AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

pocharatek pisze:Linia może zmieniać swoje nachylenie, to nie problem. Problem w tym, ze linia nie przebiega wtedy przez te same punkty np. minima, ktore oznaczylem na wykresie o szerszym horyzoncie.
OK, przekarzemy tę kwestię do przeanalizowania. A czy mógłbym prosić o przesłanie screen'ów, żebyśmy mogli to zobaczyć? Jeżeli byłaby taka możliwość to proszę o maila na at.demo@alior.pl

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Ogólnie to chciałbym Wam (Alior Bankowi i Karolowi) podziękować i pogratulować. Mieliście odwagę wprowadzić usługę, która mocna pozmienia pozycję na krajowym rynku. Wybraliście doskonały soft. Naprawdę brawa za odwagę i trzymam kciuki za sukces :-)
Niedoróbki i błędy na początku zawsze się zdarzają, szczególnie przy tak wielkich projektach, więc nie zrażacie się nimi tylko kierujcie się do przodu na pozycje lidera obrotu FX w Polsce :-)

Jeszcze raz gratuluje i podziwiam :-)

PS.
Czy dobrzy wyczytałem, że wykupiliście wyłączność na soft ?

Antfx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antfx »

TheTruth
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TheTruth »

Moje uwagi nt. Aliora :wink:

Pozytywne:
- w końcu polski ECN. Gratulacje. Brak ryzyka walutowego, mogę prowadzić rachunek w PLN.
- Pracownicy zarejestrowani tu na forum odpowiadają na pytania i starają się rozwiązywać problemy.

Negatywne:
- Tragiczny Stop Out. Na demku margin miałem 95000 pln a zlecenie zamknęło się Stop Outem na 89000 pln. Jakby tego było mało to kurs potem zawrócił.
- Dość częste rozłączenia z serwerem.
- Ustawianie SL i TP - malutka czcionka i wszystko napchane w jednym miejscu.
- Depozyt początkowy - wg mnie handlując 1 lotem trzeba się przygotować na minimum 30000 pln.

Pozdro

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

Jeszcze jedno techniczne:
W "otwartych pozycjach" ustawiłem sobie takie kolumny jakie chciałem. Po każdym restarcie platformy pojawia się kolumna "cena strike". Kasuję ją i zapisuje ustawienia, jednak po restarcie jest znowu.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

TheTruth pisze:Moje uwagi nt. Aliora :wink:

Pozytywne:
- w końcu polski ECN. Gratulacje. Brak ryzyka walutowego, mogę prowadzić rachunek w PLN.
- Pracownicy zarejestrowani tu na forum odpowiadają na pytania i starają się rozwiązywać problemy.

Negatywne:
- Tragiczny Stop Out. Na demku margin miałem 95000 pln a zlecenie zamknęło się Stop Outem na 89000 pln. Jakby tego było mało to kurs potem zawrócił.
- Depozyt początkowy - wg mnie handlując 1 lotem trzeba się przygotować na minimum 30000 pln.

Pozdro
Nie rozumiem o co chodzi z tym depozytem. Przecież nie ma między Aliorem, a jakimkolwiek innym brokerem różnicy. Jeśli grasz z dużym SL i chcesz zachować małe ryzyko to czy Alior, czy XTB, czy inny broker wyjdzie na to samo.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Dlaczego nie moge zamknać transakcji? próbuje kilka razy a pozycja cały czas otwarta...?! :evil:

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

TheTruth pisze:- Tragiczny Stop Out. Na demku margin miałem 95000 pln a zlecenie zamknęło się Stop Outem na 89000 pln. Jakby tego było mało to kurs potem zawrócił.
- Mechanizm Stop Out na rachunkach DEMO nie działa optymalnie, ze względu na fakt, iż zamykane są wszystkie pozycje, a nie wg metody FIFO (jak na rachunku rzeczywistym)

- Dość częste rozłączanie z serwerem wynika z tego, że serwery są dostosowywane do obciążenia wynikającego z ilości logowań do systemu

- SL i TP można ustawić zarówno w panelu Otwarte Pozycje w kolumnach SL i TP, a także poprzez kliknięcie prawym przyciskiem na pozycji i wybranie opcji Modyfikuj pozycję. W którym miejscu jest to nieczytelne ?

- Depozyt wymagany do otwarcia 1 lota na EUR/USD wynosi ok 3950 zł. To od inwestora zależy przy jakim poziomie własnych środków jest gotów otworzyć pozycję na 1 lota

Dodano po 1 minutach:
faflik pisze:Jeszcze jedno techniczne:
W "otwartych pozycjach" ustawiłem sobie takie kolumny jakie chciałem. Po każdym restarcie platformy pojawia się kolumna "cena strike". Kasuję ją i zapisuje ustawienia, jednak po restarcie jest znowu.
Proszę spróbować Widok --> Schemat kolorów --> Ustaw jako domyślny schemat.

Kolumna powinna być ukryta po restarcie aplikacji. Jeżeli nadal będzie problem, zgłosimy tę informację do weryfikacji.

Pozdrawiam

Dodano po 1 minutach:
Pełnomocnik pisze:Dlaczego nie moge zamknać transakcji? próbuje kilka razy a pozycja cały czas otwarta...?!
Na jakim instrumencie ?
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

Dariusz Wiśniewski pisze:Proszę spróbować Widok -n Schemat kolorów -n Ustaw jako domyślny schemat.

Kolumna powinna być ukryta po restarcie aplikacji. Jeżeli nadal będzie problem, zgłosimy tę informację do weryfikacji.
Niestety, Cena Strike pojawia się cały czas. Proszę spróbować u siebie. Może to tylko u mnie tak.

TheTruth
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TheTruth »

Akhh pisze:
TheTruth pisze:Moje uwagi nt. Aliora :wink:

Pozytywne:

Negatywne:

Pozdro
Nie rozumiem o co chodzi z tym depozytem. Przecież nie ma między Aliorem, a jakimkolwiek innym brokerem różnicy. Jeśli grasz z dużym SL i chcesz zachować małe ryzyko to czy Alior, czy XTB, czy inny broker wyjdzie na to samo.
Prawda [Truth]

ODPOWIEDZ