Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
- Good Will Hunting
- Pasjonat
nieaktualne, poszperałem i sam sobie poradziłem
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2011, 20:03 przez Good Will Hunting, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Witam.
Mam takie pytanie:
Ile mogę wypłacić z konta gdy posiadam pozycję otwartą a nie chcę jej zamykać bo przynosi profit? Przedstawiam systuację na screenie
Do wysokości marginu? Czy muszę wszystko zamknąć aby cokolwiek wypłacić?
[/img]
Mam takie pytanie:
Ile mogę wypłacić z konta gdy posiadam pozycję otwartą a nie chcę jej zamykać bo przynosi profit? Przedstawiam systuację na screenie
Do wysokości marginu? Czy muszę wszystko zamknąć aby cokolwiek wypłacić?
[/img]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Do wysokości Free Marginu. Oczywiście na daną chwilę, bo jak profit się zmniejszy to i Free Margin spadnie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
witam
pytanie dotyczy SPREEDU i wyznaczania TP & SL
zobrazuje taki prosty przykład dla shorta
--------------------------------------- 1.500 A SL
--------------------------------------- 1.450 B Zlecenie Oczekujące
--------------------------------------- 1.400 C
--------------------------------------- 1.350 D TP
wykres jest rysowany po cenie BID, z analizy liczymy na zysk 100 pipów.
Zlecenie dla shorta otworzy się po tej samej cenie ale będzie liczone po cenie ASK, czyli Zlecenie Oczekujące ustawiamy na poziomie 1.450 - SPREED
, ewentualnie poprawcie.
Pytanie brzmi: Jaką dokładnie podać wartość SL & TP aby odpowiednio było 50 i 100 pipów. Może dla lepszego zobrazowania poziomów SL & TP przyjmijmy SPREED 10 pipów.
z góry thx za odpowiedź
pozdrawiam
kruczek
pytanie dotyczy SPREEDU i wyznaczania TP & SL
zobrazuje taki prosty przykład dla shorta
--------------------------------------- 1.500 A SL
--------------------------------------- 1.450 B Zlecenie Oczekujące
--------------------------------------- 1.400 C
--------------------------------------- 1.350 D TP
wykres jest rysowany po cenie BID, z analizy liczymy na zysk 100 pipów.
Zlecenie dla shorta otworzy się po tej samej cenie ale będzie liczone po cenie ASK, czyli Zlecenie Oczekujące ustawiamy na poziomie 1.450 - SPREED
, ewentualnie poprawcie.
Pytanie brzmi: Jaką dokładnie podać wartość SL & TP aby odpowiednio było 50 i 100 pipów. Może dla lepszego zobrazowania poziomów SL & TP przyjmijmy SPREED 10 pipów.
z góry thx za odpowiedź
pozdrawiam
kruczek
bzium®
- freshman89
- Gaduła
chciclabym dowiedziec sie czy wielkosci korekt 33% i 66% tez sa istotne w AT na FX? Nie doszedlem jeszcze do dokladnego opisu jak dziala fibo ale chcialbym sie dowiedziec czy te zblizone liczby maja ze soba cos wspolengo (fibo 38 i 62) i wlasnie 33%-66%.
Jest jakis wskaznik, ktory naklada 33% 50% i 66% na wykresy?
Jest jakis wskaznik, ktory naklada 33% 50% i 66% na wykresy?
Hello,
potrzebuję kilka odpowiedzi
Jeżeli nie chcę się wam odpisywać to może podacie chociaż literaturę, do której zerknąć 
1. W jakiej walucie jest podawany kapitał początkowy? Na XTB jest 10 000, ale czego? Bo przecież nie murzynów
2. Zakładając, że chcę zająć pozycję długą na e-mini CFD, jednak jest to instrument na indeks zagraniczy. W jakiej walucie zostanie więc wpłacony depozyt? Tak na zdrowy rozsądek to powinno być USD, ale kto to tam wie? Kto będzie pośredniczył w transakcji rozliczeniowej? Nie powinna być to hamerykańska izba rozliczeniowa? Czy może to już jest rozkmina po stronie brokera?
3. W jaki sposób zostanie obliczony zysk z tego kontraktu? Co w przypadku dużej zmienności na USD/PLN?
4. Jakim cudem można zajmować pozycję na części kontraktu e-mini? Porównując do FW20 - zawsze trzeba kupić jeden kontrakt i kropka. A tutaj widzę, że można nawet i 0,1 kontraktu. Toż to są chyba kontrakty standaryzowane?
Ciężko mi to rozkminić, bo jestem przyzwyczajony do kontraktów FW20, gdzie wszystko jest w PLN i zasady są prostsze.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
potrzebuję kilka odpowiedzi

1. W jakiej walucie jest podawany kapitał początkowy? Na XTB jest 10 000, ale czego? Bo przecież nie murzynów

2. Zakładając, że chcę zająć pozycję długą na e-mini CFD, jednak jest to instrument na indeks zagraniczy. W jakiej walucie zostanie więc wpłacony depozyt? Tak na zdrowy rozsądek to powinno być USD, ale kto to tam wie? Kto będzie pośredniczył w transakcji rozliczeniowej? Nie powinna być to hamerykańska izba rozliczeniowa? Czy może to już jest rozkmina po stronie brokera?
3. W jaki sposób zostanie obliczony zysk z tego kontraktu? Co w przypadku dużej zmienności na USD/PLN?
4. Jakim cudem można zajmować pozycję na części kontraktu e-mini? Porównując do FW20 - zawsze trzeba kupić jeden kontrakt i kropka. A tutaj widzę, że można nawet i 0,1 kontraktu. Toż to są chyba kontrakty standaryzowane?
Ciężko mi to rozkminić, bo jestem przyzwyczajony do kontraktów FW20, gdzie wszystko jest w PLN i zasady są prostsze.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Oj dużo pytań początkujących. Czyżby efekt marketingu jednej z wiodących firm brokerskich? 
A więc po kolei.
.
. Nie komplikujmy, upraszczajmy.

Odpowiem na to czego możesz tam nie znaleźć, czyli jak nanieść dowolny poziom korekty na wykres.
Z reguły platformy mają możliwość dodania swoich poziomów do wskaźnika Fibonacci Retracement. W MT4 wchodzisz w ustawienia narzędzia i dodajesz poziom 0.66 i 0.33 - i już
.
. I jednocześnie to on rozlicza te transakcje.
), stworzone przez brokera.

A więc po kolei.
Spread, nie spreedkruczek pisze:pytanie dotyczy SPREEDU i wyznaczania TP & SL

Nie ma filozofii, po prostu dodajesz wartość spreadu do wskazanego poziomu, tylekruczek pisze:Pytanie brzmi: Jaką dokładnie podać wartość SL & TP aby odpowiednio było 50 i 100 pipów. Może dla lepszego zobrazowania poziomów SL & TP przyjmijmy SPREED 10 pipów.

Jak przeczytasz chociażby lekturę Danielewicza to się wyjaśni...freshman89 pisze:chciclabym dowiedziec sie czy wielkosci korekt 33% i 66% tez sa istotne w AT na FX? Nie doszedlem jeszcze do dokladnego opisu jak dziala fibo ale chcialbym sie dowiedziec czy te zblizone liczby maja ze soba cos wspolengo (fibo 38 i 62) i wlasnie 33%-66%.

Odpowiem na to czego możesz tam nie znaleźć, czyli jak nanieść dowolny poziom korekty na wykres.
Z reguły platformy mają możliwość dodania swoich poziomów do wskaźnika Fibonacci Retracement. W MT4 wchodzisz w ustawienia narzędzia i dodajesz poziom 0.66 i 0.33 - i już

W walucie w której założyłeś rachunek. Jeśli nie pamiętasz to najedź kursorem z lewej strony w Nawigatorze na nazwę/numer rachunku i poczekaj, a wyskoczy nazwa waluty.SzyszeKx pisze:1. W jakiej walucie jest podawany kapitał początkowy? Na XTB jest 10 000, ale czego? Bo przecież nie murzynów
Niby w USD ale wszystko na bieżąco jest przeliczane po bieżącym kursie forexowym na walutę depozytową konta więc praktycznie nie ma to dla Ciebie znaczenia.SzyszeKx pisze:2. Zakładając, że chcę zająć pozycję długą na e-mini CFD, jednak jest to instrument na indeks zagraniczy. W jakiej walucie zostanie więc wpłacony depozyt? Tak na zdrowy rozsądek to powinno być USD, ale kto to tam wie?
CFD u brokera Market Maker? Stroną transakcji będzie... brokerSzyszeKx pisze:Kto będzie pośredniczył w transakcji rozliczeniowej? Nie powinna być to hamerykańska izba rozliczeniowa? Czy może to już jest rozkmina po stronie brokera?

J/w. Wszystko jest obliczane na bieżąco. Jeśli kurs USD/PLN nagle dynamicznie się zmieni to bilans z pozycji także odpowiednio ulegnie zmianie.SzyszeKx pisze:3. W jaki sposób zostanie obliczony zysk z tego kontraktu? Co w przypadku dużej zmienności na USD/PLN?
To CFD, nie kontrakty futures, które podlegają ogólnej standaryzacji. Innymi słowy to instrument pochodny kontraktów futures (które już są instrumentem pochodnymSzyszeKx pisze:4. Jakim cudem można zajmować pozycję na części kontraktu e-mini? Porównując do FW20 - zawsze trzeba kupić jeden kontrakt i kropka. A tutaj widzę, że można nawet i 0,1 kontraktu. Toż to są chyba kontrakty standaryzowane?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- freshman89
- Gaduła
czy korzystacie z lini tempa? sa one rownie pomocne jak fibonacci? i czy w mt4 jest jakies narzedzie, ktore samo wyznacza linie tempa bo nie wiem jak wyznaczyc recznie 3 rowne czesci, na oko to wiecie 
i drugie pytanie, z ciekawosci chcialbym doiwedziec sie czy od czasu komputeryzacji i ogromnego rozwoju internetu takie zawody jak makler wciaz sa na topie czy zapotrzebowanie na nich maleje bo obsulga platform zajmuja sie informatycy.
ps dzieki za odpowiedzi do moich licznych pytan

i drugie pytanie, z ciekawosci chcialbym doiwedziec sie czy od czasu komputeryzacji i ogromnego rozwoju internetu takie zawody jak makler wciaz sa na topie czy zapotrzebowanie na nich maleje bo obsulga platform zajmuja sie informatycy.
ps dzieki za odpowiedzi do moich licznych pytan
- gustlik9001
- Bywalec