PA & HT
Przesunąłem GBP/CAD na BE+100, zabezpieczyłem pozycję ponieważ ta para lubi czasem skakać 100 w dół i 100 w górę tak więc dlatego zabezpieczam pozycję gdyż bardzo jestem zadowolony z tego tradu, zastanawiam się jeszcze nad TP jak to rozegrać czy nie zwiększyć czy wychodzić jak dojdzie do pierwszego TP1.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Dzięki wngwng pisze: gratuluje dzisiejszych wejść

Podsumowując dzisiejszy dzień to
CAD/CHF: +85
GBP/CAD: +100, wycięło mnie na BE+100, oczywiście dopiero teraz widzę swój błąd w ustawienu TP1, powinien być w okolicach 1.5550 i ewentualnie następny TP w okolicach 1.5400. I jak chciałem iść do drugiego TP to nie powinienem od razu przestawiać na BE (1.5620), no ale zysk jest ważniejszy chociaż to straty powinno się ciąć a nie zyski

Ogólnie cały dzień +185.
Moje propozycje na jutro do obserwacji:
1. EUr/CHF pisałem wczoraj i liczyłem na jakiś fajny pin bar, a tutaj mamy engoulfing. Niby wszystko jest OK. Mamy na wsparciu objęcie, fibo 61.8, dywergencja, nic tylko grać
Minusem jest to, że ostatnio była wtopa na tej parze a po drugie trochę duża ta dzisiejsza świeca, jeżeli trochę cofnie się cena jutro to będę próbował wejść, jeżeli od razu przebije dzisiejsze maksimum to niestety odpuszczę ten trade.

2. AUD/CHF trochę podobna sytuacja na wsparciu powstało objecie, cena może szybko napotkać opór ale spokojnie do wyciągnięcia jest 100 pipsów. Również będę próbował wejść jeżeli jakaś mała korekta w dół będzie.

1. EUr/CHF pisałem wczoraj i liczyłem na jakiś fajny pin bar, a tutaj mamy engoulfing. Niby wszystko jest OK. Mamy na wsparciu objęcie, fibo 61.8, dywergencja, nic tylko grać

2. AUD/CHF trochę podobna sytuacja na wsparciu powstało objecie, cena może szybko napotkać opór ale spokojnie do wyciągnięcia jest 100 pipsów. Również będę próbował wejść jeżeli jakaś mała korekta w dół będzie.

Dzisiaj wchdziłem na parze EUR/CHF, niestety było to dosyć ryzykowne gdyż wejście było bardzo spóźnione i jak się okazało zaliczyło SL. Wejście było po 1.2944, SL 1.2895, TP 1.3030. Wydaje mi się, że cena zaragowała na SMA 150
Poza tym wejście trochę na siłę, w planie chciałem wchodzić jak cena cofnie do poziomu 61.8 i dopiero próbować wejść jednak cena nie cofnęła i planu się nie trzymałem i wszedłem pochopnie
Mimo wszystko wydaje mi się że wczorajszy engoulfing będzie silny i cena powędruje jeszcze UP, z chęcia bym grał na tej parze tylko duży SL musiałbym ustawić. Na 90 % na razie odpuszczam grę na tej parze gdyż już druga wtopa, chyba, że cena ostro w dół by zjechała i mógłbym wejść z małym SL.

Wiem czerwinek że już "musztarda po obiedzie" ale kupowałeś pod oporem....Co powiesz na zmianę kierunkuczerwinek pisze:Dzisiaj wchdziłem na parze EUR/CHF, niestety było to dosyć ryzykowne gdyż wejście było bardzo spóźnione

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

no nic zdania podzielone czyli setup nie pewny lepiej trzymać się z daleka