszą być super spready bo jak ktoś nie umie grać to te spready mu nie pomogą i tyle w temacie

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Nie masz racji, spread to główny koszt na FX u STP i MM, jeszcze dodatkowo przeskoki i poślizgi. FxSalt bierze trochę na siebie i zlecenia wchodzą idealnie po cenie a nie z poślizgami niewiadomo jakimi.
Jak ty masz spread 3 pipsy a ja 1.2 pipsa to mogę kilka razy obrócić i ciasno wejść w rynek od razu z SL na Break Even a w sytuacji szybkiego trendu tylko przestawiam SL.
W ogóle to zobacz na czym wyłożyła się strategia Stompera na EurGbp, brokerzy podnieśli spread w nocy i przestała działać.
Tak trochę historycznie to spread w 2005 był standardowo 5 pips na EurUsd. Teraz u najlepszych jest 0.7-1.2 pipsa to łączny koszt już razem z Commision.
U FxSalt jest średnio 1.4, więc mogą zejść jeszcze trochę.
Ja gram tylko u brokerów z jak najmniejszym spreadem i szybką egzekucją. W skalpie operuję już lotami pod granicę Market Makerów, czyli 50 lot i koszt transakcji jest ultra ważny.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Szwajcar pisze:U FxSalt jest średnio 1.4, więc mogą zejść jeszcze trochę.
to już z prowizją ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Ostatnio trochę gorzej wypada, bo średnio łącznie 1.6 pipsa dzisiaj.
1 usd or 1 gbp or 1 eur + spread 0.4-0.8 = od 14 usd do nawet 23 usd za 1 lota EurUsd.
No i z tą prowizją to powinni coś zrobić, bo liczenie jej jako jednostkę waluty bez przeliczania na 1 usd jest dziwne. Dalej tak jest czy to zmienili ?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

forexpolska pisze:Witam

Nie ma jak dzieci FX. Po co to tak się podniecać jakimś nowym brokerem? Co z tego, że ma najniższe prowizje za miesiąc będzie następny itd.

jak sobie umiecie radzić na FX to wystarczy wam jeden broker i nie muszą być super spready bo jak ktoś nie umie grać to te spready mu nie pomogą i tyle w temacie
:wink: Niezłe. Dzieci FX.

Jak umiecie sobie radzić na FX wystarczy jeden broker i nie muszą to być super sprawy.

Taaa jasne. Najlepiej pewnie XTB.

Każdy kto umie liczyć, wie że 1pips różnicy w spreadzie to 10usd. Dla kogoś kto robi 1k lotów miesięcznie to 10 000USD. Przez rok daje to 120 000usd.

Przecież to żadna różnica prawda.

I proszę mi nie mówić, że to jest pomijalna wartość dla kogoś kto robi taki obrót - bo nie jest.

Chyba, że ktoś sobie otwiera 1-2pozycje miesięcznie, z TP 500pips, SL 100-200. Tak wtedy nie ma różnicy czy ma 1-5pipsów więcej spreadu. Prawie nie ma różnicy.

Jak na razie to nie jest jakiś broker. Ma niezłe spready i znakomitą egzekucję z jaką się nigdzie nie spotkałem. I ja osobiście jestem u niego rok.

ODPOWIEDZ