AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

mam takie pytanko. .. chyba nikt nie pytał wprost..bo to ECN ale czy

skalping jest dozwolony ? :)
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

pocharatek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pocharatek »

Jak dla mnie to na razie na platformie nie da się grać - jeżeli historia jest tak krótka to jak tu próbować przewidywać większe ruchy walut jak i surowców?!

Nie wiem czy jest to taki duży problem, żeby rozszerzyć historię do co najmniej kilku lat (oczywiście może być dzienne świeczki), ale to na pewno zwiększyło by Wam klientelę.

I jeszcze jedno. Czy jest możliwość tworzenia automatycznych systemów transakcyjnych na tej platformie.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

rh-fx pisze:mam takie pytanko. .. chyba nikt nie pytał wprost..bo to ECN ale czy

skalping jest dozwolony ?
Nie jest zabroniony. A co nie jest zabronione jest dozwolone :)

Pozdrawiam

Dodano po 3 minutach:
pocharatek pisze:Jak dla mnie to na razie na platformie nie da się grać - jeżeli historia jest tak krótka to jak tu próbować przewidywać większe ruchy walut jak i surowców?!
Tak jak wcześniej zostało to napisane w poprzednim temacie dotyczącym AT, w najbliższym czasie historia instrumentów zostanie uzupełniona o dane historyczne z minimum 2 lat (prawdopodobnie będzie to dłuższa historia)
pocharatek pisze:I jeszcze jedno. Czy jest możliwość tworzenia automatycznych systemów transakcyjnych na tej platformie.
Na dzień dzisiejszy nie jest możliwe tworzenie własnych systemów transakcyjnych na platformie. Planujemy udostępnić taką możliwośc Klientom po przeprowadzeniu testów tej funkcjonalności.

Pozdrawiam

Dodano po 3 minutach:
Spekulant83 pisze:W ustawieniach mam domyślną ilość słupków ustawioną na 1000.

Na H4 mam 77 słupków. Próbując pod wykresem zwiększyć ilość robię to, np. ustawiając na 200 i klikam ikonkę odśwież - kręci kręci i przywraca spowrotem ilość 77 słupków. (Zaglądałem do instrukcji - postępowałem zgodnie z procedurą - nie przyniosło rezultatu).

Gdy otworze nowy wykres to owszem: pojawia się wykres z ilością 1000 słupków. Ale dlaczego na "starym" wykresie nie można tej ilości zmienić ręcznie pod wykresem jak opisano w instrukcji?

Wybierając zakres daty - działa. Ale słupki ręcznie nie.

Co jest nie tak?
Na jakim instrumencie tak się dzieje?? Sprawdzimy jak to wygląda u nas.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

po porządnej personalizacji wg instrukcji - platforma wydaje się nawet znośna a i obsługa jakoś nie nastręcza kłopotów. mnogość opcji bije jforex na głowę.

Panie Darku, brakuje tylko jakiegoś okna z informacjami, jakimś market talk, market news - do pełni szczęścia. Da się coś z tym zrobić?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
pan tadeusz pisze:po porządnej personalizacji wg instrukcji - platforma wydaje się nawet znośna a i obsługa jakoś nie nastręcza kłopotów. mnogość opcji bije jforex na głowę.

Panie Darku, brakuje tylko jakiegoś okna z informacjami, jakimś market talk, market news - do pełni szczęścia. Da się coś z tym zrobić?

Pozdrawiam
Wszystko będzie - cierpliwości.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Namop
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Namop »

Witam,
Czy jest to prawdziwy ECN, tzn, czy widać głębokość zleceń czyli pełny arkusz zleceń jak na GPW? Czy ECN dotyczy też CFD czy tylko forex?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

pan tadeusz pisze:po porządnej personalizacji wg instrukcji - platforma wydaje się nawet znośna a i obsługa jakoś nie nastręcza kłopotów. mnogość opcji bije jforex na głowę.

Pozdrawiam
Oczywiście że się da. Wszystko się da, tylko wystarcz chcieć :)
A na poważnie obecnie jest staworzone takie okno Informacje (w narzędziach obrotu). Będą tam się znajdowały informacje z serwisów rynkowych. Więcej szczegółów w najbliższym czasie...

Dodano po 1 minutach:
Namop pisze:Witam,
Czy jest to prawdziwy ECN, tzn, czy widać głębokość zleceń czyli pełny arkusz zleceń jak na GPW? Czy ECN dotyczy też CFD czy tylko forex?
Tak, widać głębokość rynku dla instrumentów FOREX. ECN nie dotyczy instrumentów CFD

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Namop pisze:Witam,
Jeżeli chodzi o Forex to jest to prawdziwy ECN. Dostępne są narzędzia do sprawdzenia arkusza zleceń (głębokości zleceń). Proszę zapoznać się z podręcznikiem, tam są one opisane.
W przypadku rynku Forex AliorTrader ma 13 dostawców płynności i są to największe banki z TOP 10: http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_exchange_market

W przyapdku CFD AliorTrader jest STP do jednego z brokerów amerykańskich. Jeżeli będzie duże zainteresowanie CFD to zostaną dodani kolejni LP dla CFD.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Dariusz Wiśniewski pisze:
Spekulant83 pisze:W ustawieniach mam domyślną ilość słupków ustawioną na 1000.

Na H4 mam 77 słupków. Próbując pod wykresem zwiększyć ilość robię to, np. ustawiając na 200 i klikam ikonkę odśwież - kręci kręci i przywraca spowrotem ilość 77 słupków. (Zaglądałem do instrukcji - postępowałem zgodnie z procedurą - nie przyniosło rezultatu).

Gdy otworze nowy wykres to owszem: pojawia się wykres z ilością 1000 słupków. Ale dlaczego na "starym" wykresie nie można tej ilości zmienić ręcznie pod wykresem jak opisano w instrukcji?

Wybierając zakres daty - działa. Ale słupki ręcznie nie.

Co jest nie tak?
Na jakim instrumencie tak się dzieje?? Sprawdzimy jak to wygląda u nas.

Pozdrawiam
Na GBPUSD. Ale czy nie jest to związane ze zbyt krótką historią, która niebawem jak napisałeś zostanie uzupełniona o dane 2 lat lub więcej? Ewidentnie należy wydłużyć do maksymalnie długiego okresu.

Na wykresie dziennym mam 16 słupków i nie mogę zwiększyć na GBPUSD.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, 10:58 przez Spekulant83, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Patrzyłem na platformę, wypróbowałem demo i raczej nie ma szału.
Z uwag:

1. Połączenie trzeba dopracować, bo jak zamykam 20 pozycji to trwa to ponad 20 sekund a standardem jest chociaż 3 pozycje na 1 sek jak w mt4. A poza tym to większe pozycje wchodzą dziwnie wolno.

2. Jak możliwy jest hedge to dlaczego nie ma opcji "zamknij przez" inną pozycję, a jak jest to napiszcie gdzie, bo nie znalazłem ?

3. Przydałaby się jakaś prosta platforma webowa do szybkiego zarządzania rachunkiem, bo standard NET mocno spowalnia działanie.

4. Kwestia sumowania sald. Na otwartych pozycjach jest a czemu prowizje nie są wliczane w P/L przydałoby się podsumowanie łącznych prowizji i całkowitych kosztów.

5. Widać mocną implementację rozwiązań z GFT. Czyżby był on też Prime Brokerem dla Aliora ?

ODPOWIEDZ