Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

Mavratus pisze:ktoś mi kiedys napisał i to się sprawdza... bo sprawdziłem to na live ze z formacji swiecowych wisielce, młoty spadające gwiazdy
jak mam sprawdzic cos o czym mam male pojęcie:P
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Brak mi słów, no skoro w Ci w książakch o tym napisali to Ty też znajdziesz takie prawidłowości na wykresie, Ostatnio zadałem pytanie dlaczego jest korekta np.

Steve Nisson jeśli chcesz formacje świecowe (nie wiem czy dobrze nazwisko napisałem), video fxlammera na yt (na jego stronie są linki np. dobrze jest tam wytłumaczone jak wygląda engulfing, pinbar, insidebar. Video Wa$$kiego precyzyjne wejście na m5.

Tego jest masa łacznie z ogromną knigą Bukowskiego o formacjach słupkowych która ma 1000 stron tylko powiedz mi po co się tego uczyć na blachę ? - bo ja nie widzę sensu.

Masz jeszcze formacje harmoniczne - jest tutaj dziennik na forum w ktorym ktoś (sory nie pamietam nicku) je stosuje a poza tym o ile mnie pamięc nie myli chyba jest tej strategii poświęcony temat na forum.

Chyba nie chce Ci się tak jak Ci się chce. (to nie ma na celu obrazy)

Setup zresztą z tego co tu czytam ostatnio to tylko wisienka na torcie... a gdzie cały tort ? :wink:
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

czy istnieje fizyczna możliwość aby MetaTrader rysował wykres liniowy po cenie średniej (median price) ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

imperator_wszechswiata pisze:czy istnieje fizyczna możliwość aby MetaTrader rysował wykres liniowy po cenie średniej (median price) ?
W ustawieniach wykresu wybierasz kolor linii identyczny z kolorem tła, a następnie dodajesz dowolną średnią z okresem 1 ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Ściągnąłem sobie z paru stron kilka bajerów (skrypty) które mają za zadanie dodać coś do wykresu np: wyświetlić na świeczkach z niższego tf świece z h4.
Jak cóś takiego uruchomić na mt4?Proszę o w miarę łopatologiczne wyjaśnienie
Z góry dzięki!

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

T-REX pisze:Ściągnąłem sobie z paru stron kilka bajerów (skrypty) które mają za zadanie dodać coś do wykresu np: wyświetlić na świeczkach z niższego tf świece z h4.
Przy wyłączonej platformie przegraj skrypty do katalogu pod którym zainstalowałeś platformę /expert/scripts no chyba, że twoje skrypty to wskaźniki wtedy /expert/indicators a jeśli okażą się EA to /expert/. Włącz platformę i uruchom okno nawigatora -> skrypty -> uruchom na wykresie. Jeśli chcesz odpalić EA to musisz wejść w narzędzia -> opcje -> strategie -> umożliw handel.

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Dzięki za szybką i rzeczową odpowiedź, wszystko hula jak należy (jednak EA nie skrypty) :564:

zwierzuu
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: zwierzuu »

Witam!
Pare dni temu rozpocząłem grę (wirtualnymi pieniędzmi) na trading212.com. Pomimo złych opini najbardziej podpasowała mi ta platforma ze względu na przejrzystość i łatwość w obsłudze.
Po wakacjach jak odłoże sobie jakąś solidniejszą kwotę chciałbym zacząć grać prawdziwą kasą. I teraz moje pytanie:
przykładowo:
jeśli kupiłem np.10 000 EUR/USD i sprzedaje, gdy cały mój zysk wynosi np, 2 -3 euro
Czy to się opłaca? Czy za każdą transakcje będe musiał ponieść opłatę, która będzie większa niż ten niewielki zysk?
Teoretycznie gdyby zrobić 100 takich transakcji dziennie, w których zarobić by chcociażby 1 euro, to miesięcznie może wyjść niezła kasa. Proszę o solidną odpowiedź ale jeśliu można jak najbardziej łopatologicznym językiem.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Można sobie tak "ciułać" po 1-2 Euro tylko zadaj sobie pytanie po ilu pipsach na minusie zorientujesz się, że cena raczej nie wróci na plus i czy będziesz w stanie zamknąć swoja pozycję na minusie. Przypuszczam, że potrzeba Ci bedzie o wiele wiecej Euro straty na taki ruch. Więc jedna strata zniszczy zarobek np. wszystkich Twoich 20 transakcji na plusie.
Bo wiesz......nie zawsze będzie na plus ;)
Solą życia jest kasa.

zwierzuu
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: zwierzuu »

Ale powiedzmy, że będe czekał cały czas aż w końcu wejdzie na plus. Co to za problem nie czekać 10 minut czy godziny tylko poczekac chcociażby i miesiac aż wejdzie na plus?

ODPOWIEDZ