AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

Dariusz Wiśniewski pisze:- SL i TP można ustawić zarówno w panelu Otwarte Pozycje w kolumnach SL i TP, a także poprzez kliknięcie prawym przyciskiem na pozycji i wybranie opcji Modyfikuj pozycję. W którym miejscu jest to nieczytelne ?
SL/TP można ustawić również poprzez najechanie kursorem na otwartą pozycję (warstwa transakcyjna musi być włączona) w momencie pojawienia się okienka (pop up) 'otwarta pozycja' wciskamy lewy przycisk myszy i trzymając go przesuwamy linię w dół lub w górę. po puszczeniu potwierdzamy w okienku, które się pojawi, co chcemy zrobić. mając ustawione SL/TP możemy później w ten sam sposób je modyfikować (grab & drop).

reasumując... ustawianie SL/TP jest very czytelne :)
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

faflik pisze:Niestety, Cena Strike pojawia się cały czas. Proszę spróbować u siebie. Może to tylko u mnie tak.
Rzeczywiście coś z tą Ceną Strike jest nie tak. Zgłosimy problem
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

Z serii ciekawostek platformy:
W Otwartych Pozycjach dajemy prawym i Manager Kolumn > utwórz nową kolumnę.
W edytor formuły wklej:
table.ProfitUsd - table.Swaps - table.Commissions - table.Commissions
Zaznaczamy nową kolumnę (domyślnie nazwana custom). Nagłówek zmieniamy na np Wynik. Zmiana kolorów ustawiamy By sign.
W ten sposób mamy kolumnę z profitem już po odjęciu swap i prowizji x 2. Taka ciekawostka.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Dariusz Wiśniewski pisze:Pełnomocnik napisał:
Dlaczego nie moge zamknać transakcji? próbuje kilka razy a pozycja cały czas otwarta...?!

Na jakim instrumencie ?
Na edku... i prosze nie mówic ze były publikowane dane bo próbowałem zamknąć duzo przed publikacją...

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Mam pytanie odnośnie typów wykresów.

Czy można ustawić wykres nie tick-owy w sensie, że każda świeczka trwa np. 20 zmian ceny. Tylko typu range - czyli każda świeczka ma wysokość np. 20 pips?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

MOCKBA pisze:Mam pytanie odnośnie typów wykresów.

Czy można ustawić wykres nie tick-owy w sensie, że każda świeczka trwa np. 20 zmian ceny. Tylko typu range - czyli każda świeczka ma wysokość np. 20 pips?

Pozdrawiam
Chodzi Ci o Renko>?

ascende
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ascende »

Byłem w oddziale w Lublinie. Pan poinformował mnie, że rachunek może otworzyć mi dopiero w poniedziałek więc czekam do poniedziałku. Szkoda, że nie ma info na stronce bo pojechałem na darmo...

pocharatek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pocharatek »

Czy jest możliwość przesunięcia wykresu w lewą stronę tak, aby mieć pustą 'przestrzen' po prawej - pomocne w przewidywaniu przyszlych ruchow.

???

ascende
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ascende »

pocharatek pisze:Czy jest możliwość przesunięcia wykresu w lewą stronę tak, aby mieć pustą 'przestrzen' po prawej - pomocne w przewidywaniu przyszlych ruchow.

???
Na górze po prawej stornie masz niebieski trójkąt skierowany w dól chwyć i przesuń ile chcesz...

ds63
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ds63 »

ascende napisał
ascende pisze:Byłem w oddziale w Lublinie. Pan poinformował mnie, że rachunek może otworzyć mi dopiero w poniedziałek więc czekam do poniedziałku. Szkoda, że nie ma info na stronce bo pojechałem na darmo..
Dzisiaj w Gdańsku otworzyłem bez problemu, więc chyba trafiłeś na mało zorientowanego.

ODPOWIEDZ