AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Ty sobie cytujesz to i ja sobie pocytuję :wink:
MaRCHeW pisze:Wiem też, że panuje duży popłoch w XTB, TMS, BossaFX i Go4X po wejściu AliorTrader'a na rynek Very Happy Padają nawet takie stwierdzenia, że "Alior psuje rynek" Very Happy Także z pewnością zaczną pojawiać się nowo zarejestrowani użytkownicy (z kilkoma postami na forum), którzy będą wyrażać negatywne opinie na temat AliorTrader'a Smile
Dlaczego? A no dlatego że Twój post nic nie wnosi a uzasadniasz dlaczego nie zamierzasz rezygnować z go4x i xtb (Mmm bronisz i konkurencji. Sssprytne) i pozwalam sobie wyciągnąć daleko nie idące wnioski, że... :wink:
Monsieur-x pisze:MM wcale mi nie przeszkadza
MM bardzo szanuje i ceni pewną grupę traderów. Powiedziałbym że nawet dużą większość więc wiadomo dla czego Ci nie przeszkadza :wink:
Monsieur-x pisze:Cenię prostotę i przejrzystość a tu tego brakuje.
Kup sobie cepa pl.wikipedia.org/wiki/Cep_(narzędzie). Proste i przejrzyste. [/quote]
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Monsieur-x
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Monsieur-x »

@ admkowal

Jedni grają na forexie po to aby tracić, drudzy dla zarobku. Tych ostatnich jest bardzo mało. Pewne platformy uzupełniają to czego brakuje na innym. Tak samo jest z samochodami - jedne są przeznaczone do terenu inne do miasta inne do wyścigów.

Widzę, że należysz do pierwszej grupy inwestorów. U MM to ty wbijasz zlecenie, ustawiasz SL i TP nie oni. Meta Trader nie chodzi osobno dla każdego inwestora indywidualnie po SL aby go wyrzucić z rynku ze stratą. Życzę zarobku u ECN jeśli nie potrafiłeś zarobić u MM.
Rynek i tak bezlitośnie zweryfikuje każdego niezależnie od platformy, koloru wykresów, znaczków, systemów itp.

PS. Cep nie jest mi potrzebny. Potrzebne mi są dalsze właściwe decyzje inwestycyjne czego i Tobie życzę.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Nie testowałem na razie demka bo uznałem, iż na początku i tak będzie sporo błędów, a poza tym wiele osób może próbować testów na demo więc może to wszystko słabo chodzić bo pewnie Alior nie da rady obsłużyć wszystkiego jak się rzuci spory tłum chętnych. Odczekam trochę i z chęcią przetestuję demo.
Na tą chwilę mam pytanie do tych co już testowali.
Jak wygląda ustawianie zleceń pomiędzy spreadami. Jeśli np. spread wynosi (strzelam) 10 pipsów na Gbp/Jpy i wygląda to tak : (bid/ask) 135,62/135,72 to jak wygląda realizacja zlecenia jeśli ustawi się np. sell po 135,68 ?
Bo jak sie domyślam można ustawić zlecenie w dowolnym miejscu ?
A odnośnie tego czy MM komuś przeszkadza albo nie. To jest wolny wybór i każdy może być tam gdzie chce. Jeśli MM jest w porządku i nie robi wałków to można tam grać do pewnego momentu. Oczywiste jednak jest, że grając większą kwotą (powyżej 100-200k PLN) to jedyną możliwością jest ECN .
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Monsieur-x
Bywalec
Bywalec

@ admkowal

I jeszcze jedno - dzisiaj w niedzielę załozyłem sobie konto demo w Alior Trade bo doczekałem się pierwszego polskiego brokera ECN i w poszukiwaniu opini o nich trafiłem na to forum. Oswajam sie z platformą odmienną od Meta Tradera i nie wykluczam otwarcia 3 konta U ECN ( Alior Trader) po XTB i GO4X ( z nich nie zrezygnuję). Chodzi o różne narzędzia u różnych brokerów prowadzące do jednego celu - zarobku.

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

A tyle ludzie narzekali na mt4, że za wolny, że tego brakuje, tamtego, a jak teraz maja możliwość przeskoczyć na coś innego to w tej chwili jest to uważane jako minus, bo jednak się przyzwyczaili za bardzo do tego metatradera - i weź tu dogodz wszystkim ;)
Osobiście trzymam kciuki, poczekam jak to się rozwinie, w dalszym terminie jak będzie dobrze sam chętnie założę u nich rachunek.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

Monsieur-x pisze:Rynek i tak bezlitośnie zweryfikuje każdego
Lepiej być zweryfikowanym przez rynek niż przez XTB , albo innego MM.
O wiele mniej stresów na traderskiej ścieżce :)

Pozdrawiam

Monsieur-x
Bywalec
Bywalec

@ MarioDM

Bawię się demo i mozna ustawiać swoje zlecenia ze swoją ceną ( podobnie jak na GPW) nawet 1 pips od zlecenia przeciwnego widocznego na arkuszu zleceń. Moje zlecenie z limitem uwidacznia się na arkuszu. Po anulowaniu znika. U MM są stałe widełki a tu nie.

Coraz bardziej mi się to podoba, Widzę ile zleceń i na jakich poziomach stoi po stronie kupna i sprzedaży. ( Podobnie jak na kontraktach na GPW).

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Monsieur-x pisze: Coraz bardziej mi się to podoba, Widzę ile zleceń i na jakich poziomach stoi po stronie kupna i sprzedaży. ( Podobnie jak na kontraktach na GPW).
To jest jedna z wielu ffantastycznych rzeczy na ECN.

Pozdrawiam.
Ps. stopniowo będziesz nowe rzeczy odkrywał....... :lol:
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
rob
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rob »

Fesiek pisze:Chciałem sobie porysować po edku ale nie ma go na liście instrumentów. Czy to w weekend jak rynek jest zamknięty nie można oglądać wykresów? W opcjach odpowiedni ptaszek jest. W tygodniu też był.
Mam ten sam problem... zniknęły wszystkie waluty. Dzieje się tak od wczorajszego wieczora. Szukałem w opcjach i nic... Przeinstalowanie platformy też nic nie dało.

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

zgadza się, instrumenty SPOT 'odleciały' :think:
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

ODPOWIEDZ