PA & HT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Przesunąłem GBP/CAD na BE+100, zabezpieczyłem pozycję ponieważ ta para lubi czasem skakać 100 w dół i 100 w górę tak więc dlatego zabezpieczam pozycję gdyż bardzo jestem zadowolony z tego tradu, zastanawiam się jeszcze nad TP jak to rozegrać czy nie zwiększyć czy wychodzić jak dojdzie do pierwszego TP1.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

do obserwacji nzd jpy

i gratuluje dzisiejszych wejść :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

wng
Gaduła
Gaduła

do obserwacji chf jpy

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

wng pisze: gratuluje dzisiejszych wejść
Dzięki wng :)
Podsumowując dzisiejszy dzień to
CAD/CHF: +85
GBP/CAD: +100, wycięło mnie na BE+100, oczywiście dopiero teraz widzę swój błąd w ustawienu TP1, powinien być w okolicach 1.5550 i ewentualnie następny TP w okolicach 1.5400. I jak chciałem iść do drugiego TP to nie powinienem od razu przestawiać na BE (1.5620), no ale zysk jest ważniejszy chociaż to straty powinno się ciąć a nie zyski :)
Ogólnie cały dzień +185.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Moje propozycje na jutro do obserwacji:
1. EUr/CHF pisałem wczoraj i liczyłem na jakiś fajny pin bar, a tutaj mamy engoulfing. Niby wszystko jest OK. Mamy na wsparciu objęcie, fibo 61.8, dywergencja, nic tylko grać :) Minusem jest to, że ostatnio była wtopa na tej parze a po drugie trochę duża ta dzisiejsza świeca, jeżeli trochę cofnie się cena jutro to będę próbował wejść, jeżeli od razu przebije dzisiejsze maksimum to niestety odpuszczę ten trade.

Obrazek

2. AUD/CHF trochę podobna sytuacja na wsparciu powstało objecie, cena może szybko napotkać opór ale spokojnie do wyciągnięcia jest 100 pipsów. Również będę próbował wejść jeżeli jakaś mała korekta w dół będzie.

Obrazek

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dzisiaj wchdziłem na parze EUR/CHF, niestety było to dosyć ryzykowne gdyż wejście było bardzo spóźnione i jak się okazało zaliczyło SL. Wejście było po 1.2944, SL 1.2895, TP 1.3030. Wydaje mi się, że cena zaragowała na SMA 150 :) Poza tym wejście trochę na siłę, w planie chciałem wchodzić jak cena cofnie do poziomu 61.8 i dopiero próbować wejść jednak cena nie cofnęła i planu się nie trzymałem i wszedłem pochopnie :( Mimo wszystko wydaje mi się że wczorajszy engoulfing będzie silny i cena powędruje jeszcze UP, z chęcia bym grał na tej parze tylko duży SL musiałbym ustawić. Na 90 % na razie odpuszczam grę na tej parze gdyż już druga wtopa, chyba, że cena ostro w dół by zjechała i mógłbym wejść z małym SL.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

czerwinek pisze:Dzisiaj wchdziłem na parze EUR/CHF, niestety było to dosyć ryzykowne gdyż wejście było bardzo spóźnione
Wiem czerwinek że już "musztarda po obiedzie" ale kupowałeś pod oporem....Co powiesz na zmianę kierunku :D ?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

:) jak spojrzysz na mój rysunek z wczoraj EUR/CHF to trochę mam inaczej wsparcie narysowane i na tym wsparciu jest engoulfing z dywergencja i fibo 61.8 więc czy może nastąpić zmiana kierunku ?? hmm ciężko powiedzieć ja jednak spodziewałbym się wzrostów,mimo wszystko chyba, że zostanie złamana wczorajsza świeca to wtedy mówiłbym o zmianie trendu :)
no nic zdania podzielone czyli setup nie pewny lepiej trzymać się z daleka :) choć ja jestem na UP :)

wng
Gaduła
Gaduła

też obserwują ta pare i dzisiaj na dziennej może się zakończyć pin barem także ciekawie..ale nic pewnego wczoraj engoulf dzisiaj pin, jak dla mnie to na up można brac od fibo 50.0 a na down poniżej 50.0 :)

wng
Gaduła
Gaduła

do obserwacji:
- gbp nzd na D1
- gbp chf D1

ODPOWIEDZ