skalping jest dozwolony ?

Nie jest zabroniony. A co nie jest zabronione jest dozwolonerh-fx pisze:mam takie pytanko. .. chyba nikt nie pytał wprost..bo to ECN ale czy
skalping jest dozwolony ?
Tak jak wcześniej zostało to napisane w poprzednim temacie dotyczącym AT, w najbliższym czasie historia instrumentów zostanie uzupełniona o dane historyczne z minimum 2 lat (prawdopodobnie będzie to dłuższa historia)pocharatek pisze:Jak dla mnie to na razie na platformie nie da się grać - jeżeli historia jest tak krótka to jak tu próbować przewidywać większe ruchy walut jak i surowców?!
Na dzień dzisiejszy nie jest możliwe tworzenie własnych systemów transakcyjnych na platformie. Planujemy udostępnić taką możliwośc Klientom po przeprowadzeniu testów tej funkcjonalności.pocharatek pisze:I jeszcze jedno. Czy jest możliwość tworzenia automatycznych systemów transakcyjnych na tej platformie.
Na jakim instrumencie tak się dzieje?? Sprawdzimy jak to wygląda u nas.Spekulant83 pisze:W ustawieniach mam domyślną ilość słupków ustawioną na 1000.
Na H4 mam 77 słupków. Próbując pod wykresem zwiększyć ilość robię to, np. ustawiając na 200 i klikam ikonkę odśwież - kręci kręci i przywraca spowrotem ilość 77 słupków. (Zaglądałem do instrukcji - postępowałem zgodnie z procedurą - nie przyniosło rezultatu).
Gdy otworze nowy wykres to owszem: pojawia się wykres z ilością 1000 słupków. Ale dlaczego na "starym" wykresie nie można tej ilości zmienić ręcznie pod wykresem jak opisano w instrukcji?
Wybierając zakres daty - działa. Ale słupki ręcznie nie.
Co jest nie tak?
Wszystko będzie - cierpliwości.pan tadeusz pisze:po porządnej personalizacji wg instrukcji - platforma wydaje się nawet znośna a i obsługa jakoś nie nastręcza kłopotów. mnogość opcji bije jforex na głowę.
Panie Darku, brakuje tylko jakiegoś okna z informacjami, jakimś market talk, market news - do pełni szczęścia. Da się coś z tym zrobić?
Pozdrawiam
Oczywiście że się da. Wszystko się da, tylko wystarcz chciećpan tadeusz pisze:po porządnej personalizacji wg instrukcji - platforma wydaje się nawet znośna a i obsługa jakoś nie nastręcza kłopotów. mnogość opcji bije jforex na głowę.
Panie Darku, brakuje tylko jakiegoś okna z informacjami, jakimś market talk, market news - do pełni szczęścia. Da się coś z tym zrobić?
Pozdrawiam
Tak, widać głębokość rynku dla instrumentów FOREX. ECN nie dotyczy instrumentów CFDNamop pisze:Witam,
Czy jest to prawdziwy ECN, tzn, czy widać głębokość zleceń czyli pełny arkusz zleceń jak na GPW? Czy ECN dotyczy też CFD czy tylko forex?
Jeżeli chodzi o Forex to jest to prawdziwy ECN. Dostępne są narzędzia do sprawdzenia arkusza zleceń (głębokości zleceń). Proszę zapoznać się z podręcznikiem, tam są one opisane.Namop pisze:Witam,
Czy jest to prawdziwy ECN, tzn, czy widać głębokość zleceń czyli pełny arkusz zleceń jak na GPW? Czy ECN dotyczy też CFD czy tylko forex?
Na GBPUSD. Ale czy nie jest to związane ze zbyt krótką historią, która niebawem jak napisałeś zostanie uzupełniona o dane 2 lat lub więcej? Ewidentnie należy wydłużyć do maksymalnie długiego okresu.Dariusz Wiśniewski pisze:Na jakim instrumencie tak się dzieje?? Sprawdzimy jak to wygląda u nas.Spekulant83 pisze:W ustawieniach mam domyślną ilość słupków ustawioną na 1000.
Na H4 mam 77 słupków. Próbując pod wykresem zwiększyć ilość robię to, np. ustawiając na 200 i klikam ikonkę odśwież - kręci kręci i przywraca spowrotem ilość 77 słupków. (Zaglądałem do instrukcji - postępowałem zgodnie z procedurą - nie przyniosło rezultatu).
Gdy otworze nowy wykres to owszem: pojawia się wykres z ilością 1000 słupków. Ale dlaczego na "starym" wykresie nie można tej ilości zmienić ręcznie pod wykresem jak opisano w instrukcji?
Wybierając zakres daty - działa. Ale słupki ręcznie nie.
Co jest nie tak?
Pozdrawiam